icon

Stolica 3-5 krát za deň. Je to z rýchleho trávenia?

anjelicek26
8. júl 2011

Pripadam si tak trochu ako paranoidna matka, ale predsa sa skusim opytat.... nas maly je od 8 mesiacov prevazne na UM kvoli mojim velmi castym zapalom prsnika. Mali sme "tazky" nabeh na UM spojeny s krcami v brusku, hnackami, bolestami. Konecne sme nasli jedno - HIPP - co mu aspon nerobilo krce. Ale zostala velmi mäkka stolica. Neprikladala som tomu nejaky vyznam, len spätne, on kakava 3-5x denne a vzdy je to taka hnacka a kusy nestravenej stravy. Odsledovala som si to a jedlo nim prejde za 5 hodin. Teda tak, ze zje hrozno a vidim supy, ma vyzivku spagheti bolognese a je cervene kako (sorry za popis). Je to prilis rychlo? Dcerka v tomto veku kakavala uz raz denne...Maly od toho 8. mesiaca mizerne pribera, ratie, ale na vahovej krivke ide dolu. Viem, ze neni nejaky stupel, ma 9.6kg a 77 cm, ale on uz ako 8 mesacny mal 9kg... takze odvtedy...takmer nic... Pred dvoma dnami nam doslo mlieko a kedze HIPP tu objednavame, dostal UM - sojove - co som mala este nevyskusane v zasobe. Maly kakal ukazkove "dospelacke" hovienko. Teda tie dva dni. Dnes ma HIPP a kako zasa no popisovat to este raz nemusim :( Proste nestravene kusy a riedke.

Som paranoidna? Zda sa mi to velmi zvlastne :( Ani neviem, k akemu lekarovi k nemu ist a ci vobec. Tu v anglicku mi ho aj tak nikto nevysetri, ale o dva tyzdne ideme do DE a tam by sme si vsetko obehali... kam by ste sli vy???

kaja73
8. júl 2011

@anjelicek26 Možno ma problem s laktozou.Skus bezlaktozove UM a uvidis,či sa to zlepsi.Vtedy su redsie stolice a aj castejsie.Ak to nepomože vysad uplne mlieko,nahrad sojovym,alebo ryžovym,ovsenym a uvidis.Ak sa to zlepsi ani nemusis behat po doktoroch.Ak to chces riešit s Dr,tak chod na gastro,alebo alergologiu-nech mu spravie laktozovy test a odoberu krv na vylučenie alergie na bielkovinu kravskeho mlieka.Potom uvidis.Ale najskor by som si to doma otestovala s tym bezlaktozvym mliekom.

anjelicek26
autor
8. júl 2011

@kaja73 - bezlaktozove sme skusali, ale ziadne zlepsenie, navyse mu nechuti :(

lusana
8. júl 2011

môže to byť alergia na bielkovinu kravského mlieka, vtedy sa dáva Nutrilon allergy care alebo nestle alfare

ju11i
8. júl 2011

asi by som sa obratila na gastroenterologa. Urcite v tom nieco bude, ked taka zmena pri piti sojoveho mlieka...

sisaha
9. júl 2011

@anjelicek26 určite sa obrať na gastroenterologa, nech urobi všetky krvne odbery. Ak by bol celiatik, tam sa to ukaze. Ja som so svojou dcerkou bola tiez. Ona mi takisto kakavala vo veku tvojho syna 3-5x denne a mala som kopletny prehlad o tom co zjedla. Aj som to gastroenterologicke hovorila, nepovedala na to nic. Krv ma dobru, nic sa nepotvrdilo. Sice malo pribera, ale je to podmienene skor geneticky. UM pije Bebu, ta jej chuti a predpisala jej Nutrini na priberanie. Za 4 mesiace pribrala kilo, takze spokojnost na oboch stranach. Tym ze pije toto mlieko raz denne, tak spotreba Beby sa tiez znizila na cca 150 ml denne a jej stolica je tak 1 max. 2x denne. Vysetrit daj, aspon ziskas istotu..

andreah25
9. júl 2011

Trosku som ostala z tejto témy v rozpakoch. Môj malý má čerstvých osem mesiacov. Plienku máme plnú tiež 3-5 krát za deň, niekedy viac, no to sú skôr také šprtance čo nepočítam. Tiež mám však podľa plienok presný prehľad čo jedol, no neprikladala som tomu nijakú váhu, pretože na jeho vek váži momentálne 9,5 kila a v pohode priberá. Mliečko máme umelé od Hami. Môžeme mať aj my nejaký problém??? Nemá riedku stolicu, ale ani hustú, taký stred a len jednoducho je vidieť čo jedol, napr. kúsky mrkvy alebo farba podľa zeleniny (brokolica = zelené, mäsko = hnedé, maliny = skoro čierne, .....) Divné to popisovať 🙂 ale inak to nejde.

tenty
9. júl 2011

ahoj, podla priznakov, ktore opisujes, ako caste kakanie, nestravene kusky potravy, krce v brusku, nepriberanie to vyzera bud na problem s lepkom alebo s laktozou, skor ten lepok, ja som to tak mala, ale to uz v dospelosti
urcite gastro!

anjelicek26
autor
9. júl 2011

No babule ja si tiez myslim, ze to uplne ok nie je, hlavne to caste kakanie a ta nestravena strava. Volala som doky a mame u nej termin hned den po prilete, vezme mu krv a potom nas uz posle, kam bude treba. Drzte palce, nech to je nieco, z coho vyrastie, alebo comu sa da v normalnom zivote vyhybat bez väcsich obmedzeni 😕

sisaha
10. júl 2011

@andreah25 mne gastroenterologicka povedala, ze je normalne, ze vidime v stolici to, co dieta jedlo. Dolezite je, ze nema ine problemy. Krasne ti pribera, nezvracia, tak sa nicoho neobavaj..

@anjelicek26 neboj, dobre to dopadne

kvetinacik
27. júl 2011

Ahojte,
presne nieco podobne trapi aj mna. Tiez mame 8 mes. a pijeme AR mlieko, lebo mame reflux. Myslim, ze to bude z toho svatojanskeho chlebika, lebo presne odvtedy casto kaka. S tou gastroenter. je to tazke, ved ma objednala az o dva mesiace ☹ ☹ ☹ To naozaj neni normalne 😖

maculienka123
9. jan 2012

@anjelicek26 ahojte

moj syn ma tiez 3-5 stolic denne,podla toho ci je moc aleno menej ale urcite 3 stolice su a ma tiez nestravene jedlo v sotlici.teraz som googlila zrovna o tom a nieje to zevraj nic nezvycajne,tak aj tu citam,ze ma kopu deticiek nestravenu stravu v stolici.mne dokina tvrdi,ze je to normalne.no ale moj syn ma aj bolesti bruska doteraz ale iba v noci a nieje celiatik,mal robene testy aj na laktozu.

anjelicek26
autor
9. jan 2012

@maculienka123 - my sme uz pricinu nasli, bolo to z pitnej vody, boli v nej bakterie, dali sme robit rozbor a bum, "pruser" prisiel rovno z vodarne :( Ale uz je to odstranene a maly kaka ukazkovo :( Len chudak tie mesiace, kym sme na to prisli :(