icon

Strašne plačúce 18 týždňové dieťa

zlatusik123
6. máj 2015

Dobrý den potrebujem súrne poradit mám 18 týždnovú dcérku ktorá je plne dojčená asi tak do jej tretieho týždna bolo všetko v poriadku potom začala plakávať okolo piatej poobede a plakávala až do osmej doktor mi povedal že sú to koliky a malej odporučil espumisan kvapky a vraj to po troch mesiacoh prejde ale nestalo sa naopak plač sa stále stupnoval a pribúdalo ho teraz už maličká z 24 hodín denne preplače takých 18 hodín, aj to nie že preplače ale prerúka áno ona doslova rúčí reve tak až omodrieva a nevládze dýchat a každým dnom je to horšie a horšie. Vyskúšala so už naozaj všetko espumisan, sab simplex, infacol, teplé obklady na bruško, masáž s mastičkou pupík, celé hodiny ju nosím na rukách a ona reve a reve doslova výska skrúca sa mece a rozhadzuje ručičkami ked aj zaspí tak to spí nanajvýš 15 až 20 minút a celý ten spánok je strašne nekludný vrtí sa natahuje nožičky a hned zo spánku sa budí s ostrým akoby bolestným krikom. Celý den prdíkuje má vodnaté stolice plné hlienov ugrckáva . Včera ručala tak až nevládala dýchat začala kašlat zabehlo jej a prúdom sa povracala ja užnaozaj neviem čo mám robit už aj pri dojčení je nekludna z tolkeho plaču má stále plný noštek soplikov a z toho sa jej potom zapalujú očká u doktora som každú chvílu a ten mi len stále opakuje že to je taký typ detí ktoré stále plačú že mám byt trpezlivá že ona z toho vyrastie ale ja mám strach aby sa niečo nezanedbalo a ked som mu povedala aby ma poslal na nejaké vyšetrenie tak mi povedal že ma nemá na základe čoho poslat

Strana
z2
bettynka222
6. máj 2015

@luciferkax ze? A ked som to raz jednej mamičke radila, tak sa do mna pustilǎi tie hlavne konikovske poradkyne, ze mlieko je dôležité?!?!?! Pritom vápnik mozes získať z iných potravín.

bettynka222
6. máj 2015

@22tanulka to mi je velmi luto ☹ úprimnú sústrasť.

22tanulka
6. máj 2015

@luciferkax moj syncek nemal koliku.zacalo to otravou amoniakom a uz sa k tomu pridruzovali potom aj ine problemy.preto pisem ze nech necaka do zajtra pretoze nikto zatial nevie co autorkinmu dietatu moze byt,a tieto problemy co popisuje nie su banalne,tak prave preto nech sa veci riesia rychlo....doteraz mam vycitky ze som na lekarov viacej nenaliehala,ze nech rychlejsie konaju.aj mne bolo povedane ze to ze stale spinka ze to je normalne atd...az na dalsi den mu skontrolovali krvicku a potom rychlo prevoz vrtulnikom.a jeho malinke telickobolo tak vycerpane z tej otravy ze mu postupne odchadzalo uz vsetko...vsetky zdrave organy uz zrazu zdrave neboli,umieral mi na hrudi niekolko hodin.....Bozeee

22tanulka
6. máj 2015

@bettynka222 dakujem...

luciferkax
6. máj 2015

@bettynka222 haha.."hlavne to tesco mlieko s trvanlivostou tri roky je tak vyzivneeee.... ale tiez som tomu najprv neverila..ja mlieko milujem...ale...stalo mi za to ho par mesiacov nepit

