icon

Soplíky zo škôlky

komardano
Včera o 15:22

Ahojte, syn doniesol sopliky odvtedy si ich nevieme zbavit. Maleho trapia menej, skor 11 mesačnu.
Manzelka s nimi inhaluje, hygienu nosa ale u malej to neprestava, suchy vzduch nemame. Mate nejake uzitocne rady?

anonym_36785c
Včera o 15:25

Aj 5x za den striekat morsku vodu, tiez je mala na to nachylna a odporucam cisty nostek striekat do nosteka, pri prvych priznakoch rychlo pomaha.

zojanka
Včera o 16:34

@komardano a ako dlho to trvá? Sople bežne trvajú 1-2 týždne. Je to dlhšie ako 2 týždne?

em4life
Včera o 16:43

@komardano Ak trvajú viac ako 2 týždne, zájdite za dr, podľa nálezu bud predpíše Pamycon alebo urobí výter z nosa a dá lieky podľa výsledku.

sisska96
Včera o 17:24

Navštíviť lekára

anonym_ae6311
Včera o 17:48

@komardano odsavat odsavat odsavat, solmucol, fenistil, morska voda a nasivin do nosa

katulienka160
Včera o 17:56
@anonym_ae6311

@komardano odsavat odsavat odsavat, solmucol, fenistil, morska voda a nasivin do nosa

@anonym_ae6311 11 mesačnej urcite nie solmucol...mukolytika nie sú pre deti do dvoch rokov odporúčané vobec a potom naozaj opatrne. Takže to môže malej skôr uškodiť

anonym_ae6311
Včera o 17:58
@katulienka160

@anonym_ae6311 11 mesačnej urcite nie solmucol...mukolytika nie sú pre deti do dvoch rokov odporúčané vobec a potom naozaj opatrne. Takže to môže malej skôr uškodiť

@katulienka160 to je blbost.. dieta sa ti udusi soplami, ako ich ma vykaslat a ako ich ma rodic dostat von z nosa ked budu ako lepidlo?
Cele zle
Jednoznacne mukolytika su spravna volba,

katulienka160
Včera o 19:02
@anonym_ae6311

@katulienka160 to je blbost.. dieta sa ti udusi soplami, ako ich ma vykaslat a ako ich ma rodic dostat von z nosa ked budu ako lepidlo?
Cele zle
Jednoznacne mukolytika su spravna volba,

@anonym_ae6311 a ako ich take male dieta vykasle?

janinah
Včera o 19:04
@katulienka160

@katulienka160 nie su odporucane kym? Nepís hluposti prosim...
Z letaku lieku..odporúčaná dávka Deti do 2 rokov: 3-krát denne 2,5 ml sirupu....

katulienka160
Včera o 19:26
@janinah

@katulienka160 nie su odporucane kym? Nepís hluposti prosim...
Z letaku lieku..odporúčaná dávka Deti do 2 rokov: 3-krát denne 2,5 ml sirupu....

@janinah pediatrami. Nie su to hlúposti.

janinah
Včera o 20:05
@katulienka160

@katulienka160 mam prax orl sestry a nase deti vyrastli na sirupe mucosolvan junior co je mykolytikum ,ktorý im v pripade potreby ordinoval manzel orl dr.
Damozrejme,ze je nutné rozpušťať a skvapalňovať hlieny v dych,cestach,aby sa dali lepsie zo sliznic odlepiť a vykašlat,prehltnut,odsať,vyfukať,proste isť preč.
Mbe je jedno co daš ci nedaš svojim deťom,ale neraď iným nespravne.Ak by mi pediater radil nedavat mukolytikum tak si asi budem hladat ineho.

taktotedanie
Včera o 20:13
@katulienka160

@katulienka160 veruze pises hluposti
Mukolytika kludne 11mes dieta moze, je to zaklad liecby

katulienka160
Včera o 20:16
@janinah

@katulienka160 mam prax orl sestry a nase deti vyrastli na sirupe mucosolvan junior co je mykolytikum ,ktorý im v pripade potreby ordinoval manzel orl dr.
Damozrejme,ze je nutné rozpušťať a skvapalňovať hlieny v dych,cestach,aby sa dali lepsie zo sliznic odlepiť a vykašlat,prehltnut,odsať,vyfukať,proste isť preč.
Mbe je jedno co daš ci nedaš svojim deťom,ale neraď iným nespravne.Ak by mi pediater radil nedavat mukolytikum tak si asi budem hladat ineho.

