icon

Štvorročný syn neustále kašle

lilly0812
19. júl 2016

Dobrý deň, viete prosím poradiť čo pomôže? Môj 4,5 ročný syn neustále kašle už niekoľko mesiacov, podľa lekárov sa jedná o alergickú laryngitídu, čiže alergický kašel, ktorý ale nejde ničím utíšiť. Teraz syn užíva už tretie ATB zasebou, najprv to bol Suprax, potom Klacid a teraz Augmentin. Na nočný dusivý dráždivý kašel syn užíval Ditustat kvapky, tie nám pediatrička zmenila na Erdomed sirup. Na potlačenie alergie syn užíva Zodac ale aj tak stále kašle. Vždy po doužívaní ATB max. 3 dni bez kašlu no po troch dňoch opäť hrozný kašel. Minulý týždeň sa robil RTG pľúc aj prínosových dutín, žiadny nález. Pediatrička robila CRP, zvýšená zápalová aktivita ale hrdlo červené nemá. Na výsledku z výteru z nosa a hrdla sa ešte čaká. Alergológiu máme až o 3 týždne, je plánové vyšetrenie na potravinovú alergiu, zatiaľ zistená alergia na 4 druhy obilnín (v karte sa ani nepíše na ktoré), zvýšený histamín. Syn dlho užíval Aerius sirup ale bez účinku, preto zmena na Zodac, medzitým užíval Fenistil kvapky. 3 hodiny pred spaním nesmie nič jesť. Čaká nás kvôli kašlu aj Gastro vyšetrenie ale to až v októbri.

Mandle malému dávali dva krát von, v roku 2015 aj 2016 no napriek tomu stále kašel pretrváva. Pediatrička sa ospravedlnila, že predpisuje už tretie antibiotiká po sebe no na kašel malému bežné voľnopredajné lieky nezaberajú.

Strana
z2
lilly0812
autor
19. júl 2016

@aduliak a prečo práve psychického?

lilly0812
autor
19. júl 2016

@kale13vďaka

martina833
19. júl 2016

syncek maval velmi casto kasel, dr. tiez predpisovala ATB, nachvilu to pomohlo, potom opat zacal, prekaslal cele noci, az vracal, alergologicka nam predpisala Ventolin, Flixotide, Aerius, to sme davali par dni, ale nemala som pocit, ze to nejak vyrazne ucinkuje...
odkedy mame cisticku vzduchu, tak kasel ustal... neviem, ci to je nahoda, uvidime, riadne vyvetram a nechavam to pustene celu noc

aduliak
20. júl 2016

@lilly0812 lebo s tým mám skúsenosť, skus si preštudovať niečo na nete...moja dcéra kašľala tiež takto...ked sa narodil jej brat....lubi ho, tešila sa na neho a aj tak to bola veľká zmena...druhý krát jej začal kasel,keď som teraz v apríli nastúpila do práce. ..Dva roky sme chodili po vyšetreniach. ..až keď som zmenila k nej prístup, rozprávame sa ,čo ju trápi, tak sa to zlepšilo. ..žiadne lieky nezabrali. ..

adriana7284
20. júl 2016

Po gastre budete mudrejsiii...Moj syn maval tiez hrozny kasel presli sme si vsetkym moznym...trvalo to asi 3 r. a nakoniec sme sli na gastro a zistili nam reflux ...Brali sme vela liekov na alergiu a mesiac co mesiac atb...a ako nahle sa zistil reflux mame jednu tabletku rano jednu vecer a drzime sa zdravy uz asi 8 mesiacov..

lilly0812
autor
20. júl 2016

@martina833 aj my tak, takmer celé noci prekaslane. ATB ako pises na chvilenku zzaberú no potom opäť kasel. Zaujímavé je, ze cez deň nekasle, trochu ráno iba. Predtým v noci aj zvracal preto nesmie 3 hodiny pred spaním papat, takže o 17 hod. naposledy. Ventolin sme mali aj my od pediatra ale nemám pocit, žeby mal nejaké účinky

lilly0812
autor
20. júl 2016

@aduliak tak ja neviem, ale dosť si ma vystrasila. Nemám pocit, žeby syn mal psychycke problémy. Od každého lekára počujem, ze od júna začala alergicka sezóna na obilniny

aduliak
20. júl 2016

@lilly0812 to som nechcela ta vystrašiť. ..ani to neznamená psychické problémy. ..mne to dr vysvetlila tak,že chcela upútať kaslom pozornosť na seba.to neznamená psychickú poruchu,len ťažkú situáciu pre dieťa, s ktorou takto vyrovnava

martina833
20. júl 2016

@lilly0812 nemate vlhky byt? my dost bojujeme s plesnami, takze aj preto nam ta cisticka vyrazne pomohla

stesil
20. júl 2016

Môj syn bol ukaslany. V troch rokobol na alergologii testy vyšli ok. Tento rok sme boli znova na testoch a vyšli nám alergie na trávu a peľ. Začali sme s klaritinom sirupom. Nám ho predpísala aj obvodná

stesil
20. júl 2016

@martina833 vlhkosť v byte je väčšinou z zime

stesil
20. júl 2016

Dostali sme aj ventolin keď bude mať záchvat a jednorazové kvapky

martina833
20. júl 2016

@stesil no my mame problem aj teraz...