vevesun
6. máj 2015

...jaaaj, chudence ☹
Ja som si toto zažila s prvým syncekom.Trvalo to rok!!! Za celý čas nikomu nenapadlo mlieko,laktoza
...bol plne kojeny skoro 3roky. Teraz ma Sami 6tich problémy s bruškom stále.Budúci týždeň ideme na krv.
Užili sme si svoje,ale absolvovali sme v 3tom mesiaci,sono, a niekoľko rôznych vyšetrení krvy, stolice a moču .
Samik,vlastne prvý rok nespal,iba sem tam zadriemal v aute pri zapnutom motore 😉
Bolo to strašne,kto to.nezažil,nikdy nepochopí.Určite gastro!!! Lekára pošli do riti.Stačí,že si nájdeš iného a tento starý je zo zákona povinný poslať info dokumentácie.A nečakaj.Lebo sa zblaznis x toho.
Pamätám si,že sme brali asi 3 mesiace antiepileptiká, ktoré upokojuju nervovú sústavu
Vtedy to fakt troska pomohlo,bol ozaj pokojnejší.
Silno ti držím palce a chápem ta ako nikto
Máš to naozaj veľmi ťažké.

mmmj
6. máj 2015

@22tanulka to je tazke aj citat, nie ze prezit.....je mi to luto, kiez by sa aspon lekari z toho poucili.

luciferkax
6. máj 2015

@22tanulka mrzi ma to "." Nic si nevycitaj..urobila si co si mohla...tiez.by som sa spoliehala na lekarov....uprimnu sustrast..

bettynka222
6. máj 2015

@luciferkax mne velmi chuti plnotučné Rajo. Viem ze je to svinstvo, preto som cele tehu a kojenie mlieko nepila. V tomto tehotenstve som ale okrem nechutenstva trpela aj extrémnym vracaním a jedine co som mohla bolo mlieko a cola. Dufam ze babatka nebude kvoli tomu bolievat brusko. Ale uz sa mi to konecne v 7 mesiaci trochu zlepšuje a davam si aj laktobacily, tak verim ze crievka budu v poriadku 🙂

vevesun
6. máj 2015

@22tanulka... Tanicka, neviem ani čo povedať....nič tu bolesť nezmierni. Úprimnú sústrasť...
... slovenský lekári sú niekedy absolútny flakaci.
:'(

.

luciferkax
6. máj 2015

@bettynka222 aj ja mam tie mliecka rada..chutoa ako smotana..necakam od nich tonu vapnika..pijrm preto ze chuti

ammellia
6. máj 2015

@zlatusik123 pribera dobre? okrem rad na dalsie vysetrenia by som ti poradila aj konzultaciu s laktacnou poradkynou, nech vas skontroluje pri dojceni.
A skus nosenie v satke, ak by bol problem s bruskom, vie to pomoct.
Ale toto su len doplnky urcite trvaj na gastro vysetreniach.

vera1605
6. máj 2015

@zlatusik123 Ahoj ako sa stravujes? Ja mam 14m dieta stale kojim prvy tizden ked sme prisly sporodnici taj aj mpja mala, mavala koliky davala som jej espumisan a mala som prisnu dietu nerobila jej dobre strava. Nemozes jest cerstve pecivo vsetku zeleninu na k, fazulu,hrach, paradajky, papriku, brokolicu, vsetko co by mohlo zduvat, co nerobylo dobre tebe pocas tehu, citrusove plody, a plno davsich jedal, do 5m som jedla len zemiaky, ryzu, cestoviny, polievky iba vyvar, ani ocot nemozes, ovocie jablka, kuracie maso, kralika trochu bravcove nie masne tazke, a po 5m som zacinala skusat jest ostatne a sledovala som ako mala reaguje ci ju boly brusko atd.. teraz ma 14m a zjem uuplne vsetko kapustu, fazulu hrach hoco co brutal zduva a nic jej neny uz aj ona papa kapustu fazulu atd.. Ked ina moznost nebude prejdy na um mlieko, dufam ze bude mala vporiadku a ze ju uz to brusko nebude trapit drzim vam palce

