Sú teraz rozšírené črevné vírozy?

lujza98mama
14. jún 2022

Ahojte, boli sme nedávno na kontrolu u lekárky a tá nás varovala pred rozšírenými črevnými vírozami. Chcela som sa opýtať či ste s tým už mali skúsenosť, je to u vás v škole/škôlke rozšírené?
Ako sa možno chrániť pred vírozou?

solange7
14. jún 2022

@lujza98mama je. A jedina ciastocna prevencia je hygiena.

spadnutaslivka
14. jún 2022

Moja sa bránila 2 týždne, nakoniec to chytila aj tak. A zbytok rodiny od nej asi do 3 dní. A áno, je toho teraz veľa, aspoň v našom okolí.

nikpa
14. jún 2022

@lujza98mama ja mám taký pocit, že v školach je rozšírene všetko a stále. Aspoň v tej našej to tak je, každé ročné obdobie kašlajuce, soplave deti. A náš chodi domov opakovane s tým, že ho bolí brucho.

lejllamt
14. jún 2022

@lujza98mama to asi vždy keď sa oteplí, nič nové pod slnkom

yoxinka
14. jún 2022

Pozerám, že si z KE, my sme z BA a pred asi mesiacom mali moje deti grcačku, každý týždeň jedno dieťa, mám tri deti 🤪🤦‍♀️, nám s mužom bolo tie tri týždne zle, žalúdok na vode, ale našťastie, my dospelí sme to ustáli bez grcania. Keď som bola poslednému kupovať smectu, vravela mi magistra v lekárni, že asi dva mesiace chodia celé triedy, lebo to majú všetci všade.

ivka4420
28. jún 2022

My sme boli s 2-ročnou minulý týždeň 2 dni v nemocnici kvôli norovírusu na infúziách. Začalo to z nedele na pondelok. V pondelok ráno sme boli na pohotovosti, pretože stále vracala a vtedy nám povedali, že pred nami už bolo asi 20 detí v tú noc.
Neviete mi povedať dokedy bude malá infekčná? Doktorka mi vravela, že ešte je infekčná, ale dokedy to už nepovedala.
Včera kakala najprv normálna stolica (hovienko - po kašovitých stoliciach konečne 🤣pekné hovienko), potom tiež pekné🤣 ale poobede už bolo trošku riedšie.