stesil
20. júl 2016

@martina833 to bývate v nejakom starom dome?

stesil
20. júl 2016

Lepšie je potom odvlhcovac ale elektrické

adriana7284
20. júl 2016

@lilly0812 aj u nas je to tak ze 2 hodiny pred spanim nesmieme papat...a na noc berieme gaviscon tabletku odporucil nam to pneumolog nie je to na recept kupujem to v lekarn. A pomohlo nam to az potom po gastre nam lekarka nasadila aj helicid a to uz mam uplny pokoj ...skus sa spytat na gaviscon ale pred gastrom to nemoze brat tusim 2 tyzdne...Tiez sme mali hrozny kasel hlavne v noci hrozne zachvaty a k tomu aj laryngitida

martina833
20. júl 2016

@stesil nie, v novom

emmusska
26. júl 2016

@lilly0812 zamietli predlzenie rodicovskeho? toto je uz na hlavku. Ja ked s nou budem sa jej opytam co to brali a napisem ti 🙂

katrin21
26. júl 2016

@lilly0812 robili mu RTG? nema plucne chlamydie a mykoplazmy? ak ste nezistovali, daj vysetrit, je toho teraz vela....
a nieco ho dusi.... musis prist na to, co to je.. psychicky.. nemate doma napatie?alebo dostatocne sa mu venujes? netuzi po niecom, netrapi ho nieco? skus zistit..

lilly0812
autor
26. júl 2016

@emmusska áno, zamietli, a dieta choré. Ďakujem. Ja už som aj oznámila uradu, že ak syna vyradia z MŠ kvôli zdravotnému stavu dávam ihneď ziadost, som zvedavá či mi potom doplatila rodicak rok spätne ako to uznali mojej mame na mňa, ja som ako malá bývalá tak veľmi chorá, že som v škôlke ani nebola, len pár dni

emmusska
26. júl 2016

@lilly0812 oni su niekedy na tych uradoch ako z inej galaxie mam pocit 🤐

lilly0812
autor
26. júl 2016

@emmusska asi tak, škoda sa rozculovat

emmusska
3. aug 2016

@lilly0812 keby nam to rozculovanie aspon k niecomu pomohlo 🙂

hetes
24. nov 2016

@lilly0812
Mám taktiež syna ktorý bude mať vo februári 2017 päť rokov ...Od 3 rokov taktiež začal kaslat nič nepomahalo boli sme na rôznych liekov od kašlu (trifed ,ventolin ,aerius ,atď ...)
Nakoniec sme boli od pediatricky odoslany na imunoalergologiu kde sme momentalne trištvrte roka za ten čas sme brali lieky na imunitu (rybomunil ,imunor ,isoprinosine )xyzal ...Kašeľ u nás trval dusivy aj cez deň aj v noci aj pri námahe v podstate doteraz ...Astma vylúčená alergia zistena na kravske mlieko ...Ani.po vylúčení kravskeho mlieka syn kaslat neprestal ,antibiotika nasadene opakovane taktiež zabrali na 3 dni a kašeľ bol naspäť v plnej sile plus zapchaty nos kychanie ...Pred mesiacom nam bol imunoalergologickou predpisany montelukast spiromon 4mg je ide 2 do 5 rokov žuvaci liek jeden na večer ....Kašeľ nam ustupil o 80%...Syn sem tam zakasle cez deň v noci bez kasla ...Do škôlky chodi druhy rok minulý rok 3 dni škôlka. 3 mesiace doma ...Tento rok vydrží aj dva tri týždne ,ale kašeľ ostava iba na miernom pokasliavani ....V decembri taktiež mame absolvovať gastroenterologiu kvôli možnému refluxu ....Takže v podstate s kaslom sa trapime skoro dva roky ..Aj keď je momentalne mierny ale zatiaľ úplne nevymizol ...Nosne mandle taktiež vyoperovane v júni ...Bola by som zvedava či Vám bol reflux diagnostikovany a ako ste natom so synčekom teraz ...Taktiež som si.prešla zufalstvom a bezmocnostou ....Dúfam že sa na gastroenterologii dočkáme vysvetlenia čo vlastne synovi v skutočnosti je ....

zuzita1
25. jún 2022

@hetes prosim vas, ako vam dopadol ten kasel? Co sa zistilo na gastre? Mame velmi podobny problem. Velmi vam dakujem

Strana
z2