icon

Sopel v nose. Ako ho dostať von?

lenka1smejka
7. okt 2010

prosim vas mamicky ktore mate skusenosti ako jej ho mam dat von?Mame odsavacku na vysavac,Mar,nasivin,olynth ale malej nic nejde von absolutne jej nic nejde,ani kvapka.Ja uz som z toho hotova a ked jej odsavam tak ju napina na vracanie a 2x sa mi z tohu uz povracala.Ja som uz zufala,u lekarky sme boli pred 2dnami vraj mam pockat az sa jej spusti soplik.Uz to ma taketo tyzden a nemoze dychat zle spinka.Prosim poradte mi,dakujem

miska246
7. okt 2010

Pred odsavanim jej kvapni do nosteka Lybenar, to jej sopliky uvolni a lahsie pojdu von... 😀

dena69
7. okt 2010

aj ja to tak robím ...pred odsávaním streknem do nošteka mar a po chvílke osdajem... 😉 a odsávame v sede🙂

junovka
7. okt 2010

poznam to velmi dobre pri oboch detickach ☹ Pri prvej mi nepomahalo nic ale pri druhej stale kazde rano jej strieknem Mar plus pockam chvilocku, a potom mi vyfuka soplik.V tvojom pripade-odsavanie.Mne doktorka to vysvetlila tak, ze je to opuch v nos.sliznici, ale ...mi mame potvrdenu alergiu ☹ Ak to nepomoze, tak skus ORL a ak ani potom, tak sa pytaj na imuno-alergo.

lawli
7. okt 2010

ahoj
ja s tým nemám problém...manžel je dosť často nachladnutý no a marodiť každý mesiac to nejde 😖 tak sme sa obracali kade tade a poradili nam silicovú vodičku Polárny medveď,treba si kvapnuť kvapku - dve v noci na vankúš a cez deň na golier oblečenia 😉 pomáha to a aj pri malom to tak robím,v noci koli spolíkom a upchatému nosíku vobec nevstávam 😅 iba ak koli kojeniu 😨
stačí sa na to opýtať vlekárni... 🙂

nikush4
8. okt 2010

Ahoj. aj my sme mali rovnaky problem a jedine co nam pomohlo bol physiomer, len s nim nam isli sopliy von. ma trosk uvacsi tlak. najprv som sa toho bala..ale sme zistili ze to neni vobec take strasne ako to vyzera 😀

inak chcem sa opytat. my mame teraz zase iny problem. Karinka ma 9 mesiacov a nechce si dat odsat sopliky.. musime ju drzat dvaja niekedy aj traja.. a vsetkych nas priserne doskriabe a bojujeme s nou 10 minut. neviem uz ako na nu.mate nejaky recept ako odsat sopliky? uz ked vidi odsavacku a pocuje vysavac tak uteka o ratu 😅

centik
8. okt 2010

Lenka a davas jej nieco na uvolnenie hlienov? napr. skorocolovy sirup mi teraz najnovsie poradili v lekarni je dobry na horne dychacie cesty a je s vitaminom C a echinaceou na podporu imunity

Nikush4 my sme malu akosi naucili tak ze si sama chyti tu hadicku a prilozi si k nosu, alebo s polu s nou sme to prikladali, nejakou hravou formou to skus, aj ked to uz mala asi viacej ako 9 mesiacov..

bosoriak
8. okt 2010

@lenka1smejka hlavne jej treba prestat kvapkat nasivin a olynth, tie sposobuju umele odpuchnutie sliznice a hlavne pri dlhsom pouzivani ju poskodzuju. A teda neucinkuju. Treba malej zvlhcit vzduch v izbe kde spi (nadoba s vodou na radiator alebo mokry uterak), kvapkat do nosa vincentku alebo ine, co baby spomenuli predo mnou. Potom by som isla za lekarom ORL, aby to pozrel, lebo ked sa uz tyzden neuvolnuju, moze to mat nejaku inu pricinu. Aby jej to nepreslo na dutiny. Neviem ako by sa to dalo pri tak malom dietati, ale skus ju naparit, mozno pustit v sprche horucu vodu na tvaricku, ak to ma rada. Nech pije velmi vela tekutin a skus aj nejake volnopredajne lieky na uvolnenie hlienov, napr. ako pise @centik.
Mojej malej sa vzdy spustil sopel asi po jednom dni maximalne, preto sa mi zda tyzden velmi vela. Drzim palce, nech mate co najskor po tom.

