Sprevádzanie dieťaťa v nemocnici
Ahojte. ako ste riešili so zamestnávateľom Váš pobyt s dieťaťom v nemocnici? Je OČR alebo PN?
Bola som s malým v nemocnici. Som zamestnaná a potrebujem absenciu v práci nejako vykryť, čo v takomto prípade sa robí? Dá mi detský lekár ošetrovanie dieťaťa alebo si musím vybaviť svoju PN? Dá sa to aj spätne? Ďakujem. e.
daj si nato pozor, pretože mm bol s dcérou na Kramároch, tam mu dali OČR a nakoniec musel zobrať dovolenku, pretože v práci mu to nechceli uznať....
mala si hned tam kontaktovať vrchnú sestru alebo dokumentačnú sestru,teraz spätne ti to nevystavia...
Ja som bola s dcerou v nemocnici. Na cas pocas pobytu moze byt jedine dovolenka, kedze v nemocnici je presonal. Po prepusteni domov OCR.
Možes len PN ale tu ti spatne nevystavia takze cerpat dovolenku pokial je dieta v nemocnici ci na lieceni a je s nim sprievodca moze on cerpat LEN PN (OČR nie) po príchode domov už vieš OČR čerpať...
ak by ti ju aj niekto vystavil Soc. poistovna ti ju nepreplati za dobu co ste boli v ustavnej starostlivosti (nemocnica, kupele)
vďaka, za rady. prepošlem to aj na naše personálne oddelenie lebo tam mi poradili, že si mám vybaviť očr. .
@evittam hm tak mne tak povedali v nemocnici. Ale to bolo 10r dozadu, mozno sa nieco zmenilo....
ja som cerpala OCR aj za cas co som bola v nemocnici s malym - kedze to bola planovana operacia, tak pediatricka vystavila papier a problem nebol ziaden
bolo to dieta do 6rokov, kde je mozna sprevadzajuca osoba tak nerozumiem preco by som si mala brat dovolenku kvoli tomu, OCR vystavoval pediatricka na prikaz nemocnice
@babulina aj mm bol s dcérou do 6 rokov - tuším vtedy mala asi 4 r...a predsa mu to v práci neuznali....Však to je štát v štáte, to sa pravdy nedovoláš....😲
Počas pobytu - doprovod dieťaťa, sa OČR nevystavuje, lebo v tom čase dieťa nie je v starostlivosti rodiča ale zariadenia, nemocnice. Aspoň tak mi to vysvetlila detská lekárka.
Ja som mala na deň pobytu s dieťaťom v nemocnici "P" - čko (paragraf) s členom rodiny.
Ja som mala PN sprevadzanie dietata. To mi vystavili na kramaroch a po 2x. Bez problemov. Ked sme odchadzali tak PN ukoncili. Doma dala dr OCR
Spätne či ti vystaví to neviem. ................Bola som s malým v nemocnici viac krát, nikdy nebol problém s vystavením očr (vystavovala detská lekárka) a vždy mi ju aj soc. poisťovňa zaplatila. Viď vysvetlenie na stránke soc. poisťovne http://www.socpoist.sk/aktuality-na-nemocenske-...
@estrapo
ahojte viete mi prosim poradit? s malym mame planovu operaciu na 28.9 na kramaroch,maly ma 3 roky a 6mes. a ja ho bude sprevadzat.mali by sme tam byt 2-3tyzdne,ako to mam poriesit .nemam tolko dovolenky na cele 3 tyzdne.mozem mat OCR v septembri a nasledne aj v oktobri na tu istu diagnozu s malym aby mi to socialka preplatila.alebo PN? kto mi ma vystavit papiere moj pediater ci kramare .som v tom stratena.ako to mam poriesit .dakujem
Ocr urcite nie kym budete v nemocnici treba PN a mali by ti ju vystavit na kramaroch po prichode domov mozes mat ocr
@stanulka27 pytaj si PN na sprevadzanie dietata od dr co vas prijme. Inak ti ju potim vystavia na socialnom oddeleni na -3posch. Ja som tak mala 2x a v pohode

@estrapo PN a spatne nie.
Nemozes mat OCR,nakolko v nemocnici je personal. Cize teraz už len vykryť dovolenkou.