icon

Stále chorá škôlkarka

lucka3192
23. jún 2019

Ahojte, prišla som si po radu k vám baby, maminky... Dcérka 2,5 r. nastúpila od januára tohto roka do škôlky, všetko bolo fajn a vo februári sa to začalo, neustále choroby horných dolných dýchacích ciest, kašeľ nádcha sople, teploty (ale to len 3x asi aj to prvý deň dva), chrci, chrape, zle dýchanie... A toto sa k od toho februára opakuje každý mesiac, vlastne február(aj ATB) marec(ATB) apríl, v máji bola dokonca 2 x, z toho mala atb raz a teraz v júni sme boli dokonca v nemocnici lebo už bolo zle a zistili znova zápal mandle nieco ako angína a boli nasadené zase ATB. No to bolo pred 2 týždňami... Boli sme samozrejme aj na imnunologii kde jej zobrali krv a o. Mesiac kazali prísť pre Výsledok a zatiaľ jej dala aerius. Testy na imunitu a alergie. Tento týždeň som ju už dala do škôlky a od včera znova badam sople chrci kašle chripi... Mne sa to nezdá v poriadku aj keď naša obvodná lekárka tvrdí že dieťa nástupom do kolektívu býva často choré ale ona ma stále to isté každý mesiac od mája najnovšie už 2 x za mesiac čiže je z mesiaca pár dní v škôlke teraz v júni bola 7 dní dokopy ostatné bola chorá a teraz je znova teda vidím ze znova sa niečo začína čiže v pondelok ju do škôlky nedám samozrejme...Som už zúfalá a. Bojím sa o ňu baby poraďte. Rozmýšľam ze podám žiadosť o predĺženie rodičak koli tomu. Do práce pokiaľ by to takto pokračovalo co dúfam ze sa to zlepší nemám šancu z časového hľadiska... Poraďte prosím tie ktoré to mate podobne. Ďakujem
pokračovalo ďalej nemám šancu z časového hľadiska a nemá mi kto s nou byť. poraďte.

angi07
23. jún 2019

@lucka3192 presne ako moj syn. musis sa zmierit s tym ze to takto pojde min.ten prvy rok u nas do 5 roku ....v lete ako tak ale jar jesen zima vkuse doma. ja som ho nedala do skolky ked kaslal alebo mal sopel oproti inym mamickam 😡tak furt nosil nieco domov....ja som mala stastie vedela som s nim ostat doma alebo ked nie tak babka ...tiez sme mali vsetko mozne od atb .lieky na posilnenie imunity atd atd...pravdu povediac pomohla nam biorezonancia a zmena stravy -bezlepkovo....

janage
23. jún 2019

@lucka3192 ano. Len moze sa stat ze vysledky vsetkych vysetreni budu negativne. A dieta realne v zlom stave. Ja som sa velmi na tie testy upla a ked nic nevyslo bola som z toho zufala. Pri druhej uz som to testy brala len ako moznost, ze mozno nieco ukazu. U starsej sa spustac nikdy nezistil napr. Mladsia ma nieco, ale su to hranicne vysledky urcite nezodpovedaju stavu v akom bola.
Na imunologiu treba ist, ale treba sa pripravit aj na moznost, ze nic nezistia.

sapetka
23. jún 2019

Nerozmyslala si nad niecim na imunitu?colostrum alebo imunoglukan?

nellita
23. jún 2019

@lucka3192 skus kúpele nám to pomohlo

patka06
23. jún 2019

Je to normálny priebeh, v kolektíve príde do kontaktu s novými bacilmi a imunita sa musí posilniť, postupne sa to zlepší. Tiež sme takto začali v škôlke, vyrástla z toho ...teraz je chorá 1- 2x do roka. Treba len vydržať.....nemá zmysel dieťa strániť kolektívu, pretože to bude trvať dlhšie kým si na "bacily" zvykne a telo sa voči nim dokáže brániť, najlepšie ak sa to naučí pred nástupom do školy, v škôlke je to ok ...ale ak by veľa chýbala v škole to už by bol problém.

