Sú to kiahne ?
Vôbec jej to nesvrbia, ak sú to kiahne s čim to mám už teraz potierať?
Môj syn bol škôlkar, keď sa u nich objavili kiahne - my sme boli dva týždne doma pre bolesť hrdla a kašeľ, keď ho vo štvrtok vypísala lekárka do škôlky od pondelka. V piatok večer napísala prvá mamička, že majú kiahne. Trochu mi odľahlo, že syn bol akurát v tom čase doma. O dva dni mal prvú vyrážku 🤦🏻♀️ takže sa nakazil ešte pred tým zapáleným hrdlom a žiadny návrat do škôlky nekonal. Čo bolo však ešte horšie, o dva týždne (už sa nepamätám presne) - asi 16 dní na to sa vyhádzal manžel a na ďalší deň vtedy 16-ročná dcéra, ktorá už raz kiahne mala ako 4-ročná. Ja jediná som ostala zdravá, a to som ich v detstve neprekonala 🤷🏻♀️ možno mám vycvičenú imunitu od detí v škôlke, ktovie....
Prajem vám skoré uzdravenie, už by sa to malo začať zlepšovať 😉
Môj syn bol škôlkar, keď sa u nich objavili kiahne - my sme boli dva týždne doma pre bolesť hrdla a kašeľ, keď ho vo štvrtok vypísala lekárka do škôlky od pondelka. V piatok večer napísala prvá mamička, že majú kiahne. Trochu mi odľahlo, že syn bol akurát v tom čase doma. O dva dni mal prvú vyrážku 🤦🏻♀️ takže sa nakazil ešte pred tým zapáleným hrdlom a žiadny návrat do škôlky nekonal. Čo bolo však ešte horšie, o dva týždne (už sa nepamätám presne) - asi 16 dní na to sa vyhádzal manžel a na ďalší deň vtedy 16-ročná dcéra, ktorá už raz kiahne mala ako 4-ročná. Ja jediná som ostala zdravá, a to som ich v detstve neprekonala 🤷🏻♀️ možno mám vycvičenú imunitu od detí v škôlke, ktovie....
Prajem vám skoré uzdravenie, už by sa to malo začať zlepšovať 😉
@nikaeli a dcéra mala ľahký priebeh, keď bola malá?
Áno, sú to kiahne. Skoré uzdravenie!
@nikaeli a dcéra mala ľahký priebeh, keď bola malá?
@ankare povedala by som, že taký normálny, možno slabší. Syn to mal oveľa oveľa horšie, manžel úplne že zle - okrem zapáleného výsypu po celom tele ho neskutočne bolela hlava (lekár mu nakoniec predpísal lieky) a dcéra to teraz mala také zvláštne - hlavne na trupe, rukách a na tvári, na nohách takmer nič. Teplota len mierne zvýšená, manžel a syn vyššia, až k 39°.
Hlavne B-čko je dôležité lebo kiahne sú vlastne herpetický vírus. Teoreticky by si sa mohla poradiť s dr. či by nebolo dobré predpísať preventívne Herpesin 🤔
@alienkami dnes som bola o synovi vie že môže chytiť ale nepovedal nič 😑 predpísal dcére isoprisine mám dať preventívne aj synovi??
Drzim palce, ak sa ti to bude zdat vážne, hneď bežte k lekarke po antivirotika, u nás sme už došli príliš neskoro. Druhé dieťa v poradi malo tazky priebeh a kopec jaziev zostalo.
Drzim palce, ak sa ti to bude zdat vážne, hneď bežte k lekarke po antivirotika, u nás sme už došli príliš neskoro. Druhé dieťa v poradi malo tazky priebeh a kopec jaziev zostalo.
@tramtada31 akože mam synovi už dať preventívne aj isoprisine?
Konzultuj to radšej s lekárom, čo sa ešte dá robit. Ako je dobre, keď ich dostane, v dospelosti môže po kiahnach zostat aj neplodn, takze lepsie teraz ako neskôr. Ale nech ma čo najmiernejsie priznaky.
Mozes dat aj synovi Isoprinosine. Skoda, ze si ho hned na zaciatku kiahni u dcery nedala rychlo zaockovat. Ak by kiahne dostal, priebeh mohol byt miernejsi, a mozno aj "ziadny"...
Mozes dat aj synovi Isoprinosine. Skoda, ze si ho hned na zaciatku kiahni u dcery nedala rychlo zaockovat. Ak by kiahne dostal, priebeh mohol byt miernejsi, a mozno aj "ziadny"...
