Sopľavé dieťa do škôlky

21. máj 2023

Dobry den,
chcem sa len opytat ci zvyknete dat dieta prechladnute so soplom do skolky? V noci sa moc nevyspi, lebo mu zatekaju sopliky, vysmrkat moc nevysmrka, striekanie do nohu je ake je.

Davate do skolky ci nechavate doma?

luccija
21. máj 2023

Určite nie, sopel bude mať po bradu, bude si to utierať do rukáva a chytať hračky.Bude mrzuté, nebude mu chutiť jesť a do konca týždňa bude pol triedy doma

rinsh
21. máj 2023

A hlavne ti ho pošlu domov. Odhlás ho a zajdi s ním k lekárke

martinka13
21. máj 2023

Keď sa nevie vyfukat tak určite nie. Vždy sme doma odsavali, aby to nezliezlo na priedušky

zuzubb007
21. máj 2023

Zo ziadnym soplom sa nedava dieta, ja mam dve deti ale teda za 10 rokov nemali nikdy len taky sopel z prechladnutia, ale vzdy fajne zatecene zlte sople kde sa liecili tyzden

nelca0510
21. máj 2023

Nie. Vďaka takým deťom je moje dieťa často choré. Ďakujem ti,ak patris k tým mamám,čo to robia

autor
21. máj 2023

Nedavam nikdy so soplom do skolky, len teraz s nou nemozem ostat robit z domu, tak dufam, ze doktor vypise ocrku, teplotu nema, ale viem ze toto potrebuje preliecit doma.

anesim
21. máj 2023

Moze to byt aj alergia v tomto obdobi, ty vies , ci je to prechladnutie al prejavy alergie a ci ma nadchu aj cez den, a aku, ci voda z nosa al ...

mooonika1975
21. máj 2023

Tak, ak nedávaš nikdy do škôlky so sopľom, tak nechápem, prečo sa pýtaš ... Tak ho nedaj , lebo sa to nerobi, ale daj, ako robi 80% rodičov .

autor
21. máj 2023

@mooonika1975 doreraz som ju nikdy so ziadnym soplom nedala, teraz mam aj v praci nieco dolezite, ale tak preziju to bezo mna. Ak pediater da ocr ostavam doma.

mooonika1975
21. máj 2023

Takto uvažujú žiaľ rodičia deti v škôlke, dnes mám niečo dôležité, však dieťa prežije, potom mam dva dni, a zrazu je vyliečené, juch.

anjelicek26
21. máj 2023

Zavisi,ci Ma zelene sople Alebo rozbehnutu alergiu teraz na jar... Skus dat nieco na alergiu,ci mu nebude lepsie.. bez ohladu skolka/neskolka teraz.

sapetka
21. máj 2023

No ja davam aj so soplom aj s kaslom. Aj je fit a aktivny bez znamok choroby davam. Tu v nemecku to tak funguje (bohuzial?) takze sa to povazuje ta upln normal.

gladys_07
21. máj 2023

@sapetka tak isto (tiez DE). Ak je culy a ma dobru naladu, tak ide. Ak sa mu v priebehu dna pohorsi zavolaju zo skolky ze treba prist ponho.

katarinka89
21. máj 2023

Toto nevieš? Treba sa pýtať tu? Ty ko.ko.s
Rada sa delia o choroby.....

maciatkolulu
21. máj 2023

@gladys_07
@sapetka Rakúsko rovnako.

marianarem
21. máj 2023

Zalezi to od vasej skolky, ake ma pravidla. V nasej este donedavna brali s miernou nadchou. Potom ochoreli obidve ucitelky tak, ze sa dlho spamatavali a odvtedy beru len uplne zdrave deti. U kamosky v skolke s nadchou beru, aj detom pomahaju vysmrkat. Tu na SK je to.

zorkahorka
21. máj 2023

Ak je velmi nascipany, tak nie. Choroba sa moze len rozbiehat a moze zacat drhnut. Ak len trochu posmrkava, dala by som

kate_cs
21. máj 2023

Ak mal syn len sopel a nekašľal a nemal teplotu, do škôlky som ho dala. Lebo viackrát sa stalo, že som ho nechala doma, preliečil sa, ja som si to vyžrala v práci, že som doma a keď išiel do škôlky, v šatni sme vždy stretli niekoho soplaveho. A tak kým ma len sopel ktorý ho neobmedzuje a nezateká, neriešim

zorkahorka
22. máj 2023

@kate_cs presne! Vzdy su v skolke deti, ktore su na tom horsie ako moje "chore" doma. Ked po yhem, ako jeden chlapec drhne, tak si hovorím, ze sopel ich teda uz ozaj nezabije.

milanemila
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
22. máj 2023

@zorkahorka uz viac krat sa mi stalo, ze dieta zalepene oci, ale nechane v skolke, lebo ved v podstate mu nic nie je, dieta hnacku aj v skolke ucitelky poprosili rodica, ci by ho teda nenechal doma a druhy den dieta opat v skolke…
Za dva roky, ked som videla, ze zacina chrapcat, smoklit tak som ju hned nechavala doma, a robila som popri nej na HO. Nepride mi to fer davat dieta do skolky, maju aktivity, teraz by urcite sli von, tam bude lietat ako blazon, ona vyzera celkom ziva, ale je cela zahuhnana, sople jej nejdu poriadne vysmrkat, streknut alebo kvapnut jej do nosa je boj, podat akykolvek liek je boj, v noci poriadne nespi, lebo jej vsetko zateka. Teraz som bola na vazkach, lebo v praci mame projekt, ale z technickych dovodov nemozem robit z domu.
Citala som kdesi nejaky nazor, ze izolovat dieta pri kazdom sopli tiez nie je cesta, ale pre teraz je to uz uzavrete, obe sme ostali doma, v praci sa zariadia a mala moze aspon inhalovat a mat trosku pokojovy rezim.

zorkahorka
22. máj 2023

@autorka tiez si myslim,ze dieta s tymi bacilmi do kontaktu prist musi, inak nebude imunita. Keby chodilo len medzi zdrave deti (co je scifi situacia), tak si ju nema ako vybudovať. Preto mne osobne sople (ak to nie je extrem) nevadia