bibistec
23. jún 2019

@lucka3192 tak najskor obehaj lekarov a imunologicka nech ti da do papierov ze neodporuca skolku a mali by schvalit. Moja ma trombocytopeniu autoimunitnu ale aj ine diagnozy

sapetka
23. jún 2019

@patka06 ale tiez nie je dobre davat chore dieta do skolky. Treba preliecit aby z toho nebola komplikacia

janage
23. jún 2019

@sapetka s tym velmi opatrne ak ide o akzematika, mojej imunoglukan tak brutalne zhorsil ekzem ze sme museli vysadit po 3 dnoch.

sapetka
23. jún 2019

@janage nie kazdemu vsetko sadne to je jasne.. my davame imunoglukan a rozmyslam nad kolostrom, preto som to navrhla ako moznosti na posilnenke imunity

janage
23. jún 2019

@sapetka ved jasne, len ekzematici su nachylni na prudke reakcie. Ved odkonzultuje s imuno a nieco jej poradia.

mariah0307
23. jún 2019

Dajte si predpísať od detskej broncho vaxon... Vyskusajte uvidite ;).. mohol by pomôcť

kristina124
23. jún 2019

@lucka3192 my uz takto tahame 2. rok. Viac su doma ako v skolke. O to je to horsie, ze kym som nepracovala mohli byt doma kolko potrebovali... aj mne stale hovori detska lekarka ze je to normalne, ale mat kazdy mesiac antibiotika ... no neviem. Konecne som si vybojovala vymenny listok k imunologicke tak uvidime ako dopadneme. Zelam skore uzdravenie 🙂

3petka
23. jún 2019

@lucka3192 no nechcú ani u nás. Aj napriek tomu že od doktorky mám všemožné potvrdenia že je alergik a môže mať sopel a ešte im prinesiem aj papier že je zdravý tak robia prieky. Ale chorá učiteľka môže byť medzi deťmi. A viem aj to že staršie deti ktoré tiež majú alergiu a soplia tak s nimi problém nemajú. Naposledy mi z exému urobili že dieťa má ružienku. Aj napriek tomu že majú potvrdenie aj o tom že je "atopik". Takže vždy keď má sopel čistý číry alebo sa vyhádže musím s ním chodiť k dr. medzi choré deti samozrejme aby mi dala potvrdenku že je zdravý.

eriksonka1234
23. jún 2019

@lucka3192 aj my sme si tým prešli s oboma. 6 tym rokom akoby utalo, až na to, že dcéra je astmaticka vďaka 2x neodhalenemu zápalu pľúc. Mala som predĺžený rodičovský s dcérou.

sapetka
23. jún 2019

@janage ale ona pise ze jej dieta ma ekzem?

patka06
23. jún 2019

@sapetka samozrejme to či dieťa je zdravé - schopné ísť do kolektívu, posúdi lekár. Len mnohé mamičky nechávajú dieťa doma aj keď by nemuseli a tým im viac škodia ako pomáhajú.

sapetka
23. jún 2019

Aj nasa doktorka nam vravela ze je normlane ze dieta kasle a kycha ked je v kolektive a nakoniec z toho bol zapal pluc😡

patka06
23. jún 2019

@sapetka jasné nie je doktor ako doktor, každá mamička vyberie toho, ktorému dôveruje

janage
23. jún 2019

@sapetka ano pisala ze ma diagnostikovany ekzem na predch. strane

sapetka
23. jún 2019

@janage aha ja len prispevok som citala nie komentare

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
martinoocka
24. jún 2019

Necitala som vsetko ale niektore posete ze to je normalne? Aby dieta bralo kazdy mesiac antibiotika? Ved to by aj zdravy organizmus uz len z toho ochorel, ved musi mat z toho telicko uplne rozhadzane 🙁 imunita sa vyvija aj vekom moznon o rok, dva by tym chorobam uz lepsie vladala odolat....

patka06
24. jún 2019

@martinoocka je normálne, že dieťa s príchodom do kolektívu je častejšie choré, nie vždy sú potrebné ATB, len žiaľ u nás je taký trend, že mamička je spokojná s liečbou, len ak dostane ATB a mnohí lekári podľa toho postupujú.

