icon

Subcision - operačná metóda jaziev po akné

lien1
20. júl 2022

Ahojte, chcem sa spýtať synovi po cystickom akné zostala nepekne zjazvená tvár. Dr. nám odporúča CO2 laser a doplnenie kyselinou hyaluronovou. Podľa recenzií je to bolestivý proces a nie celkom uspokojivý, teda jazvy zostanú a treba to absolvovať každý rok.
Má tam prepadnutú kožu, atrofické jazvy. Dobré recenzie som našla len na subcision operačnú metódu, kde sa jazva oddelí od spodnej vrstvy kože a dôjde k vyplneniu prepadnutých jaziev. Je to vhodné ako po jazvách z akné, tak po jazvách z kiahní. ( riešenie je trvalé nie ako pri CO2 laseri a doplnenie kyselinou hyaluronovovou )Moja otázka znie najbližšie som našla, že to robí klinika v Prahe. Neviete o nejakej klinike tu na SK, kde sa tomu venujú?

ellka1208
9. okt 2022

@lien1 Ďakujem za kontakt, som zvedavá, skúsim sa im ozvať ohľadom konzultácie. Nevraveli vám, či tým zákrokom vedia odstrániť aj staré jazvy? Ak sa môžem opýtať, u vás je problém ze syn nema ešte 18 rokov, áno? Po dovŕšení by ste to chceli skúsiť? A nespomínal po akom čase je potrebne zákrok zopakovať? Ďakujem za info.

keloid
9. okt 2022

@ellka1208 mne sa vidí,že laser sa používa,keď už nemáš aktívne akné.Urcite daj potom info ,keď sa rozhodneš pre zákrok ako si dopadla. Držím palce

esmera50
9. okt 2022

@ellka1208 a je tá metóda bezpečná?

esmera50
9. okt 2022

@lien1 tak ja to nemám takto, skor po tvári vitiligo a ružové fliačiky po akné, je to iné ako u vás, pomohlo????

esmera50
9. okt 2022

@lien1 veď to, jazvy....

ellka1208
9. okt 2022

@esmera50 myslíš tu metódu subcision? Ci je bezpečná?

lien1
autor
10. okt 2022

@ellka1208 áno jemu to nechcú robiť, kým nemá 18.rokov a áno po 18.narodeninách tam pôjdeme. Nemôžem mu nechať takúto tvár. Ak by to mal, že len fliačiky OK, ale ako je vidieť na foto sú to hlboké jazvy. Najskôr spravia supcision, tým uvoľnia tkanivo. Potom laser 3-4 krát rôzne typy laseru s rozmedzím pol roka. Subcision sa robí raz podľa toho čo som vyrozumela.

lien1
autor
10. okt 2022

@ellka1208 práve je to aj na staré jazvy. Teraz má 16.rokov ešte 2roky čakania. Pozerala som recenziu chlapa, mal viac ako 40rokov a akné z puberty. Takže je to asi možné. Spravila by som všetko pre to, aby sa mu to zlepšilo.

keloid
10. okt 2022

@lien1 dobrý deň, ja by som tiež preto spravila všetko a dala aj posledné € len ,aby sa to zlepšilo,no po laseri som stratila nádej,pretože hovoria,že nič neexistuje účinnejšie.😭

ellka1208
10. okt 2022

@keloid existuje... Ta metóda je naozaj skvelá na instagrame sledujem síce kliniku v Londýne kde to robia, ale výsledky sú brutálne, na SVK som doteraz tiež nenasla kliniku kde by to robili, ale tá Praha má zaujala, skús si pogooglit túto metódu, výsledky sú naozaj perfektne, len popravde keď vidím ako to robia, je mi z toho nejak nevoľno, je to masaker

ellka1208
10. okt 2022

@lien1 a s prístupom pani doktorky ste boli spokojní? Konzultácia vás vyšla ako je napísané v cenníku cca 20e?

