icon

Sú tieto vyrážky kiahne alebo koprivka?

kamajka
2. jún 2013

Ahojte maminy, potrebujem poradiť... Pridávam aj foto... Takéto vyrážky máme na chrbte, brušku, tvári, krku, rukách, nohách....... Najprv to bolo iba na nohách pred týždňom a pol, to si rozškriabal malý, máva vyrážky niekedy z jedla, je aler.na konzerv.látky a farbivá, zahojilo sa to a za pár dní sa mu to vyhodilo na chrbátiku, zlialo sa to dokopy (asi ako si to škriabal), boli sme na kožnom dali nám metypred dva dni a nejakú zelenú masť (tekutý púder s antibakt.zložkou), ono to pomohlo ale stále sa vyhadzoval, už to máme na brade, za ušami, na temene hlavy, na tváričke, ale nie nejako veľa, len také miesta sú na tele napr. 10cm kde to má a potom má kožu čistú a o ďalších pár centi to má zas. Aj na chodidlách aj kadetade, okrem zadočku a pipika a hrudnika, no a svrbí strašne a soplíky sa nám pustili. Teplota nie je. Čo si myslíte Vy? Ďakujem za všetky rady, chystám sa zajtra k doktorke, ale už mi je dlho...

Sú tieto vyrážky kiahne alebo koprivka?
Strana
z2
sotia
2. jún 2013

@kamajka záleží od obvodnej dr. Nemala by mať určite žiadny prblém. ono ak to nie je rozsiahle, tak by stačilo aj lokálne ATB, veď načo ho zas zaťažovať celkovými. ATB nie sú sranda. Ale zas, keď treba, tak OK. Pokiaľ to má len takto, ja by som určite iba lokálne dala.

bosorka3113
2. jún 2013

@kamajka aj mna napadli plostice ☹ presne takto oni stipu ☹ idu hlavne na male deticky vy ostatni nemusite mat nic :-/

danim
2. jún 2013

podla mna to kiahne isto nebudu..

kamajka
autor
2. jún 2013

@bosorka3113 no fasa, a najdem tie ploštice dakde? v posteli? a to ho aj cez deň štipu?

lucia78
2. jún 2013

toto nie je koprivka. su to kiahne, ak pupaciky boli v strede vodnate a vystupene alebo tie plostice ak su zahnisane len trochu v strede vo vnutri...

kamajka
autor
2. jún 2013

no tak dneska nespim kočky 😀 idem hľadať dake pliagy po byte..no porazí ma!!!!!!!!

bosorka3113
2. jún 2013

@kamajka jasne popozeraj celu postielku, hlavne v zahyboch, v poduske, pod plachtou... a ich stipnutia aj velmi svrbia ☹ mohla byt niaka zatulana pod paplonom a ako isiel maly spat tak sup na neho

kamajka
autor
2. jún 2013

@bosorka3113 no dnes som mu vymienala obliecky este mozem pozriet v pradle... ci tam nahodou nieco nie je, lebo teraz spinka uz tak ho nebudem prehadzovat.. no ja az najdem daco tak ja spat nebudem hadam 100 rokov.

andrejka1974
2. jún 2013

zihlavka je ina to su drobny vysyp taka krupicka

bosorka3113
2. jún 2013

@kamajka moja suseda ich mala prosim pekne pod omietkou :-/ ako su panelakove spoje z panelu a tie sa rozchadzaju tak presli od jednej neporiadnej pani k mojej susede a cez malu dierku ku nam :-/ takze mozu byt hoci kde, ja som ich mala iba u maleho v postielke nikde inde a bol len on postipany a potom nam striekali byt a zas som nasla a to uz ani maly nebol postipany tak zas striekali... tak hladaj vsade :-/

smario5
2. jún 2013

Dobrý, podla mna to nie su kiahne.. Naše deticky syn(3) a dcera(1) to mali tohto roku (feb.) hned po sebe... a u oboch, sa vytvorili 1.den 3 vyražky - licko, krk a plece, 2.den pribudlo dalsich 5 a na 3.4. a 5 veľa vela... aj ked syn ich mal dokopy cca 100 ale maličká(ktorá to dostala po nom) cca 1000... ☹ ona to mala este aj na spodku chodidla, na dlaniach no hrúza.... vy razky boli vodnate a potom schli... Syna sme natierali a pri dcerke nam doktorka povedala nenatierat - inka by bola komplet cela biela.. a este sme ju mali casto sprchovat - a pomohlo, vo vode prestala plackat... bol to hrozný tyzden.... ale vsetko preslo... a este mali aj prve 4 dni teploty, od objavenia 1.vyrazky... Syn len do 38 ale malá az 40 ☹ prajem Vám aby ste co najskor zistili co to je.. Ivka

