icon

Subcision - operačná metóda jaziev po akné

lien1
20. júl 2022

Ahojte, chcem sa spýtať synovi po cystickom akné zostala nepekne zjazvená tvár. Dr. nám odporúča CO2 laser a doplnenie kyselinou hyaluronovou. Podľa recenzií je to bolestivý proces a nie celkom uspokojivý, teda jazvy zostanú a treba to absolvovať každý rok.
Má tam prepadnutú kožu, atrofické jazvy. Dobré recenzie som našla len na subcision operačnú metódu, kde sa jazva oddelí od spodnej vrstvy kože a dôjde k vyplneniu prepadnutých jaziev. Je to vhodné ako po jazvách z akné, tak po jazvách z kiahní. ( riešenie je trvalé nie ako pri CO2 laseri a doplnenie kyselinou hyaluronovovou )Moja otázka znie najbližšie som našla, že to robí klinika v Prahe. Neviete o nejakej klinike tu na SK, kde sa tomu venujú?

lien1
autor
12. okt 2022

@ellka1208 tak to mám radosť, asi fakt záleží prípad od prípadu.

keloid
12. okt 2022

@ellka1208 kde to nájdem online konzultáciu?

ellka1208
12. okt 2022

@keloid Ja som im napísala cez online formulár na webe a odpísali mi na mail, aby som im poslala foto. Ja si myslím ze som vhodný adept, som prekvapená z tejto reakcie, vyskúšala som už fakt skoro všetko no nič mi tie jazvy nechce zjemniť laser zabral minimálne, začala som teraz chodiť na mezoterapiu, ale veľa očakávaní od toho nemám a ten zákrok by mi tie jazvy pekne,, odlepil'' ako sa ľudovo povie. A čo sa týka jaziev, mam ich škaredé, proste štruktúra pleti keď na mňa zasvieti slnko je hrozna :D však pozrite foto...

keloid
12. okt 2022

@ellka1208 nie je to strašné . Ja tiež nebudem vhodná na to. Idem to pohľadať ,lebo našla som iba tel a mail.

keloid
Autor odpoveď zmazal
lien1
autor
13. okt 2022

@ellka1208 mne sa to veľmi podobá na to čo má syn. U neho mi príde, že je to ešte o kus hlbšie..... Mňa skôr ubíja to čakanie.

keloid
14. okt 2022

@lien1 čakanie je nič, keď viete ,že vám vedia pomôcť.

lien1
autor
14. okt 2022

@keloid uvidíme, kým to neuvidím neuverím.

keloid
Autor odpoveď zmazal
keloid
14. okt 2022

@lien1 prosím vás ukázali vám aj fotky úspešnosti tohto zákroku z ich kliniky?

ellka1208
14. okt 2022

@lien1 je to hlboké, ale menej ako to bolo niekedy... žiadna metóda jazvy úplne nezarovna, len ich trosku splosti a budú menej viditeľné

lien1
autor
16. okt 2022

@ellka1208 však práve, uvidíme či toto pomôže. Je to boj na dlho.

keloid
11. jan 2023

@lien1 Dobrý deň, neviem či viete ,ale našla som subcisiu jazvy aj v Bratislave Nuclinic.

ellka1208
11. jan 2023

@keloid dobrý deň, aj ste im písali? Tak to ma teraz veľmi potešilo

lien1
autor
11. jan 2023

@keloid to ma zaujalo už som o nich čítala, ale zatiaľ som sa im neozývala.

lien1
autor
11. jan 2023

@keloid už som im písala. No ak by boli ochotní sa do toho pustiť teraz, bola by som rada. Predsa má 17. rokov a chodí len do školy a domov tvár si maskuje dlhými vlasami šiltovku a kapucňou. Veľmi ho to trápi. No zmena tváre za pol roka z pekného chlapca na zjazveného v tomto veku by zamávala každým.

lien1
autor
12. jan 2023

@ellka1208 už mám dohodnuté stretnutie na 31.1. o 13:00. Konzultácia cena skoro 80eur

ellka1208
12. jan 2023

@lien1 dajte vedieť ako ste dopadli, držím palce

ellka1208
12. jan 2023

@lien1 ale podla tých fotiek, čo ste tu niekde v konverzácii posielali to vobec nemá také strašné, ide o to možno že sa na to veľmi sústredi a preto mu to príde hrozne

lien1
autor
13. jan 2023

@ellka1208 ono sa to zhoršuje. Na jeseň mal recidívu akné tak znovu pribudli. Veľa ľudí, mu na to čumí, no upozorňovať dospelého človeka. Nečum to sú jazvy !!! Ja neviem. Ku tomu blbý vek a aj doba, kde vládne instagram.

ellka1208
13. jan 2023

@lien1 viem o com píšeš, ja som na tom podobne, po každej vyrazke aj takej ktorú nevytlacim mi ostane atroficka jazva, nikdy som takú pleť nemala až po isotretinoine, mne veľmi zmenil kvalitu pleti, stencil mi ju a akné na 2 roky zmizlo ale opäť sa vrátilo... Čiže teraz riešim aj akné, aj jazvy a už aj vrásky, ale učím sa s tým žiť, lebo nikdy nebudem mat pleť ako bábika no ako si písala je ale taka doba, zla doba... Robím čo môžem, 21.2 idem opäť na laser a prp a verím ze to aspoň trošku opäť pomôže.. A ináč čo používa na akné? Mne sa naozaj osvedčil skinoren a niacinamid

lien1
autor
Autor odpoveď zmazal
keloid
2. feb 2023

@lien1 Dobrý večer, tak ako ste dopadli na konzultácii?

keloid
2. feb 2023

@ellka1208 Dobrý večer, nepísala som im .Ja nie som kandidát na subcisiu a popravde bojím sa ešte na niečo isť .Úplne mi stačí skúsenosť s laserom mám to horšie . Zostala mi ešte aj mriežka.

lien1
autor
2. feb 2023

@keloid výborne. 2x subcision a 2x laser a malo by to byť v rámci možností v poriadku. Je mi jasné, že 100% tam nebude, ale aj 60% bude úplne skvelý výsledok ak sa im to podarí.

lien1
autor
2. feb 2023

@keloid a písali ste do nuclinic?

lien1
autor
Autor odpoveď zmazal
keloid
2. feb 2023

@lien1 tak to mám radosť, že mu vedia pomôcť. Musíte čakať do 18 roku?

lien1
autor
2. feb 2023

@keloid nie 27.2. bude prvý termín....druhý po zahojení a laser až na jeseň. Nevadí, že nemá 18.rokov.
Pri subcision jazvy vypĺňajú vlatnou krvnou plazmou. Takže bez chémie. Tiež pre mňa podstatná informácia.
Len dúfať, že všetko dobre dopadne.

lien1
autor
3. feb 2023

@ellka1208 ešte ma napadlo ja som mala zlú tvár do teraz stále akné. Zmenilo sa to po 3.tehu. Som, ale mimo stres možno je to tým.

Gény prešli na synov. Teraz začínam riešiť už aj mladšieho. Tiež cystické akné. Znovu otázka ísť cestou retinoidv či to nechať tak, fakt neviem. Starší ich dostal možno neskoro a preto to má teraz tak ja fakt neviem.