Synechia u 3-ročnej dcérky - hojenie
Nevedela som čo nás čaká. Išli sme s výmenným lístkom, doktorka kázala ľahnúť, stiahnuť gaťky a za pár sekúnd jej to surovo brutálne roztrhla. Ten krik a plač neviem ani opísať. Plakala som spolu s dcérou. (3r). Až teraz čítam, že je to zastaralý brutálny spôsob! Už nemá zmysel to riešiť. Preto vás prosím o skúsenosti a rady ako pomôcť aby sa jej to čo najrýchlejšie zahojilo. