Subcision - operačná metóda jaziev po akné
Ahojte, chcem sa spýtať synovi po cystickom akné zostala nepekne zjazvená tvár. Dr. nám odporúča CO2 laser a doplnenie kyselinou hyaluronovou. Podľa recenzií je to bolestivý proces a nie celkom uspokojivý, teda jazvy zostanú a treba to absolvovať každý rok.
Má tam prepadnutú kožu, atrofické jazvy. Dobré recenzie som našla len na subcision operačnú metódu, kde sa jazva oddelí od spodnej vrstvy kože a dôjde k vyplneniu prepadnutých jaziev. Je to vhodné ako po jazvách z akné, tak po jazvách z kiahní. ( riešenie je trvalé nie ako pri CO2 laseri a doplnenie kyselinou hyaluronovovou )Moja otázka znie najbližšie som našla, že to robí klinika v Prahe. Neviete o nejakej klinike tu na SK, kde sa tomu venujú?
@keloid Ja som im napísala cez online formulár na webe a odpísali mi na mail, aby som im poslala foto. Ja si myslím ze som vhodný adept, som prekvapená z tejto reakcie, vyskúšala som už fakt skoro všetko no nič mi tie jazvy nechce zjemniť laser zabral minimálne, začala som teraz chodiť na mezoterapiu, ale veľa očakávaní od toho nemám a ten zákrok by mi tie jazvy pekne,, odlepil'' ako sa ľudovo povie. A čo sa týka jaziev, mam ich škaredé, proste štruktúra pleti keď na mňa zasvieti slnko je hrozna :D však pozrite foto...
@keloid už som im písala. No ak by boli ochotní sa do toho pustiť teraz, bola by som rada. Predsa má 17. rokov a chodí len do školy a domov tvár si maskuje dlhými vlasami šiltovku a kapucňou. Veľmi ho to trápi. No zmena tváre za pol roka z pekného chlapca na zjazveného v tomto veku by zamávala každým.
@lien1 viem o com píšeš, ja som na tom podobne, po každej vyrazke aj takej ktorú nevytlacim mi ostane atroficka jazva, nikdy som takú pleť nemala až po isotretinoine, mne veľmi zmenil kvalitu pleti, stencil mi ju a akné na 2 roky zmizlo ale opäť sa vrátilo... Čiže teraz riešim aj akné, aj jazvy a už aj vrásky, ale učím sa s tým žiť, lebo nikdy nebudem mat pleť ako bábika no ako si písala je ale taka doba, zla doba... Robím čo môžem, 21.2 idem opäť na laser a prp a verím ze to aspoň trošku opäť pomôže.. A ináč čo používa na akné? Mne sa naozaj osvedčil skinoren a niacinamid
@ellka1208 ešte ma napadlo ja som mala zlú tvár do teraz stále akné. Zmenilo sa to po 3.tehu. Som, ale mimo stres možno je to tým.
Gény prešli na synov. Teraz začínam riešiť už aj mladšieho. Tiež cystické akné. Znovu otázka ísť cestou retinoidv či to nechať tak, fakt neviem. Starší ich dostal možno neskoro a preto to má teraz tak ja fakt neviem.

@ellka1208 tak to mám radosť, asi fakt záleží prípad od prípadu.