@nikush4 my mame rovnaky problem, tiez som malu donedavna musela pri odsavani drzat ako zajatca, metala sa, ale kym jej to pomahalo, tak som bola neoblomna. Teraz ju vacsinou dostanem na lentilku - vysavame sopel, meta sa aj tak, ale menej, lebo vie, ze potom dostane lentilku 🙂

aiznerova
8. okt 2010

🙂 najlepsia vec na odsavanie soplou je odsavacka na vysavac konecne dobra vec na trhu.

dara76
8. okt 2010

Ak je soplik husty a nejde von, treba ho zriedit (lybenar, mar....) Ak nejdu sopliky ziadne, moze mat len opuchnutu sliznicu. S tym by bolo dobre skocit to ORL - moze ist o zvacsenu nosnu mandlu, resp. alergiu.

annika11
13. okt 2010

my sme mali také husté soplíky a doktorka nás poslala na krčné, kde jej odsali odborne...v podstate niečím takým, ako odsávačka na vysávač...bol to strašný rev, ešte som taký od malej nepočula, tak sme si s mužom povedali, že nikdy viac. Skúšali sme všetko, len aby sme tam nemuseli znova. Nám zaberalo zvlhčenie vzduchu, trocha sme kvapli do nošteka, chvíľu počkali ako tu píšu kočky a odsávali sme. Malú som musela zo začiatku držať, aby sme to robili poriadne, no ako zistila, že jej to pomáha, už sa nebránila...Ale ak máš pocit, že to ozaj nejde, treba skočiť na krčné. Možno bude ukrutný rev, ale vždy lepšie ako by jej to malo stiecť hlbšie do dýchacích ciest...

ali27
13. okt 2010

ahoj, poradim ti nieco na to lepsie nocne spanie. my so soplikmi teraz tiez bojujeme, ale v noci spi mala skvele s cistym nostekom az do rana. na postielku ku hlavicke jej dam nakrajanu rozpucenu cibulu zabalenu v bavlnenej vreckovke. smrdi z toho cela izba, ale nam to teda pomaha. nechavam to tam celu noc. ta cibula uvolnuje hlieny a vseobecne pomaha na nadchu.
potom dalsi recept, ktory som skusala zatial len na sebe a teda dost pomohol je zabalit si nohy do cibulovych ponoziek. to znamena dat si na chodidla (zospodu ako su reflexne zony) takisto pokrajanu a rozpucenu cibulu (na kazdu nohu jedna cibula), pred nanesenim zohriat aby bola prijemne tepla a zabalit do ponoziek. trosku to tecie, tak mozno dat aj mikrotenovy sacok... toto pomaha na nadchu, chripku, horucku, zapal dutin.
cez den davam na striedacku morsku vodu (3x denne) a Vibrocil do nosa a vecer este Fenistil kvapky, tie upokojuju sliznicu.
tak drzim palce nech ste z toho skoro von.

evickapooh
13. okt 2010

ked mala ma nadchu dam jej vacssi vankus ako obycajne aby jej nestieklo dole do hrdla ale von,pouzivam homeopaticky spraj do nosa Luffa comp Heel a vysavac-ale k pouzivas odsavac- vysavac davaj pozor aby si ten spic dala tak do dierky tak aby sa nedostal falosny luft z boku -tak vysaje aj z uplne hlboka