Syn si včera pri kúpaní odpil z vody

5. mar 2024

Ahojte syn vcera pri kupani sa dal hlavou kolmo do vody a chlypol si potom kaslal chvilu. Mam strach aby nemal vodu plucach. Lebo dnes uz pokaslieva … dakujem skusenosti?

majulino
5. mar 2024

Chces vedieť či naše deti po odchlipnuti vody mali vodu v pľúcach? Alebo akú skúsenosť?
Kašľať môže z kadecoho. Nemusí to byť hneď len voda v pľúcach
A apropo nie,, nestalo sa, našťastie sa nestalo, že po odchlipnuti vody, mali vodu v pľúcach a to mám doma 3ks

taynee
5. mar 2024

Deti sa pocas zivota mnohokrat nadychnu vody pri kupani, pri plavani apd. A nielen deti 🙂 "Voda v plucach" sa netvori z toho, ze sa napijeme vody a zabehne nam! Je to vysledkok vazneho chorobneho chronickeho stavu, kedy sa vplyvom chorych pluc a najcastejsie srdca
(srdcove zlyhavanie ) hromadi tekutina v hrudnej dutine. Cize pojem "voda v plucach" nie je vysledkom vdychnutia maleho mnozstva vody.

iwesska
5. mar 2024

Mal hlavu pod vodou niekolko sekund,kedy mohol vdychnut velke mnozstvo vody? Nie,takze ked sa netopil,nemoze mat ani vodu v plucach. Ked pijes,zabehne ti,tiez kasles a nemas dalsi den vodu v plucach.

diewcatqoo
5. mar 2024

Maximalne ho prezenie, ak v tej vode bol v tej vode nejaky sampon alebo pena 🙂

autor
5. mar 2024

@majulino
@taynee
@iwesska
@diewcatqoo
Dakujem baby… mozno obcas prehanam zo strachom o deti ale je to prirozene.. citala som kadeco o sekundarnom utopeni atd.. tak preto tolky strach

iwesska
5. mar 2024

Sekundarne utopenie = ma v nazve topenie. Cize,ked sa dieta netopilo a nemalo hlavu pod vodou,nemoze sa ani sekundarne utopit😉

mimi3008
5. mar 2024

@taynee autorka ma zrejme na mysli suche utopenie, takze to nie je celkom tak, ako pises

taynee
5. mar 2024

@mimi3008 netopil sa, nevdychol vacsie mnozstvo tekutiny. Ide o vdychnutie maleho mnozstva vody, ktore je dost mozne, ze skoncilo v HDC.

autor
5. mar 2024

Len ma hneva ze dnes kasle cely den

taynee
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
taynee
5. mar 2024

@autorka @autorka pri pľúcnom edéme by mal iné problémy okrem kašľu. Zadýchaval by sa, sťažoval by sa na bolesť na hrudníku, rýchlo by mu bilo srdiečko, nevládal by a hlavný problém by mal pri ležaní.

mimi3008
5. mar 2024

@taynee ano, to mj je nad slnko jasne, len vravim, co mala na mysli autorka