Soplíky zo škôlky
Ahojte, syn doniesol sopliky odvtedy si ich nevieme zbavit. Maleho trapia menej, skor 11 mesačnu.
Manzelka s nimi inhaluje, hygienu nosa ale u malej to neprestava, suchy vzduch nemame. Mate nejake uzitocne rady?
Navštíviť lekára
@komardano odsavat odsavat odsavat, solmucol, fenistil, morska voda a nasivin do nosa
@komardano odsavat odsavat odsavat, solmucol, fenistil, morska voda a nasivin do nosa
@anonym_ae6311 11 mesačnej urcite nie solmucol...mukolytika nie sú pre deti do dvoch rokov odporúčané vobec a potom naozaj opatrne. Takže to môže malej skôr uškodiť
@anonym_ae6311 11 mesačnej urcite nie solmucol...mukolytika nie sú pre deti do dvoch rokov odporúčané vobec a potom naozaj opatrne. Takže to môže malej skôr uškodiť
@katulienka160 to je blbost.. dieta sa ti udusi soplami, ako ich ma vykaslat a ako ich ma rodic dostat von z nosa ked budu ako lepidlo?
Cele zle
Jednoznacne mukolytika su spravna volba,
@katulienka160 to je blbost.. dieta sa ti udusi soplami, ako ich ma vykaslat a ako ich ma rodic dostat von z nosa ked budu ako lepidlo?
Cele zle
Jednoznacne mukolytika su spravna volba,
@anonym_ae6311 a ako ich take male dieta vykasle?
@katulienka160 nie su odporucane kym? Nepís hluposti prosim...
Z letaku lieku..odporúčaná dávka Deti do 2 rokov: 3-krát denne 2,5 ml sirupu....
@katulienka160 nie su odporucane kym? Nepís hluposti prosim...
Z letaku lieku..odporúčaná dávka Deti do 2 rokov: 3-krát denne 2,5 ml sirupu....
@janinah pediatrami. Nie su to hlúposti.
@katulienka160 mam prax orl sestry a nase deti vyrastli na sirupe mucosolvan junior co je mykolytikum ,ktorý im v pripade potreby ordinoval manzel orl dr.
Damozrejme,ze je nutné rozpušťať a skvapalňovať hlieny v dych,cestach,aby sa dali lepsie zo sliznic odlepiť a vykašlat,prehltnut,odsať,vyfukať,proste isť preč.
Mbe je jedno co daš ci nedaš svojim deťom,ale neraď iným nespravne.Ak by mi pediater radil nedavat mukolytikum tak si asi budem hladat ineho.
@katulienka160 veruze pises hluposti
Mukolytika kludne 11mes dieta moze, je to zaklad liecby
@katulienka160 mam prax orl sestry a nase deti vyrastli na sirupe mucosolvan junior co je mykolytikum ,ktorý im v pripade potreby ordinoval manzel orl dr.
Damozrejme,ze je nutné rozpušťať a skvapalňovať hlieny v dych,cestach,aby sa dali lepsie zo sliznic odlepiť a vykašlat,prehltnut,odsať,vyfukať,proste isť preč.
Mbe je jedno co daš ci nedaš svojim deťom,ale neraď iným nespravne.Ak by mi pediater radil nedavat mukolytikum tak si asi budem hladat ineho.
@janinah nehovorim, ze sa žiadnym deťom nemaju podávať mukolytika. Ale u malych deti, ktore este tak nevedia ten hlien vykaslat mozu narobit viac skody ako úžitku. A do dvoch rokov by ich mal určite nasadiť jedine lekár, ktorý dieťa vyšetrí a nie len tak experimentovat, najma ked dieta nema ani rok. Dokezita je hygiena nosa, dostatok tekutin, inhalacia a zvlhcovanie vzduchu.
@katulienka160 veruze pises hluposti
Mukolytika kludne 11mes dieta moze, je to zaklad liecby
@taktotedanie dobre.
@taktotedanie dobre.
@katulienka160 ja sama som lekar a matka maleho dietata, ktoremu solmucol bol pediatrom nasadeny uz v 5mesiacoch a na solmucolw fungujeme doteraz!
Jednoznacne mukolytika musia byt
Prosim ta nerob z dietata nemohucu handrovu babiku , ktora nezakasle a nekychne 🤨
@katulienka160 ja sama som lekar a matka maleho dietata, ktoremu solmucol bol pediatrom nasadeny uz v 5mesiacoch a na solmucolw fungujeme doteraz!
Jednoznacne mukolytika musia byt
Prosim ta nerob z dietata nemohucu handrovu babiku , ktora nezakasle a nekychne 🤨
@taktotedanie dobre. Ale ved nech ide dany rodič k lekárke a uz sa riadi podla toho, co mu tam povedia a co uzna za vhodne. Ja sa riadim informáciami, ktorymi od pediatrov disponujem ja, vy sa riadite tymi svojimi. Uz nech sa rozhodnú oni sami 🤷
@taktotedanie dobre. Ale ved nech ide dany rodič k lekárke a uz sa riadi podla toho, co mu tam povedia a co uzna za vhodne. Ja sa riadim informáciami, ktorymi od pediatrov disponujem ja, vy sa riadite tymi svojimi. Uz nech sa rozhodnú oni sami 🤷
@katulienka160 taku info si od pediatra dostat nemohla
Peosim nezavadzaj tu autorku a dalsich
Inhalovat minimálne trikrát denne a sople stále odsávať, nasivin do nosa a čakať ak sa to nebude zlepšovať tak smer pľúcne. 11 mesačnej hlavne nedávať sirupy typu mucosolvan a solmucol, jedine sirup ako prospan na lepšie vykašliavanie hlienov
Inhalovat minimálne trikrát denne a sople stále odsávať, nasivin do nosa a čakať ak sa to nebude zlepšovať tak smer pľúcne. 11 mesačnej hlavne nedávať sirupy typu mucosolvan a solmucol, jedine sirup ako prospan na lepšie vykašliavanie hlienov
@kris_tin257 to je kktina, necitala si komentare hore kde sa k tomu vyjadrovali zdravotnici?
Uz chapem preco deti koncia v nemocniciach ked ich matky liecia tak ako ty odporucas..
Netvrdím že je to správny postup, ale aj ja už som videla odporúčania, že by sa nemali maličkým deťom podávať mukolytiká, kvôli tomu že nevedia tie hlieny ešte tak vysmrkať a vykašlať. Myslím, že som to videla niekde na insta. Zvyknem sledovať príspevky pediatrov a niekde som to už tiež videla. Netvrdím že je to správne, ja som ich pri dieťati vždy podávala, len teda že tieto info kolujú.

Aj 5x za den striekat morsku vodu, tiez je mala na to nachylna a odporucam cisty nostek striekat do nosteka, pri prvych priznakoch rychlo pomaha.