bettynka222
6. máj 2015

@luciferkax presne 🙂

ikiniki
6. máj 2015

Moja dcera tak plakala... Hrozne to bolo, lebo som jej nevedela pomoct. Vsetci tvrdili, ze to su koliky.aj lekarka mi predpisala nutrilon anticolic. Pomohlo,ale len na dobu, ked pila to mlieko. Lebo bolo fakt huste. Potom, ked zase presla na nutrilon ha, tak plakala, az vrieskala. V noci tak nepokojne spala,ze nohy pomaly k hlave dvihala. Nesli sme hned na gastro, ale nasa lekarka nas poslala na sono bruska. Zistili nam skryty reflux. Teraz uz papa prikrmy, tak vsetko robim hustejsie a mlieko zahustujem nutritonom. Pomohlo nam to. Skus ist na sono. Aspon pre istotu.

evinkah
6. máj 2015

Akoby som o nasej Ninke citala... ☹ drzim palce, nech to skoro prejde. Moja prestala plakat ked mala 4,5 mesiaca, plakat zacala od 2 tyzdnov, kazde rano po zobudeni a prestavala az vecer okolo polnoci. Cez den takmer nespavala, az ked ju to uplne zmohlo a aj to len na 15-20 minut. A o kruteni a mrncani pocas dojcenia ani nehovorim... Pricina bol reflux a velmi citlive ubolene brusko. Reflux uz je podstatne lepsi, najma vdaka prikrmom, ale ma ho stale a to ma 7,5 mesiaca. A brusko este sem tam hneva, ale nie je to nic vazne. Zase vyhodou je, ze od 1 mesiaca mi prespi celu noc, a po tych celodennych revoch sa ani necudujem, ze si zvykla tak tuho spat. Tak ako som ju kazdy vecer polozila, tak sa rano zobudila, spala tak tuho, ze ani raz v noci necikala. Urcite treba vylucit mliecne vyrobky zo stravy, bielkovina kravskeho mlieka prechadza do materskeho mlieka a moze sposobovat bolesti bruska. U mna toto nebola pricina, ja ziadne mliecne vyrobky nejem, sama mam alergiu. Boli sme na sone bruska, vsetko bolo v poriadku, diagnostikovali len stredne tazky reflux. Na radu lekarov som dlho Ninke davala probiotika a tiez sme vymenili D-vitamin. Musela z toho vyrast a uprimne, skoncilo to takmer zo dna na den. Tiez som chcela 1000x skoncit s dojcenim, ale nastastie sme to vydrzali, lebo vsetci lekari tvrdili, ze materske mlieko je najlahsie zmetabolizovatelna vyziva a um by mohli robit este vacsie problemy. Inak prikrmy sme zavadzali skor, od ukonceneho 4. mesiaca a od cca 4,5 mesiaca sa to rapidne zlepsilo. Bolo to vsak strasne, ten dennodenny krik mi trhal usi a srdce. Ale preslo to 🙂

egiginka
6. máj 2015

@zlatusik123 .... to co je za blboat placuci typ... deti neplacu bez dovodne, ty si matka , ty citia, ze nieco je zle, urcite konaj ! Gastro, zmena pediatra, teda hlavne zmena .... neni to urcite normalne, skus jest viac vlakniny, vynechat mlieko a mliecne vyrobky, cerstve pecivo... a malu vela nos v satke/ nosici... a za chodze tak ju skus kojit, sa jej tak budu triet crievka. Drzim palce

julia283
17. máj 2015
Používateľ julia283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julia283.

Ak stále plače a je nepokojná aj ked ju ides kojit - môže to byť ze nedokáže stráviť tvoje materské mlieko. Urcite navstiv lekara a skus jej davat pred dojcenim aj kvapky coliprev. My sme ich davali tiez a velmi nam pomohli.

arwen88
17. máj 2015

@zlatusik123 okamzite zmenit lekara....takto nemozes male dietatko nechat zit...takato extremna nepohoda moze velmi vazne narusit jej vyvoj...treba konat a to hned...zmenit lekara a najst pricinu a hned ju vyriesit!!

Strana
z2