icon

Strata pamäte u dieťaťa: Čo môže byť príčinou?

9. nov 2024

Chcela by som sa s vami podeliť o nas príbeh a budem dufat ze mi snad niekto da nejake ďalšie svetlo do tohto celého pretože začínam šaliet..
Vo stvrtok 10 ročný syn pred školou vbehol este do priľahlých menších potravín. Cestou z nich v tej malej “predchodbicke” zacítil bolesť/bodnutie vzadu na krku a odvtedy si nepamätá 4 hodiny svojho života. “Prebral/zobudil sa na uplne opačnom a veľmi odľahlom mieste (koľajisko za železničnou stanicou) postupne si vybavuje ze sedel a bol zadychany.. rozplakal sa lebo nevedel kde je ale zbadal a spoznal stanicu a tak siel na spoj na ktorý chodí domov, tam sa stretol so staršou sestrou , ktorej iba povedal ze je mu zle a nevie kde bol.
Tu vas poprosím - pocitom viny ze som “neverila” Edupage - ze nie je v škole - uz nijako nepomôžem - stalo sa uz aj predtým ze vykazovalo neprítomný potom oprava na prítomný .. a este mu aj nabehla známka - považovala som to za technickú chybu..
a tak zacina kolotoč.. hned sme leteli pediatricke.. bol apaticky nekontaktny, v aute zaspal .. sťažoval sa na bolesť hlavy.. u Dr.mal zvýšenú teplotu aj tep.. tlak nízky. Na krku červenú bodku - ktorá sa do vecera zmenila na modrinku.. doporučila hospitalizáciu .. kde najpr bolo zrejme ze moze byt aj varianta - piatak chlapec -klame- rešpektovala som , ale po dôsledných otázkach a vyšetreniach ho na príjem vzali.. z istých podozrení sa robila aj toxikologia - ta bola negatívna.. prehliadnuty neurologickou.. ta doporučuje všetky vyšetrenia EEG MRI cievne.. dva dni pred tym bol preočkovaný, den na to sa mu točila hlava a vracal.. máva “virózy” s jednodňovou teplotou nad 38 s bolesťou hlavy a vracaním bez iných príznakov..
viem ze by som v klude mala cakat na vyšetrenia a výsledky .. ale je to cele take divne.. ak by to bolo nieco neurologické.. preco ta bolesť/bodnutie v krku - co je jedina vec ktorú si pamätá jasne.. od prebratia vsetko matne.. kontaktovala som aj policiu ale podla nich ak su toxikllogicke v poriadku - viac menej nas nemajú preco riesit.. variantu ze si to cele vymyslel som takisto prebrala celú.. ked sme isli pozerať do telefonu jeho polohu z máp sa tak tešil ze “to by som vedel kde som bol?” (Ale ma novy telefon a tato možnost bola vypnutá..
ja viem ze by som mala cakat na vyšetrenia a následne na výsledky ale ked vam uz aj doktori povedia ze sa s niečím takým este nestretli tak začnete túžiť aspon po nejakých odpovediach..

misiak7777
9. nov 2024

@monvitka a čo tak UFO?

autor
9. nov 2024

@luxus10 jasne.. som vďačná za kazdy názor.. nechcem vyvolávať žiadne vášne .. ja len chcem zistiť príčinu 4 hodin a následných dlhých dni hospitalizácii a vyšetrení.. viem ze vysetrnia aj výsledky nas čakajú.. ale nedávam to uz ked kazdy den musim po tych návštevnych hodinách odist domov.. nechat ho tam (celkom to Vdaka bohu zvláda) a netusit co sa vlasne mohlo stat..

autor
9. nov 2024

@misiak7777 ako vazne alebo sranda?

autor
9. nov 2024

@mariska1989 ved prave.. aspon keby nam z kamier pomohli zistiť.. ci bol sám. Ci sa tackal. Kade chodil.. co robil.. 🥹

autor
9. nov 2024

@owecka netusim ktore robili.. a neviem ci je možnosť to zistiť..

misiak7777
9. nov 2024

No vážne..

autor
9. nov 2024

@truskawka okrem chlapca mam 3 staršie dcery (dve dospele jednu pubertiacku) všetky povinne očkovania doteraz prebehli bez väčších problémov.. nemame doteraz nic potvrdené - ci toto mohla spôsobiť vakcína .. verím vam vas strach.. ked tak dam vediet ako dopadnú nase výsledky

autor
9. nov 2024

@misiak7777 skúsme to rozvinúť teda.. preco prave UFO ..

micicka
9. nov 2024

Skus poziadat policiu, aby si vypytali kamerovy zaznam z obchodu. Napriklad im povedz, ze by to pomohli pri urceni diagnozy. Skus to takto nejako uhrat. Ze lekari by potrebovali vediet, co sa dialo tesne po tom pichnuti, ako reagovalo telo.
Mozno by aj v obchode povolili, keby to takto podas, na co to potrebujes.
Ale cudujem sa, ze policia to neriesila...