esmera50
10. okt 2022

@keloid a ja verím že jestvuje aj niečo účinnejšie, známa vyrába vodičku, ktorou vraj dala do poriadku tvár jednej modelke, tak neviem...či sa len tak nekasá s tým :D a tiež je to u nej drahé asi, takže tak

esmera50
10. okt 2022

@ellka1208 a čo v Prahe robia, akú metódu? odstránia čokolvek?

keloid
Autor odpoveď zmazal
keloid
10. okt 2022

@ellka1208 aká to je metóda? Nech pozriem. Ešte brutalnejsie než laser?

ellka1208
10. okt 2022

@keloid no vyzerá to tak že áno, vola sa to subcision, pozri si YouTube

keloid
10. okt 2022

@ellka1208 no určite to boli ,ale človek nevyzerá ,tak odpudivo ako po laseri 🤣

keloid
10. okt 2022

@ellka1208 čiže sa musí urobiť subcision a potom laser? Subcision sa robí s kyselinou hyalurónovou? To je trvalé?

lien1
autor
10. okt 2022

@keloid nie..... subcision skús pozrieť na YouTube. Tam je toho veľa aj vysvetlené, len tiež som si myslela, že je to hudba budúcna až, kým som nenarazila na kliniku v Prahe.

lien1
autor
10. okt 2022

@ellka1208 áno bola veľmi milá konzultáciu stala 20eur. Ak idete autom treba to dosť dopredu nahlásiť, nech máte kde parkovať. Ak vlakom je to v centre tak nie je problém sa tam dostať. Konzultácie robia aj poobede. Pôvodne sme chceli ísť vlakom nočným tam nočným naspäť. Nakoniec sme išli autom a nemali sme kde parkovať. Treba zavolať na recepciu a dohodnúť sa.

keloid
Autor odpoveď zmazal
ellka1208
10. okt 2022

@lien1 Ďakujem ti krásne za info 🙂 neotravuje ta to ze sa vypytujem? Ak ešte môžem, zaujímalo by ma, či vám vysvetlili ci je to veľmi bolestivé alebo to vedia úplne znecitliviet. Tiež nechápem, či tam potom dávajú po tom oddelovani koze tou dlhou kanylou aj nejaký vyplnovy materiál.

ellka1208
10. okt 2022

@keloid nemám o tom zatiaľ veľa informácií, ale vraj sa potom doporučuje aj laser, neviem aký účinok by to mohlo mať bez toho laseru

esmera50
11. okt 2022

@keloid tak hej, podstatné je, aké má človek srdiečko, a nie jeho vzhľad, hoci sa priznám, že mne to vadí

lien1
autor
11. okt 2022

@ellka1208 nie aspoň čo viem nie je tam výplňový materiál. No bolestivosť neviem, ale myslím, že mnenej ako boleli tie vredy čo mal po tvári. Dnes mu akurát chyrurgicky odstránili zuby múdrosti, myslím, že v stupnici bolesti je toto vyššie. Ja osobne ak by mi sľúbili 60% nápravu, tak by som sa do toho išla. Toto sú skôr otázky na tu Dr.

ellka1208
11. okt 2022

@lien1 už som sa s nimi skontaktovala, ďakujem ešte raz

ellka1208
12. okt 2022

@lien1 písala som si s nimi cez online konzultáciu a po zhliadnutí mojich foto zhodnotili, ze subcisia nie je na môj typ jaziev vhodný zakrok, pritom mam jazvy atroficke, sice nie už až tak hlboké ale prepadlinky mam a doporučujú mi frakcne mikroihličkovanie, tak som veľmi prekvapená

keloid
12. okt 2022

@ellka1208 no vidíš,zrejme to nemáš také strašné ako si myslíš 😄

keloid
12. okt 2022

@ellka1208 majú aj online konzultáciu? To by som využila hoci som v Prahe často.

keloid
12. okt 2022

@ellka1208 na niečo také som chcela ísť dermapen ,no keďže mi zistili ťažku alergiu na nikel ,tak som nešla. Neviem totiž z akého materiálu sú tie ihličky . Teším sa s tebou ,že ti vedia pomôcť.