@janinah nehovorim, ze sa žiadnym deťom nemaju podávať mukolytika. Ale u malych deti, ktore este tak nevedia ten hlien vykaslat mozu narobit viac skody ako úžitku. A do dvoch rokov by ich mal určite nasadiť jedine lekár, ktorý dieťa vyšetrí a nie len tak experimentovat, najma ked dieta nema ani rok. Dokezita je hygiena nosa, dostatok tekutin, inhalacia a zvlhcovanie vzduchu.

katulienka160
Včera o 20:16
@taktotedanie

@katulienka160 veruze pises hluposti
Mukolytika kludne 11mes dieta moze, je to zaklad liecby

@taktotedanie dobre.

taktotedanie
Včera o 20:33
@katulienka160

@taktotedanie dobre.

@katulienka160 ja sama som lekar a matka maleho dietata, ktoremu solmucol bol pediatrom nasadeny uz v 5mesiacoch a na solmucolw fungujeme doteraz!
Jednoznacne mukolytika musia byt
Prosim ta nerob z dietata nemohucu handrovu babiku , ktora nezakasle a nekychne 🤨

katulienka160
Včera o 20:55
@taktotedanie

@katulienka160 ja sama som lekar a matka maleho dietata, ktoremu solmucol bol pediatrom nasadeny uz v 5mesiacoch a na solmucolw fungujeme doteraz!
Jednoznacne mukolytika musia byt
Prosim ta nerob z dietata nemohucu handrovu babiku , ktora nezakasle a nekychne 🤨

@taktotedanie dobre. Ale ved nech ide dany rodič k lekárke a uz sa riadi podla toho, co mu tam povedia a co uzna za vhodne. Ja sa riadim informáciami, ktorymi od pediatrov disponujem ja, vy sa riadite tymi svojimi. Uz nech sa rozhodnú oni sami 🤷

taktotedanie
Dnes o 01:44
@katulienka160

@taktotedanie dobre. Ale ved nech ide dany rodič k lekárke a uz sa riadi podla toho, co mu tam povedia a co uzna za vhodne. Ja sa riadim informáciami, ktorymi od pediatrov disponujem ja, vy sa riadite tymi svojimi. Uz nech sa rozhodnú oni sami 🤷

@katulienka160 taku info si od pediatra dostat nemohla
Peosim nezavadzaj tu autorku a dalsich

kris_tin257
Dnes o 05:53

Inhalovat minimálne trikrát denne a sople stále odsávať, nasivin do nosa a čakať ak sa to nebude zlepšovať tak smer pľúcne. 11 mesačnej hlavne nedávať sirupy typu mucosolvan a solmucol, jedine sirup ako prospan na lepšie vykašliavanie hlienov

anonym_ae6311
Dnes o 08:01
@kris_tin257

Inhalovat minimálne trikrát denne a sople stále odsávať, nasivin do nosa a čakať ak sa to nebude zlepšovať tak smer pľúcne. 11 mesačnej hlavne nedávať sirupy typu mucosolvan a solmucol, jedine sirup ako prospan na lepšie vykašliavanie hlienov

@kris_tin257 to je kktina, necitala si komentare hore kde sa k tomu vyjadrovali zdravotnici?
Uz chapem preco deti koncia v nemocniciach ked ich matky liecia tak ako ty odporucas..

anonym_9387d1
Dnes o 08:17

Netvrdím že je to správny postup, ale aj ja už som videla odporúčania, že by sa nemali maličkým deťom podávať mukolytiká, kvôli tomu že nevedia tie hlieny ešte tak vysmrkať a vykašlať. Myslím, že som to videla niekde na insta. Zvyknem sledovať príspevky pediatrov a niekde som to už tiež videla. Netvrdím že je to správne, ja som ich pri dieťati vždy podávala, len teda že tieto info kolujú.