@janickadr mám doma vitaglucan môžem dať aj ten na posilnenie imunity?
@janickadr prvé príznaky dcéra mala na tvári piatok poobede, takže prišiel víkend...a neviem či by to mal význam dať zaočkovať až v pondelok
Prepáč , k Inoprisosinu sa neviem vyjadriť, nie som dr.
Ahoj aj moja dcera 13ročna ma kiahne včera par fluačkov po tele dnes uz všade,vyzera to presne ako tie vase,vidim,že podla datumu to už pomalučky budete mat za sebou,cim ste to potierali?
Ahoj aj moja dcera 13ročna ma kiahne včera par fluačkov po tele dnes uz všade,vyzera to presne ako tie vase,vidim,že podla datumu to už pomalučky budete mat za sebou,cim ste to potierali?
@zuzankam2011 naše top je teraz, na horúčku Paralen, dithiaden jeden celý na deň, celý na noc, a od Bioderma cicabio , taký sprej 40ml ale súper to hneď vysuša , toto nám veľmi odporúčali ale cena bola 15€, ten hypermangan kúpeľ zatiaľ necháme len v druhý deň od nej strašne svrbelo potom, a vitamín c a B komplex
@zuzankam2011 od dithiadent vôbec nesvrbi, fenistil kvapky nepomáhajú vôbec
Pošli doktorke fotku. Ak má kiahne tak zabudnite že niekde poletíte. Syn to chytí tiež darmo sa zatvára. Kľudne aj tekutý púder jej nato daj, nech sa okupe párkrát v hypermangane....
Ja len k tej inkubacnej dobe, mam 4 deti, prváčka sa vyhadzala 30.5. v piatok vecer, dalsi dvaja mensi 15.6. v nedelu vecer a babatko 28.6. v sobotu vecer. Cize 2-3 tyzdne inkubacna
Volala som našej dr.vraj fenistil je len pre maličke deti preto našim neučinkuje
Volala som našej dr.vraj fenistil je len pre maličke deti preto našim neučinkuje
@zuzankam2011 Fenistil účinkuje aj pre väčšie deti, dokonca aj dospelých - len musí byť podaná správna dávka
Fenistil zaberá pri vhodnej dávke aj dospelým, ale ako pri všetkých liekoch, nemusí zabrať každému. Ja mám 2 dcéry - jednej lepšie zaberal Fenistil, druhej Zodac. Niekomu na horúčky lepšie zaberá Paracetamol, inému Ibuprofén... (Ale na kiahne sa I. neodporúča)
@alienkami
@patka06
@zuzankam2011
@basska_b
@andy_sixx24
@alienkami
@janickadr dnes už nemáme horúčku vôbec a nedávam ani dithiaden nič nesvrbi, je to už úplne všade suché takže nenatierat ničím iba čakať kým sa to zahojí a spadne? Popripadne len kúpeľ ? Alebo ešte treba natierať niečím? A myslíte že v polovici augusta mozeme ísť k moru? Myslím na jej tvar a slnko..
Pošli doktorke fotku. Ak má kiahne tak zabudnite že niekde poletíte. Syn to chytí tiež darmo sa zatvára. Kľudne aj tekutý púder jej nato daj, nech sa okupe párkrát v hypermangane....
@andy_sixx24 tekuty puder sa uz nepouziva, neodporucaju sa uz vobec s nicim potierat
A dovolenku ste rušili?
A dovolenku ste rušili?
@macik166 samozrejme ešte v sobotu...a teraz čakám čo bude aj syn
Ja sa pýtam iba kvôli tomu, že to je smola jak vyšitá. Mňa by asi rovno vystrelo.
A kam ste mali letieť, ak sa môžem spýtať?
Ja sa pýtam iba kvôli tomu, že to je smola jak vyšitá. Mňa by asi rovno vystrelo.
@macik166 Budapešť -stuttgard na 6 dní, ale iba k príbuzným, takže pôjdeme niekedy inokedy...keby k moru to by som ťažko predychala 😂 ale aj tak máme problémy s letenkami aj od doktora sme museli pýtať potvrdenie že nemôže lietať..no len budem mať dovolenku v auguste a sme chceli ísť k moru no ale neviem či budeme môcť

Hlavne B-čko je dôležité lebo kiahne sú vlastne herpetický vírus. Teoreticky by si sa mohla poradiť s dr. či by nebolo dobré predpísať preventívne Herpesin 🤔