icon

Stav po operácii nosnej mandle

ala76
23. máj 2015

AHOJTE MAMICKY,syncek je po ooperacii nosnej mandle 2den.kedze mi dcerka v tom case ochorela-sople a teploty 1den tak mi maly chytil od nej.tak ist to prebieha ma teraz horucku 38 viac to hore nejde.chcem sa spytat ze ak by to bolo z operacie (co si myslim ze skor virus od dcerky)su este aj ine priznaky negativne okrem horucka v ten cas?ma sopliky zelene a kasel.dakujemneviem ci mam cakat do rana ze ak je to viroza alebo ist s nim do bb .nechcem zse dramatizovat.krvacanie ,zvracanie a ine veci nema.dakujem za skoru odpoved

Strana
z2
loginexistuje
24. máj 2015

@ala76 niektore deticky takto reaguju na narkozu ... este mozes cakat ze ako sa to bude hojit mu bude fajne smrdiet z ust...

armica152
24. máj 2015

Inak pridám k tomu môj názor. Ja som vyslovene -proti antibiotikám, ozaj sa snažím vyhýbať aj ja sama, aj aby teda malý čo najmenej musel brať. Ale myslím že v tomto prípade tie atb sú opodstatnené., u tých malých detí. Nakoniec som bola vďačná že sme ich vybrali, a že sa to viac neskomplikovalo. A mali sme narkozu..
A zasa ja. Ešte pred 15 rokmi som absolvovala vybratie krčných mandiel, vtedy to bolo lokálne umrtvenie, u mňa veľmi komplikované, vyše polhodiny mi to robili, čo mi nemohli tú druhú vybrať, bolesti strašné, ale antibiotiká som nepotrebovala, zvládla som to len s analgetikami. Ono u tých detí je to horšie, aj môj nevedel dobre vysmrkať

ala76
autor
24. máj 2015

@loginexistuje 🙂 ZATIAL NESMRDI.....

lubbie
25. máj 2015

Ahoj, ako tu niektorí písali, aj môj malý chytil po týždni od operácie nosných mandlí zelené sople, teplotu 38 mal dva dni, potom prešla. Naša obvodná mu nechcela dať antibiotiká, CRP mal 8, s tým, že sliznica sa čistí a takto býva na tom veľa detí po operácii. Dala mu však Pamycon. Trvalo to myslím 10 dní, kým mu to prešlo.

lubbie
25. máj 2015

Inak, bude smrdieť. Všetkým smrdí z pusiny tak po pár dňoch, keď sa rana, alebo teda chrasta pokryje bielym povlakom. Je to normálne, neboj sa. Dôležité je, aby sa neobjavila krv a vysoké teploty.

ala76
autor
25. máj 2015

@lubbie aha dakujem za info,bola som na kontrole dnes pristotu a je vsetko v poriadku🙂

zuzula507
8. apr 2025

@ala76 nám po operácii dala primarka hneď antibiotika na 7 dní s tým že je chrípkové obdobie všade veľa chorých, samé virusy.. a nebudeme nič nechávať na nahodu

Strana
z2