lucka3192
autor
24. jún 2019

@patka06 no ja som tiež bola proti atb ale ze ma zápal tak ze je to potrebné lebo ja ju nechávam bez liekov doma kalciovy sirup max dám a ak ma teplotu tak tiež sirup ale už keď to trvá 2 3 dní a sa zhoršuje idem k lekárke a už potom je to rozšírene aj na priedušky pozdejsie takže zas len atb.. Momentálne zas chripi a kašle aj sople ma ale zajtra ideme k alergologicke tak ona ju pozrie nejdem k našej a aj výsledky z imuno už by mala mať

rebeka25
24. jún 2019

@lucka3192 ja nerozumiem preco potom chodi od 2,5r do skoly ked ako pises nechodis do prace?

rebeka25
24. jún 2019

*skolky

lucka3192
autor
24. jún 2019

@rebeka25 Rozhodli sme sa ju dat do škôlky pretože som mala v plane nastúpiť do práce, potrebovali sme príjem a aj koli tomu aby si zvykla co najskôr na kolektív, niekde inde ako doma, troska samostatnesjia a tak.. Ale ako začala byť chorlava tak sme to už nechali tak radili sme sa aj s lekárkou aj učiteľka i takže určite nechať už nepresusovat.. Takto som doma stále a vždy keď je treba lebo je chorá som k dispozícii, ale dobre som urobila je tam šťastná a veľmi rada tam chodí až na tie choroby... Ale lekárka mi povedala ze čím skôr som ju dala tým skôr prejde telo tými chorobami a tak aj sa za člení do. Kolektívu... Ona je odmalička taka, nemá problém sa začleniť.

jana_eyre_2
24. jún 2019

moji vsetci traja su alergici (iba najstarsi potvrdeny, druha az na jesen ide a treti chory cele dva roky kym nesiel na liecbu od imunoalergo) a moje poznatky su, ze na zlepsenie chorobnosti aerius proste nestaci.. treba pridat nejaky kortikoid ktory dychacie cesty udrzuje v norme..

najstarsi chory vzdy ak z nejakeho dovodu vysadime montelukast (to je kortikoid).. aerius berie od 3r a chorlavy casto bol kym sa mu liecba nerozsirila v 5rokoch.. (berie staloral, montelucast, aerius, avamys) teraz sa nam minul montelucast a tri dno ho nebral, hned zacal chrchlat ako hrniec..

druha dcera ma priznaky len od januara po syrasnej chripke (kamaratka lekarka mi vravela ze take silne choroby nastartuju casto v tele taketo procesy) berie zatial skusobne aerius, ale pomaha len ciastocne, casto kasle a je casto doma..

treti je asi najhorsie na tom a to nechodi do skolky, prve dva roky nonstop chory, polepsovalo sa mu mozno na 2-3dni a zase obstrukcne bron. zapaly oci, usi atd.., ventolin bral strasne casto.. od kedy mu dr nasadila rupafin a flixotide, bol chory len 2-3x co je super uspech.. vravela nam ze v juni ho mozeme skusit vysadit, nedychal ho par dni a zacal kaslat tak ze sa pozvracaval.. tak som ho dala znova a je to uz dobre..

ja som nikdy nebola alergik a myslela som si ze to je soplik a svrbenie.. moj muz je akergik od detstva (astmatik asezonny alergik) a bol cele detstvo chory stale.. kto to nema doma malokedy pochopi ake na nervy to je.. ale liecbu musi nastavit imunoalergolog, aerius proste nestaci, je to len kusok skladacky..

lucka3192
autor
24. jún 2019

@rebeka25 ale samozrejme aj ja som toho názoru že nie je v poriadku že je tak často chorá ak by sa to nebolo teraz prejavilo tak by sa to neskôr aj v 3 rokoch veku..

lucka3192
autor
24. jún 2019

@jana_eyre_2 veru je to nekonečný príbeh a najhoršie keď nevieš ze co to je čím to je ci to nie je vážne a pod... Myslím si ze je pochopiteľné keď sa matka boji tak radšej pôjdem s nou zbytočne ako niečo zanedbať... Odmalička sme si nemocníc užili dosť