icon

Strie u detí? Stretli ste sa s tým?

tajik
28. júl 2019

Čo mi poradíte na strie,ktoré má moja 8 ročná dcéra?Má ich najmä na stehnach.dik

hastrmistr
28. júl 2019

@tajik to ma strie z rastu, moja dcera ich ma tiez aj ja mam .....myslim ze kazdy
Neviem ci nieco pomoze ale oni vyblednu ...

iveta143
28. júl 2019

@tajik ja som to ako dieta ukazala dr, a povedala ze to je z toho ze som rychlo vyrastla alebo nieco take...boli predtym take cervene alebo ruzove...a casom vybledll

nika3136
28. júl 2019

Nič sa nedá robiť. Môže skúsiť Bi oil. Nech sa veľa krémuje (hocičím), pomôže to elasticite pokožky ako prevencia ďalších strií (aj keď to nie je zaručené).
Ja s nimi tiež žijem od dieťaťa, mám na zadku

tajik
autor
28. júl 2019

Teraz veľmi vyrástla,tak som myslela ,že je to rastom.Ale skusime veľa kremovat.dakujem za odpovede

janinka007
28. júl 2019

nestresuj, moj syn ich mal strašné, ale že fakt a rastom sa to pekne upravuje. Mladá pokožka sa velmi dobre regeneruje, takže vôbec netreba žiadne extra mazanie.

januelik
28. júl 2019

nepomoze vobec nic mne dcera tiez tak rychlo vyrastla ze ich ma chuda fakt vsade. Ani krem, olej nic nezaberal

petra7481
28. júl 2019

@tajik ahoj ja mám tiež a sranda bola keď sa mi spravili ako decku ns chrbte až ma boleli lebo tam tenka koza,,niekedy keď som sa zohla dovidenia kozna povedala ze jediné laserom inak nič nepomôže ale vybledli

bagre
28. júl 2019

Mne sa tiež spravili zamlada ( pred tehotenstvami) dcéra má tiež jednu. Je to typ pokožky náchylnejší na ich tvorbu plus väčší nárast hmotnosti alebo rastu ako takého... časom vybledne...

amelie2017
28. júl 2019

Ja mam vela z detstva, hlavne na stehnach a lytkach, rychlo som vyrastla.

lubik87
28. júl 2019

@tajik teraz už nič ale predchádza sa natieranim , veľa vitamínu e ,c ..neboj nič mažte hlavne ..kamoškyn bývali má na chrbte a to teda vyzerá akoby ho bičovali ...pásy hrubé aj 2 CM od seba možno 10 ....👀

monca0021
29. júl 2019

Ja meriam 154 cm a tiež mám strie od detstva 🙂

eliaska101
29. júl 2019

@tajik jednoznačne to bude rastom. Každý deň ju krémuj. Teraz to pokožka potrebuje, lebo ona bude rásť a keď pokožka nebude dostatočne hydratovaná tak vzniknú strie.

evkamotka
29. júl 2019

Manzel ich tiez ma z rastu, na chrbte dost vyrazne. Ale ani sxtym nic nerobil

eveline111
16. jún 2020

@tajik ahoj pridám sa aj ja môj syn má pod kolenami strie a sú červené ma 8 rokov ale čítala som ze časom to vibledne a budú takmer neviditeľné tak dúfam ze to aj tak bude lebo je to nepekne keď zoberie kratasi

tajik
autor
16. jún 2020

@eveline111 no moja dcéra to má na stehnách,ale je pravda,že ich má také riadne "statne".tak asi preto

ajko2011
11. aug 2020

Synovi som akurát včera tiež objavila strie (na mieste ako sú boky smerom k zadku, na mieste kde už sú slipy, tak to "nevidno"). V novembri bude mať 9 rokov. Už 2 a pol roka berie denne Zenaro kvôli Histamínovej intolerancii. Neviem či to má súvis aj s týmto lebo od kedy to berie, pribral. Nie je samý "špek", ale pribral v oblasti bruška, bokov. Neprejedá sa a neje ani sladkosti na tony.
Čítala som predchádzajúce odpovede, tak že to môže byť spôsobené rastom? Rastie rýchlo, to je pravda. Teraz má 146cm a čo chodíme na kontroly na alergo tak za 3-4 mesiace narastie v priemere o 5cm.💁

alana1
2. sep 2021

ahojte, moj 10.5 rocny syn ma tiez na bokoch a na stehnach take jazvy az som sa prelakla co to je...tiez zacal posledny rok poriadne naberat na vahe, takze predpokladam, ze to su tie strie...vyzera to hrozne, ako keby bol dorezany...