Sú toto potničky?
Milé mamičky, potrebujem nejaku radu, info, skúsenosť, proste už som zúfalá a neviem ako dcerke pomoct. Dcerka, tri roky, mala asi tri dni jednu vyrazku, pupacik na jednej strane hrudnika, zboku. Uz bo, aj taký zaschnutí, sme si mylsleli ze ju len nieco postipalo, ked pribudli dalsie malinké asi 5, sli sme k dr, to bolo teraz v piatok. Tá urcila dg. pásový opar, dala tekutý puder, Bkompelx a fenistil kvapky, neist do bazena, ale von možme. Nerobila z toho žiadnu paniku. Potom som pozerala na nete info co to vlastne je. Z coho pre mna vyplinulo, ze von asi nemozme, kedze mozme ine deti nakazit ovcimi kiahnami 😒 . Moje dieta nemalo este kiahne, tak neviem ci vobec može mat pasový opar. Výsevu pri pasovom opare predchádza silná bolest, na co ma moja mala vobec neupozornila. Dost sa nam to zacalo zhorsovat, pribudali dalsie. V pondelok som to bola ukazat koznej, lebo som tam bola koli inej veci a ta hned aj so sestrickou, ze to nie je pasový opar, ale len z potu, z tepla, proste nie je to infekcne. Tak ja uz naozaj neviem co robit, co jej na to davat a co to vlastne je. Lebo mne sa to na potnicky nezda, ma to skarede, take pluzgieriky sa jej tam robia, niektoré su uz prasknuté. Stretli ste sa sým niektorá? Budem vdacná za každu info.

@barbora59 ahoj, mojmu malemu sa to vyhodilo teraz v lete. mam pocit, ze je to presne take iste ako na obrazku s vasim dietatom. co ste mu na to davali? dakujem za odpoved g

@mon77 ahoj bolo to vyrusoveho povodu- mali to takmer cele jasle.