Sťahovanie predkožky u ročného chlapca

aliz1
30. dec 2020

Dobrý deň Maminy. Prosím vás poraďte. Mam ročného syna a sťahujem mu predkozku. Začala som asi v 8-9 mesiaci, no naša dokt predtym ako som sa jej na to pýtala povedala ze stačí po roku. Aj napriek tomu som začala som. No ako sa snažíme stále sme na tom istom už dlhší čas. Manžel tiež skúšal a ma pocit ze to ma už zalepene. Používali ste niečo, alebo nejaké rady. Už som zúfalá

karhu
30. dec 2020
nikpa
30. dec 2020

@aliz1 ročnému nie je treba este sťahovať, stačí pod tečúcou vodou (to je dôležité aby sa mu tam nedostali nečistoty) nie vo vani ked sa kúpe, jemne akoby len otvárať medzi prstami tak aby tam bola aspon malá dierka. Ja som to tak synovi robila od narodenia, teraz ma 3 a len pred nedavnom mu pekne zišla až dolu. Dovtedy isla možno tak do štvrtky, postupne sa mu to uvoľnilo. Hlavne by som to v roku ešte nepretahovala, je to skoro, má ešte čas.

aliz1
autor
30. dec 2020

@nikpa ja keď mu dám dole trosku tak tam ma malú bielu bodku a nie a nie umyť to. Stačí keď mu osprchujem pipik pod tečúcou vodou???

nikpa
30. dec 2020

@aliz1 ja som mala taky zvyk, ze každý den po veľkej som ho umyla s čistou vodou pod sprchou a tam som mu to vždy pod prudom tak pootvarala ako som pisala vyššie. Nic viac som nerobila, nestahovala a teraz mu sama pekne ide dolu. Tak skús ale naozaj nic násilné. Potom som este čítala, ze tu ženy odporúčajú volaky krém od Justu na stahovanie predkozky vraj pomáha.

andreatytler
30. dec 2020

@aliz1 Na to je este prilis maly. Kludne az v 2 rokoch. Nasilu urcite nestahovat. Na hygienu staci umyt po kazdej velkej a vymocit ked sedi vo vanicke a pozmolit v rukach, nech sa to ponatahuje vsetkymi smermi... on sam si to zmoli a natahuje jedna radost ked je bez plienky. Po case sa to uvolni. A ak nie az potom riesit s lekarmi.

andrea_ff
30. dec 2020

@aliz1 nam sa podarilo v 3,5 roku... a zacali sme v 2,5.

karpina
30. dec 2020

Kedže si odignorovala radu lekára, nechápem akú radu očakávaš tu..

andreatytler
31. dec 2020

@aliz1 On to nema zalepene, len zrastene. Predkozka je zrastena s penisom ked sa dieta narodi a casom sa tie bunky co prichytavaju predkozku k penisu rozpadnu a predkozka sa uvolni.
Ak nema penis zapaleny (cerveny, opuchnuty) a nema bolesti pri moceni, tak sa vobec netrapte. Vsetko je v poriadku. Nechajte ho kazdy den 10-15 minut bez plienky, nech sa hra s pipikom a tiez vo vanicke a to je vsetko.

nini1010
31. dec 2020

@karhu Mam ju doma ale nevidim nejake zlspsenie.

nini1010
31. dec 2020

ja som zacala hned od narodenia,vzdy iba natiahnut iba pokial pustila koza,nic nasilu.Manzel povedal pretahovat,tak som pretahovala,nebolo co riesit.Po roku to mal s miniaturnej dierocky takymto sposobom otvorene na asi 1-1,5 cm.Uz par mesiacov sa to ale nechybe ani kusok.Skusam aj mast Pinda a ziadne zlepsenie.Tak robim teda to co doteraz.Mne dr neodporuca nechat to na prirodu a kazdy den natiahnut co koza pusti.Robim to po kupani aj pri prebalovani a dufam ze sa to zlepsi.Hlavne nic nasilu.

aliz1
autor
31. dec 2020

@nikpa pani vyššie my poslala link na vazelinu pindik, myslite ten???

aliz1
autor
31. dec 2020

@karpina mne dokt povedala na ročnej prehliadke aby sme začali sťahovať, ja som začala skôr

uzanka16
31. dec 2020

@aliz1 každá doktorka inak, čo ssme mali prvú ta povedala ze hneď začať ako sa narodil sťahovať, sme sa presťahovali inde a lekarka moc ďaleko tak sme išli k druhej a ta povedala ze to až moc skoro že sťahovať až od 2 rokov, kamoška co ma inú lekárku ta ze od 3 rokov. No a čo ja chodím k urologovi pre casty zápal močových ciest tak ten mi povedal ze syncekovi som mala hneď od narodenia sťahovať. Takže co je pravda. Synček ma teraz 3 roky dačo, predkožka mu nejde úplne stiahnuť, ale žaluď vidno.

