Štvorročný synček odmieta jesť
Mamičky chcem sa opýtať či aj vy máte skúsenosti s nejedenim u dieťaťa. Je to doslova boj, prosby, vydieranie aj hodinové aby zjedol napríklad polievku v škôlke už na neho nemajú nervy každý deň len počujem že nič nejedol iba sem tam sa stane že mu niečo zachutí a zje to už som zúfalá ☹️ u doktorky som bola výsledky z krvi má vporiadku dala nám vermox 3mesiace dozadu na črevné parazity no nič sa nezmenilo....ja už neviem však to aj vitamíny mi budú chýbať vkuse je chorý berie aj tbl na imunitu. Ďakujem za každú radu.
@janickacrazy fuuu no tka asi ja "malojedak". Na tu jeho vysku ma ale dobru vahu. Cize asi mu staci.
Ak je zdravotne na tom OK a nic mu nechyba, tak to neries. Dodrzuj ranajky, abe d, vecera, medzintym mu nic nedavaj, len dbaj na pitny rezim. Len cistu vodu z vodovodu. Ani nijeku mineralku s bublinkami(aj ked cistu).
On bud ostane stale take alebo sa po case rozje. Ja by som nedavala ani nijake extra vitaminy. AK negate zisteny nevsky nedostatok niecoho, tak nic nekupuj. Ono z tych vselijakych nutridrinkov atd. deti sice priberu ale maloktore sa "rozje".
Ako vravim, vahu ma dobru, to by sa o nasej jedacke dalo povedat, ze je "podvyzivena". Ma 2 rok 6 mesiacov, necelych 13 kg ale o 10 cm viac ako tvoj maly. A zje fakt ze vsetko. A velaaaaaa.
@yanni On pije len čistú vodu, minerálku som ani neskúšala dávať. Ved on mi ani tie vitamíny nechce zjesť, maximálne mu dávam tak D-čko do mlieka. Ved práve aj tú výšku má nedostatočnú na svoj vek, asi je to taj tým, že málo papá. No dúfam, že sa to časom zlepší, lebo fakt je to na porazenie niekedy, všetci okolo neho jedia a on nič.
@yanni nepovedala by som ze dcera vyzera ,,tučna''.Kazdy typ postavy je iny.A zas je ro rozdiel oproti tomu co bola predtym.Mala az padnute licka vpadnute brusko.Tak na 2,5r zas 13kg to nie je vela.Dcera taku vahu mala mozno v 1,5r a to tiez ma vrtulu vzadku 🙂. ..kazde dieta je ine
@janickacrazy s vyskou neporadim, ci to ma nejaky dopad. Nase deti boli kazdy iny. Treti a najmladsia jedli zhruba rovnako. A mala je v rovnakom veku takmer o 10 cm vyssia.
Neviem, ale ak ma vysledky dobre, po zdravotnej stranke je v poriadku, tka by som to neriesila. Len ak by neskor naozaj veeeelmi zaostaval v raste. A chlapci su casto dlho mensi a az neskor ich vytiahne.
@ivanka12311 Ja nevravim, ze je tucna. Ale 20 kg na ani nie trojrocne dieta a necely meter je dost. Ale deti maju fazy, priberu, potom ich vytiahne, dlho su skade ruka skade noha. Potom zacnu zase priberat a na konci tejto fazy ich zase vytiahne. Len toto je normalny prirodzeny proces. Ak ti takto pribrala len z vitaminov, ktore mozno ani nepotrebuje, tak to je ine.
Tiez nemozes brat do uvahy vek a vahu. Vzdy sa berie vaha a vyska. vela robi genetika. Ja poznam trojrocne dieta (pred dvomi mesiacmi mala tri roky), ktore uz ma takmer meter 20. Je s nasou v skolke. Ale to dieta ani nikdy male nebude. Otec ma cez dva metre a mama taker meter 90. Ja som si myslela, ze to je jedno z tych predskolakov (je to zmiesana skulina 2-6 rokov). Pokym som sa nedala do reci s jej mamou.
Takze vek by som velmi do uvahy nebrala.
@yanni Moj prostredný mal 20kg ako 6ročný a to mal výšku 120cm, síce bol chudý, ale aj mne sa to zdá dosť na 3ročné že 20kg.
Ahojte. Prosim aky pangamin davate detom? Je dobry aj ten detsky ? Dakujem.
@yanni pisala som ze mala problem zo stravovanim a aka bola predtym.Je podla vas krajsie take vychudnute dieta s padnutymi lickami???...z vitaminov mi urcite nepribrala tie vitaminy len podporili chut do jedla a chytila sa konecne vareneho.Zboznujem tieto mudre mamicky 🙂 pisala som vysie boli sme aj u obvodnej na odberoch na gastre pokial dieta prospieva nie je chore pohybu ma dost nie je problem.Ci to kazde dieta musi byt vychudnute ked nie je podla tabuliek ma akoze nadvahu???nebudte smiesna...
@ivanka12311 veru rozmyslam, ze to aj javtedy kupim, ale teda skor to.chcem na imunitu...ktorea presne davate?'''a kolko?...viem, zeze sunou rozne...jeden cas som to kupovala muzovi...dakujem
@deti95060810
@meggyinka nutridrinky a ine nepomozu , skusala som, moj bude mat 5 rokov vaha necelých 15kg 110 cm od 1 roka mi neje ovocie, zeleninu, len zemiaky, cestoviny, maso obcas...chory este nebol. ...nasla som mu vhodny zdroj vitaminov, ktore mu pomahaju...a dufam, ze sa v neskorsom veku rozje,..tak ako ja, ked som bola, ked som bola mala, tiez som odmietala jedlo
@draacik ja som kupila pangamin ako som sa o nom tu docitala a cuduj sa svete moja dcera sa konecne rozjedla to znamena ze nezje len 5 lyziciek vyvaru ale dooobedu pred spanim misku polievky a po spani krasne masko s prilohou. Dovtedy to bol nonsens. Do dna jej davam 2 popucene tablety do cajiku.
kup mu cucoriedkovy narosan, ja ho davam detom na imunitu, ale pravda je taka, ze podporuje aj chut do jedla

@zuzta1 no je to o nervy. nas zase aso mens nechcel ani ochutnavat. Teraz ochutna ale pred tym si nemoze odpustit divadlo, ze fuk, hroza, nechcem, neeee atd. Nakoniec ochutna a niekedy mu aj zachuti.
To co dvaja najmladsi nerobia nikdy divadlo, on ho urobi za vsetkych styroch. Niekedy by som ho fakt prerazila.