Strach o zdravotný stav syna: Mohol by byť autista?
Ahojte. Potrebujem radu, oporu, možno sprdnuť, potvrdiť- vyvrátiť. Mám syna ma 13m, uz dlhšie si myslím (teda vŕta mi to v hlave) že by mohol mať autizmus aj keď viem že v tomto veku sa to ešte nedá diagnostikovať. Proste na meno reaguje, ale takým spôsobom že raz ano raz nie, na zvuky ale reaguje. Jeho jedenie jw také že hlúposti by zjedol ale varené alebo skúsiť sa sám najesť vôbec neexistuje, najradšej by jedol iba jogurt a kašu a pil moje mlieko. Naopak ho musím pochváliť že sa celkom fajn naučil- papa, ako robí pes, mačka, konik, ryba, aký veľký vyrastie, ťapušky…ale posledné dni to ako keby zabudol, spýtam sa ho na to že napríklad ako robí pes? Vždy to pekne vedel teraz ignor totalny, zabľaboce niečo odveci…zvykne sa zahrať aj sám a keby ho nechám hra sa sám sj dosť dlhu dobu, stále nechodí ale to je normálne…neukazuje prstom ze kde je mama, tata, v knižke ale ukáže ze aké zvieratko chce pocut atd…neviem vždy keď sa mi niečo ,,nezdá” pozriem internet a všade len - autizmus..prosím vás povedzte že blúznim alebo čo lebo normálne mám z toho strach že by bol naozaj autista…
Stiahni si apku ASdetect a uvidispodla znakov na konkretny vek.. ale ako mama co doma ozaj autistu ma, tak tvoj syn je uplne normalne a zdrave dieta.. a este jedna vec. Deti napreduju, potom sa nam zda, ze zastali, prip sa vratili spat v tom vo vedeli a za nejaky cas pride velky skok vpred 🙂
Ano stiahnite si tu apku co pise vyzsie a tam vam ukaze ci ma bejake znaky ale ja si myslim ze sa skor ukludnite s tim...ja tam z popisu autistu vobec nevidim 🙂 moj syn je autista a ano videla som to na nom uz v tomto veku ale - prejavy jasne, tocil sa donemoty dokola, hodinu stal pro dverach a zatvaral ich otvaral, obzeral si rucky, prsty, chodil vyslovene zvlastne, nerozumel v podstate nic, a ked som ho horko tazko nieco naucila zachvilu to akoby zas zabudol (zvieratka, dat papa hocico)
A teraz si daj 2 facky a zatlieskaj, mas zdrave dieta 🤗👍
Mas uzasneho a normalneho chlapceka.
Cim neskor zacne chodit, tym lepsie - nazor primarky fyzio, su to inteligentnejsie deti.
Nerozprava? To ani vyse 2r deti. Nasa v 10 mes.povedala mama, tata. Od 12 mes len cinstina a hatlaniny, od 13-14 mes zacala chodit, dnes v 19 mes.si sama otvara vchodove zamknute dvere, musime vytahovat kluce (nevedia to ani 2r deti), vkuse si cita knihy, miluje pobyt vonku, mama mi nepovedala asi 6 mesiacov, zato vie rozlisovat vela predmetov, kreslit, krmit psa, triedit a ukladat veci, a vela ineho.
Zeny,to vazne sa takto bezne rozpravate s okolim,ked sa vam nieco nepaci, tak im nariadite nech si daju preplesk,facku?bez ohladu na to ci je to cudzi?ako ja som dost priamociary clovek ,uprimmy ale tieto vyjadrovania mi pridu scestne...
Nepridete mi o moc lepsie ako autorka,ktora mozno trochu viac hysaci.......

Ma 13m!