truskawka
9. nov 2024

Držte sa, myslím na Vás...Aj keď sú to chlapci.. začínajú vymýšľať, robia nervy...Bože nech sú zdraví...
On ako malinký po jednom očkovaní sa na pár dní orestal smiať. Potom už ok. Zase mám ten istý strach...😔

klip0
9. nov 2024

Ja poradiť neviem, držím palce nech všetko dobré dopadne. Reagujem len na jedno, ak správne chápem syn je stále v nemocnici. Môžeš byť s ním ak chces stále, či ?

misiak7777
9. nov 2024

Ak si si všimla, bola to odpoveď pre inú prispievatelku.
Hádam si nemyslíš že z očkovania bude mať modrinu na krku a stratu pamäte

mariska1989
9. nov 2024

A neskúšala si dávať tie argumenty ? Poprípade poprosiť majiteľa lebo zbytočne o to žiadať predavačku

monvitka
9. nov 2024

@misiak7777 Tak si predstav, že po MMR vakcíne, môžeš mať červené alebo červenofialové ploché bodky v tvare špendlíkovej hlavičky pod kožou, mdloby, poruchy nevového systému atď. Neželám ti to zažiť s vlastným dieťaťom. To sa daj radšej tomu UFU uniesť

anjelicek26
9. nov 2024

Ja by som skôr hľadala k o kvapky alebo inú pichnutu drogu, nie všetko zistia v labaku,bohužiaľ sú kadejaké veci,co ani nezachytia. Dakovala by som bohu,že syna nikto neznasilnil a nadávala sebe,že ako som nemohla nezdvihnut telefon, ked mi ukazovalo,že dieťa nie je v skole.. vakcíny sú chutovky, ale vzhľadom na typ vakcíny a že ho ockovali len 2 dni dozadu, by som sa na toto fakt nespoliehala.. mne syn skolaboval po hexe, 3,5 roka bol ako vypnutý, spal aj 22h denne.. ka viem svoje o vakcinach a o autoimunnzch reakciách (syn ma zriedkavý autoimunny defekt,či tu reakciu vysvetľuje,nevedeli sme to..).. ale ty si musíš byť úplne istá,že to nebol nikto iný. Polícia by ti mala pomôcť zo záznamom. Co jedol,pil, s kým odišiel.

autor
9. nov 2024

@misiak7777 zo vsetkeho ma najviac metie prave to ze jedine co si zjavne pamätá je bolesť na krku a odvtedy nic.. a stalo sa to tam kde v tom čase bol len v malej prechodnej chodbicke.. po prebratí a vyšetreni ho nic ine nebolelo iba ten krk a hlava.. ale on ak by 4 hodiny chodil s kabelou (ma ju ťažkú tak by ho urcite boleli aj ramena , chrbát) .alebo by citil chlad - ak by len tak dakde sedel.. (mam 4 deti - dve dospele..zažili sme toho uz veľa.. toto neviem pochopit )

nikaeli
9. nov 2024

Ja nerozumiem tej časti s Edupage - odišiel skôr zo školy? prečo? to ho len tak pustili? samého? nepotreboval žiadnu žiadosť od rodiča? dcéra má 17, je na strednej a aj keď jej príde zle (má silné bolesti pri menzese), či potrebuje odísť skôr na vyšetrenie, nepustia ju, pokiaľ o to nepožiadam triednu učiteľku. Na základnej to bolo ešte prísnejšie, musela som pre ňu prísť osobne. Samú ju nepustili ani keď som ich informovala vopred.

vejapa76
9. nov 2024

@nikaeli pochopila som to tak že do školy ani neprišiel. V obchode bol ešte pred začiatkom vyučovania.

autor
9. nov 2024

@anjelicek26 poviem ti narovinu ze ked som sa to sprostredkovane v praci dozvedela - dostala som sa do takého stavu - ze k tej našej doktorke ma viezla kolegyna . (Prvotná synova reakcia bola ze ho asi niekto uniesol .. a ja som v tej chvily mala pocit ze uz nikdy nic nebude ako predtým (lebo on este pri “zobudeni/prebratí “ počul pri sebe hlasy ktorým nerozumel ale nikoho nevidel - ja to chapem ako stav pri preberaní.. Ja uz teraz neviem ako budeme dalej fungovať . Ako bude dalej chodit do skoly sám .. a co ine sa “mohlo stat” nedokazem ani preniesť do predstav.. ak sa potvrdí účinok vakcíny.. ok - je to zle a zároveň to “lepsie”.. ale nikto mi “nevysvetlil “ preco to cele začalo bolesťou- pichnutim na krku..

