Sťahovanie predkožky u ročného

daranka18
4. máj 2022

Dobry deň,mám ročného syna a vcera som mu skusila prvýkrát stiahnuť predkozku. No keď som trošičku stiahla úplne máličko okolo pipika mal také akoby červené troška ale nebolelo ho to lebo sa smial. Neviem či to je normálne či nie. Doktorka kázala od roka pomaličky koľko ide no poradňu máme až v auguste a ani mi neukázala ako. Neviem či som to robila zle alebo niečo
Ďakujem za rady

kiki68
4. máj 2022

@daranka18 v Rakusku to naopak zakazuju, vraj to sposobuje prave fimozu. Tak si vyberte. Ja som to nejak od roka skor iba pocas kupania pozmolila a nestahovala. Teraz si to uz ako 1,5 rocny vie stiahnut aj sam a bezbolestne. Lebo uz sa zacal zaujimat, ze to tam dole ma

dominikak4
4. máj 2022

mne kázala pediatrička na každej poradni od narodenia malému sťahovať ako ide, každý deň som mu ho požmolila a skúsila vždy trošku stiahnuť, ale nie moc. Teraz má 15 mesiacov a je to už problém, nechce si to nechať. Na poslednej poradni sa ma pediatrička spýtala, či sťahujem a skúsila ona a celý "žaluď" mu vyskočil von. Mne až zle zostalo, pretože to tam mal celé akoby fialové, ale pediatrička natešená, že ako super som sa starala....No neviem, hento si netrúfam veru spraviť.

beata_k
4. máj 2022

@daranka18 Ved je toho plny internet. Rocnemu dietatu urcite nie.

sandy333
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beronsche
4. máj 2022

Predkozka ma byt uplne uvolnena az okolo 12.r (vtedy uz do hry vstupuju aj hormony..), ale to ide skor o vynimku, ze sa uvolni az takto neskoro.
Lepsie je dietatu ukazat, co ma robit, nech si stahuje sam, samozrejme nie v roku, to je priskoro.. Dieta cez bolest nepojde, prekozka sa tak uvolni postupne a setrne..
U nas stale odporucane stahovanie od batolata moze narobit vela skody.. Neopatrne a nasilne stahovanie moze sposobit mikrotrhlinky, ktore vedu k fimoze...

@kiki68 ale zo zvedavosti - kedy (ak vobec) sa odporuca zacat so stahovanim?

heln
4. máj 2022

@daranka18 ahoj, mam podobnu dilemu, nam tiez pediatricka vravela ze stahovat od narodenia, ale priznam sa, ze mi to nejde, lebo je taky malicky, nemam s tym skusenosti a nasilu to nerobim, este technicka poznamka, malo by sa to robit pri kupeli alebo po, ked je koza makka, nie len tak nasucho, ja mu pri kupeli v ramci umyvania, tu kozku, ci predkozku posucham, aby sa "neprilepila".
ale tiez by ma teda zaujimalo kedy to treba zacat stahovat a ako to je spravne.

kiki68
4. máj 2022

@beronsche Tu sa to vobec neodporuca, maximalne premasirovat tu predkozku. Ale nic nasilne s tym nerobit. Pediater to ani nekontroluje, iba pozru ci je tam dole vsetko na mieste.