Subcision - operačná metóda jaziev po akné
Ahojte, chcem sa spýtať synovi po cystickom akné zostala nepekne zjazvená tvár. Dr. nám odporúča CO2 laser a doplnenie kyselinou hyaluronovou. Podľa recenzií je to bolestivý proces a nie celkom uspokojivý, teda jazvy zostanú a treba to absolvovať každý rok.
Má tam prepadnutú kožu, atrofické jazvy. Dobré recenzie som našla len na subcision operačnú metódu, kde sa jazva oddelí od spodnej vrstvy kože a dôjde k vyplneniu prepadnutých jaziev. Je to vhodné ako po jazvách z akné, tak po jazvách z kiahní. ( riešenie je trvalé nie ako pri CO2 laseri a doplnenie kyselinou hyaluronovovou )Moja otázka znie najbližšie som našla, že to robí klinika v Prahe. Neviete o nejakej klinike tu na SK, kde sa tomu venujú?
@ellka1208 áno jemu to nechcú robiť, kým nemá 18.rokov a áno po 18.narodeninách tam pôjdeme. Nemôžem mu nechať takúto tvár. Ak by to mal, že len fliačiky OK, ale ako je vidieť na foto sú to hlboké jazvy. Najskôr spravia supcision, tým uvoľnia tkanivo. Potom laser 3-4 krát rôzne typy laseru s rozmedzím pol roka. Subcision sa robí raz podľa toho čo som vyrozumela.
@keloid existuje... Ta metóda je naozaj skvelá na instagrame sledujem síce kliniku v Londýne kde to robia, ale výsledky sú brutálne, na SVK som doteraz tiež nenasla kliniku kde by to robili, ale tá Praha má zaujala, skús si pogooglit túto metódu, výsledky sú naozaj perfektne, len popravde keď vidím ako to robia, je mi z toho nejak nevoľno, je to masaker
@ellka1208 áno bola veľmi milá konzultáciu stala 20eur. Ak idete autom treba to dosť dopredu nahlásiť, nech máte kde parkovať. Ak vlakom je to v centre tak nie je problém sa tam dostať. Konzultácie robia aj poobede. Pôvodne sme chceli ísť vlakom nočným tam nočným naspäť. Nakoniec sme išli autom a nemali sme kde parkovať. Treba zavolať na recepciu a dohodnúť sa.
@lien1 Ďakujem ti krásne za info 🙂 neotravuje ta to ze sa vypytujem? Ak ešte môžem, zaujímalo by ma, či vám vysvetlili ci je to veľmi bolestivé alebo to vedia úplne znecitliviet. Tiež nechápem, či tam potom dávajú po tom oddelovani koze tou dlhou kanylou aj nejaký vyplnovy materiál.
@ellka1208 nie aspoň čo viem nie je tam výplňový materiál. No bolestivosť neviem, ale myslím, že mnenej ako boleli tie vredy čo mal po tvári. Dnes mu akurát chyrurgicky odstránili zuby múdrosti, myslím, že v stupnici bolesti je toto vyššie. Ja osobne ak by mi sľúbili 60% nápravu, tak by som sa do toho išla. Toto sú skôr otázky na tu Dr.
@lien1 písala som si s nimi cez online konzultáciu a po zhliadnutí mojich foto zhodnotili, ze subcisia nie je na môj typ jaziev vhodný zakrok, pritom mam jazvy atroficke, sice nie už až tak hlboké ale prepadlinky mam a doporučujú mi frakcne mikroihličkovanie, tak som veľmi prekvapená

@lien1 Ďakujem za kontakt, som zvedavá, skúsim sa im ozvať ohľadom konzultácie. Nevraveli vám, či tým zákrokom vedia odstrániť aj staré jazvy? Ak sa môžem opýtať, u vás je problém ze syn nema ešte 18 rokov, áno? Po dovŕšení by ste to chceli skúsiť? A nespomínal po akom čase je potrebne zákrok zopakovať? Ďakujem za info.