kristina2412
9. nov 2024

Ja ťa nechcem strašiť ale tiež by ma prvé napadlo skôr cudzie zavinenie ako vakcína. Asi by som tiež pátrala potom kto je majiteľ obchodu , či ho niekto nepozná ,a či by sme sa k záznamu nedostali inak....možno by som si lepšie popozerala zamestnancov atď . Neviem odkiaľ ste, ale mne sa nezdá, že ak by bol dezorientovaný , prípadne v zlom stave, že by si to nikto nevšimol, prípadne niekde v tomto počasí sedel/ležal a práve v čase keď sú deti obvykle v škole ...viem že každý je zahľadený do seba ale je to predsa len ešte dieťa

anjelicek26
9. nov 2024

To, co syn vraví dáva hlavu a pätu a to na krku sa vymyslieť nedá. Určite riešte s políciou, možno ani nie ste prvý, ktorým sa to stalo. Minimálne ten záznam z obchodu musíte vidieť a musíte konať rýchlo, lebo tak dlho ich neuchovavaju.

autor
9. nov 2024

@vejapa76 ano presne.. mal dost času aby pred školou este vybehol do obchodu .. je to kúsok..

senta_sofia
9. nov 2024

Ak podas trestne oznamenie, su povinni sa tym zaoberat. Mas dokazy, lekarske spravy, ujma na zdravi tam bola. Ak su tam kamery, policii by zaznam mali dat, ak ich teda uchovavaju. Keby mu doslo zle v chodbicke, hadam by si ho tam niekto vsimol.

nafka0483
9. nov 2024

Zistovala si kde vsade su kamery na trase obchod - stanica? Su tam mozno firmy, rodinne domy, kde kamery snimaju aj cestu (aj ked by nemali ale robia to). Aj stanica snad ma kamery. Potrebujes ziskat akykolvek zaznam kde bude vidno ci isiel sam, alebo s niekym... mne to podla opisu pripada akoby by k tomu niekto pomohol :( a hras s casom, zaznamy sa mazu po urcitom case.

nikaeli
9. nov 2024

Aha, čiže to bolo cestou do školy.. ale že si za tie 4 hodiny nik nevšimol 'motajúce' sa dieťa s taškou na chrbte.. veľmi zvláštne.. sama som zvedavá na rozzuzlenie. A už mu je lepšie?

autor
9. nov 2024

@kristina2412 Dakujem za povzbudenie.. hned ako som sa vsetko útržkovité dozvedela som volala políciu. Ti ma nasmerovali tak ze prvotne mam riesit zdravotný stav dieťaťa - to som urobila (trvalo to samozrejme niekolko hodin -pediater - príjem v nemocnici , toxikologia, výsledky ) ale popravde ked som volala druhý krat - doslovne - “no viete my to nebudeme riesit ako matka ktorá verí ale ako piataka ktorý nebol v škole a tak nevieme ako .. pochopila som to tak ze skratka maly klame podla nich.. .. a nemala chut dalej sa im “prosikat”.. ale zajtra nabehnem a budem trvať na tom nech nam pomôžu minimálne všetkými moznymi kamerami

luccija
9. nov 2024

Choď znova na políciu, ale kamerové záznamy sa väčšinou ukladajú na 24 hodín neviem či ešte niečo zistia.U muža v práci tiež boli takto policajti pozerať záznamy, ale bol to cas ešte kedy boli uložené každy to má inak.
V prvom momente ako to čítam tiež by som tipovala,že ho niekto oznámil injekciou ako ten blázon záchranár čo šoféroval tu študentku hrozne drž sa
Snáď sa u neho teraz z toho nevyvinie nejaká úzkosť z toho čo sa môže stat, že sa bude bat ísť niekam sám.

ivinkapink
9. nov 2024

Ja sa tiež skôr prikláňam k cudziemu zavineniu..niečo strašné,čo i len pomyslieť. Otazka casu,kedy aj u nás budú deti " bežné" miznúť....
Určite znova riešiť na polícii a nenechať sa odbiť. Krásna ukážka ako naša polícia pomáha a chrani...nečudujem sa,že si sa v tom soku nechala odbiť....dúfam, že zistíš pravdu, držím ti palce. A synovi prajem skorý návrat domov.🍀🍀🍀

valikasikulova
9. nov 2024

Ja len ak by polícia nekonala, nechcela by si to medializovat, hoc aj ako anonymný inkognito príbeh v reflexe alebo tak nejak , možno by pomohli

wudz
9. nov 2024

Z môjho pohľadu: MMR je brutál, môj syn v 1.5 roku prestal po nej úplne rozprávať a začal až o 2 roky neskôr, aj to svojou rečou. Na druhej strane modrina na krku a výpadok pamäte? To znie ako droga. Určite polícia, kamerový záznam, vyšetrenia. Toto nie je ok a nemyslím, že tak staré dieťa má takú brutálnu predstavivosť. Ver jemu a nedaj sa zmanipulovať neveriacimi dospelákmi.