Štípanec, žihľavka alebo alergická reakcia u dieťaťa?
Prosím vás, co by to mohlo byt ?? ? 😲😱 Ráno sa syn zobudil s tým ze ho poštipol komár, natrela som mu to alpou a večer to mal už takmer 2x väčšie, podivné oválne s bielym lemom.
Kliešťa sme žiadneho nezaregistrovali žeby doniesol zvonka, hlavičku som tam tak isto nenašla.
Ďakujem moc za akekolvek rady 🙏🙏🙏
Boha, preco som klikla na tuto diskusiu 🫣🥴
Aspoň orež tú fotku, keď už to nevieš normálne odfotiť 🤦 Treba ísť k pediatrovi, nie vypisovať po fórach.
Ženy, zamyslite sa, matka sem ide pre radu a vy riešite nejaký trup? Sa môžete hanbiť!!!
Dcéra máva takéto reakcie na štípance ... druhý deň to vyzerá presne takto, od tretieho dňa sa to začne zlepšovať ... borelióza sa neprejaví hneď ... a popravde, už som videla boreliózu, toto určite nie je ono ... sú štípance, ktoré bez ATB nedáš, ešte počkaj dva, tri dni, ak sa nebude zlepšovať, choď s dieťaťom k Dr.
@afrodizi Toto bude štípanec, ale syn má asi alergickú reakciu na to. Skús to natrieť Fenistil gélom, ak máš doma, ak nie, tak ráno hneď kúpte v najbližšej lekárni. Ak to do pozajtra neprejde, tak k lekárovi, dá niečo na alergiu.
Dcéra máva takéto reakcie na štípance ... druhý deň to vyzerá presne takto, od tretieho dňa sa to začne zlepšovať ... borelióza sa neprejaví hneď ... a popravde, už som videla boreliózu, toto určite nie je ono ... sú štípance, ktoré bez ATB nedáš, ešte počkaj dva, tri dni, ak sa nebude zlepšovať, choď s dieťaťom k Dr.
@dzulli1980 ďakujem moc, upokojila si ma...vážim si tvojej normálnej odpovede ❤️
Ja som takéto mala ako dieťa od každého komára, nie je to borelióza (typicky fľak sa nikdy neprejavi okamžite ale až po pár týždňoch …. Je tam nejaká inkubačna doba). Pomôže fenistil. Mne ako dieťaťu mama dávala na opelacke napríklad cibuľu či ocot ako prvú pomoc s fakt to fungovalo a robím to tak doteraz keď nemám nič po ustinpnuti po ruke
@dzulli1980 ďakujem moc, upokojila si ma...vážim si tvojej normálnej odpovede ❤️
@anonym_37197c ale zase tiež netrep.... terčík (pri borelke) sa môže objaviť už po 2-3 dňoch, ba dokonca po pár hodinách. výnimkou nie je ani hnisavá vyrážka. to, čo je na fotke, vôbec nevylučuje, že môže ísť aj o toto.
@afrodizi ja osobne naozaj odporúčam ísť k lekárke. nič tým nepokazíš. nič tým nezanedbáš. radšej zbytočne, ako potom vyplakávať celý život, ak by malo ísť o borelku. a áno, prepáč, ten trup je vyslovene zvláštny. ak nemá dieťa nejaké postihnutie, najvyšší čas navštíviť aj iných odborníkov a začať cvičiť... to v dobrom myslím.
Ženy, zamyslite sa, matka sem ide pre radu a vy riešite nejaký trup? Sa môžete hanbiť!!!
@afrodizi sice matka si ide po radu, to je v poriadku, ale v poriadku nie je fotka, kde je vidiet genitál dieťaťa ! .. naniesto štipanca by som riešila, prečo ma dieťatko tak nafuknute bruško

@afrodizi čudný trup. ale k veci. aj komár môže prenášať boreliózu. ten terčík okolo štípanca tak trošku pripomína erythema migrans, čo je úvod do života s boreliózou. odporúčam návštevu lekára.