Syn 6 dní nekakal: Kedy ísť do nemocnice?
Ahojte,
Moj 4 rocny syn uz 6 dni nekakal. Skúšam všetko ako vždy a on nie a nie sa vykakat. Mam uz dat easylax alebo rovno nemocnica?
@babyttcirl
My s tým bojujeme už skoro 3 roky s najmladšou. Má lepšie a horšie obdobia a potom obdobia, kedy nemá problém a kaká ako nič. Pokiaľ je to psychika, fakt to chce len pooookoj. Snaž sa, aby mal mäkkú stolicu 50 je základ (strava, makrogol) a veeeeľa tekutín. Všetky čípky, klistýry, easylaxy sú fajn, ale pomôže to len na ten jeden krát. O týždeň budeš riesiť presne to isté, zase nepôjde a ty zase budeš stresovať a tak dookola. Preto je lepšie pochopiť, čo má to dieťa v hlave. Je tu skupina “problémy s vyprázdňovaním detí” tam nájdeš kooopec rád, trikov a nápadov.
@babyttcirl poznám ti veľmi dobre, moja malá vždy stres pred kakaním zdržiavala čo sa dalo, ako keď to na ňu išlo no má nekakala3 dni.Určite je potreba dobré probiotika veľa ovocia zeleniny viac piť a časom dozreje preklenie to chce to čas. Hlavne nech zistí že sa mu dobre kaka trápili sme sa 5rokov a stále občas rieši u nás je problém ale, že sa jej hovienko akékoľvek nepáči.
@babyttcirl gumová rukavica a vyberte to z neho von. Moji dvaja synovia to robili, že schválne zadržiavanie kakanie. Mladší vydržal aj 10 dní, tak som ho chytila a vybrala z neho a bolo, lebo riedke len obtecie okolo zatvrdnutej stolice a sam to už nemá šancu vytlačiť. V nemocnici ho akurát tak budú trápiť s klistyrmi , ktoré sú extrémne nepríjemné a pri veľkej zápche môže prasknúť crevo. S jedlom to nemá nič spoločné, môžete ho pchať aj kyslou kapustou od rána do večera, ak má blok v hlave
@bystrozraky áno ale zomrelo, lebo mu doktori dotrhali čreva klistyrmi.
dcére nepomohol ani easylax...
daj si predpísať duphanac... za 3 dni bude po probléme.
dcéra po istých liekoch nekakala aj 15 dní... lekári to neriešili vôbec, nič sa jej nestalo... ale lieky vôbec nevymenili - dlho trvalo kým ju na to nastavili... mala asi 7-8 rokov keď sme mali tento problém...
@babyttcirl do buducna vela kiwi, vela pomarancov
Bebacare fibre ( kupis v dmku) moje dieta chodila kazdych 5 dni aj 6 s hroznym cirkusom, revom, uz malo aj ragady krv no katastrofa, teraz kazdy druhy den sice s cirkusom ale mensim, zlepsilo sa to
Inak glycerinovy cipok je za mna lepsie

@stanulienkat pediater ma dovolenku.