uzanka16
31. dec 2020

@karpina každý lekár aj tak vravi inak, tak sa pani radšej pýta mamiciek co majú skúsenosti. Mne každá lekárka inak vravela a človek si ma vybrať, ktoré je správne.

evkamotka
31. dec 2020

A z coho zufala? Nas ma 3 aj stvrt a stale ju ma scasti prilepenu. Aj do 4r s tym ani dr nebude ic robit, ved ti sama povedala ze vobec zacat (zacat, nie uz mat komplet stiahnutu) mas v roku. Takze klido a netlac na pilu tam kde nemas! ;)

evkamotka
31. dec 2020

@aliz1 pocuj ale to nie je vec na 3 mesiace ale na 2 az 3 roky kym sa podari stiahnut cela, chapes

lenka2710
31. dec 2020

@aliz1 nám tiež doki kázala už od 1.mesiaca, ale len čo koza pusti, nič násilné! Z Justu mala kamoška slezovu masť, ale neviem ci pomohla, nás ma pol roka, ešte som nič nedávala, len nenásilne po kúpani co to da! Ale každý lekár hovorí inak, niekto vôbec, niekto hneď od narodenia, niekto od roka, dvoch, troch 🤷‍♀️ kde je pravda

aliz1
autor
31. dec 2020

@evkamotka práve preto som sa pýtala mamiciek ohľadom rady. Nemusíte hneď tak písať...

aliz1
autor
31. dec 2020

@uzanka16 ďakujem

aliz1
autor
31. dec 2020

Tak ďakujem vám maminky za rady. Nie každá sa narodila so skúsenosťami ohľadom materstva. Na čo je potom modrý koník??? Na to aby sme si poradili a poradili so skúsenosťami, a nie hneď sa z malej časti pustili do mňa✌️✌️🙂. Co sa týka zúfalstva ako písali iné maminky každá dokt hovorí niečo iné. A napr moja sestra ma tiež chlapca tiež mu nevie a dokt už jej povedala ze to budu riešiť urologom. Preto som sa pýtala. Ďakujem vám ešte raz mamičky som kludnejsia a prajem vám pekný deň 😊😊

nikpa
31. dec 2020

@aliz1 nie, pindik mast to nie je. Ja som myslela slezovy krem od Justu, aj tu na neho najdes vela receznii v spojitosti so sťahovaním predkozy. Akurat sa dá kúpiť len cez net
https://www.justnahrin.sk/produkty/slezovy-krem

anickaaa6aaa
31. dec 2020

Moj bude mat 8r.. Ked bol mensi skusala som ale teraz mi to uz nedovali.. Pochopitelne. Parkrat sa stalo ze mu to islo stiahnut a vzápätí neslo naspäť. Normalne panika. Odvtedy som to nechala tak. Ked sa umyv ma vsetko umyť.. Nema problém s ničím tak to nechavam tak..

evkamotka
31. dec 2020

@aliz1 nic nemyslim v zlom ;)

stanislavicenka
31. dec 2020

@aliz1 Moja najlepsia kamaratka je urologicka, riesi tieto problemy. A ma ppnu ambulancii mamiciek, ako ty. Zbytocne stresujes. Mam 2,5 rocneho syna, a nena ju este uplne stiahnutu, a je to v poriadku. Klud.

ladyvi
31. dec 2020

@stanislavicenka a co hovori ona?

stanislavicenka
31. dec 2020

@ladyvi ze sa netreba stresovat. Vobec, a riesit to.

adamsamuel1234
7. jan 2021

No.ja mam.doma syna 3 roky ideme ne obriesku tiez nam.to neslo.a skusali sme.hoci co

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aliz1
autor
12. jan 2021

@beata_k no tak to ste ma teda potešili 😭😭😭

moniikka
12. jan 2021

@aliz1 my sme začali syncekovi pomaly sťahovať asi od jedného roka ale len pri kúpaní , aj sme mastili s kremom z justu, mali sme to aj zapalene, ale framykion pomohol po konzultacii s nasou lekárkou a úplne sa mu stiahla az teraz ked uz mal 5 rokov.