svistinka
2. jún 2013

@kamajka ak ste mali plostice v baraku tak by to mohlo byt ono. U nas v baraku tiez boli. Islo to od suseda nad nami. Tak spravca zabezpecil firmu a zo psami skontrolovali cely dom.. Plosticu tazko najdes. Zistili to podla ich trusu take bodky tmave . Moze to byt aj pod matracom alebo na drevenom roste, pripadne mozes najist kuklu napr za nabytkom

janinah
2. jún 2013

kiahne

uankab
2. jún 2013

ja si nemyslim ze su to kiahne, lebo tie zacinaju vacsinou na brusku a nie na chodidlach... tiez je to rychlejsie, my sme ich mali nakoniec vsade, vratanie noziciek a na dlani, ale to bolo v priebehu par dni, vidis kazdym dnom ako pribudaju... a koprivka to tiez nie je (koprivka su male vyrazocky, mozu sa zliat do velkych flakov).. zial netusim co to moze byt 😕

mummy01
2. jún 2013

@danim no este zo skoly si pametam ze chodidla a dlane kiahne nepostihuju,wokipedia tvrdi to iste a co si pametam tak moja segra mala tazky priebeh kiahni,mala ich aj na slizniciach ale na dlaniach a chodidlach nic....tak neviem

danim
3. jún 2013

@mummy01 nase deti mali teraz v maji kiahne a slabsi priebeh, ale na chodidlach mali, na dlaniach nie.. takze vravim nasu cerstvu skusenost.

zuzana76
3. jún 2013

@kamajka podla mna stafylokok, nech mu dr. z tej vyrazky urbi ster, moj syn to mal podobne ale len v hlave, dostal to v skolke a musel brat antibiotika

katecameron
3. jún 2013

podla man kiahne to niesu urcite nevyzera to ani na stafylokoka -Impetigo zrejme nie. Koprivka tiez nie a plostice to neviem nevidela som stípance od plostice chod s ním ku dr. moja rada

danim
3. jún 2013

@kamajka boli ste u dr ? co povedala ?

kamajka
autor
14. júl 2013

cafte kocky ja som na Vas zabudla..... bola to koprivka ziadne plostice🙂
ale aj tak Vam vsetkym dakujem🙂

daskaa1
9. nov 2013

Ahoj, my máme rovnaký problém. Sme už objednaní na odbery. Majú to obe moje dcéry, objavilo sa to najskôr mladšej a o pár dní už bola vyhádzaná aj staršia dcéra. Kožná tvrdí že je to alergická reakcia na nejaké poštípanie. Prvé čo ma napadlo že by to mohla byť blcha, kožná hovorí že kľudne aj ploštica, komár, hocičo. V škôlke mali pred dvomi mesiacmi vši, doktorka povedala že to kľudne môže byť aj dávno poštípané, takže vši nevylučujem (aj keď v hlave ich nemali, dmov ich nepriniesli).
V rodine máme celiakiu, tak ma napadlo či to nie je reakcia na lepok, ale že by to mali obe naraz, to sa mi nezdá, takže odbery na celiakiu, a tiež odber zo stolice sme robili. Ešte nás čaká alergologia. A výsledky zatiaľ nemáme žiadne.
Ako to zmizlo vašim detičkám? Len tak?

martinkaha
9. dec 2014

Ahoj, prosím ťa, čo to boli za vyrážky a ako ste to vyliečili? Môj malý to už má cca 2 týždne, pediater povedal, že to nie sú kiahne, nevie čo to je, musíme ísť zajtra na kožné. Mal aj dráždivý kašel a soplíky, dostal antibiotika Fromilid, no na vyrážky to nezabralo. A ešte to malo, zatiaľ, aj jedna jeho spolužiačka zo škôlky... ☹

mimusa1993
4. okt 2015

Prosim vas co to moze byt

briketa
4. okt 2015

@mimusa1993 to vyzera ako klasicky dvojstipanec od komara

Strana
z2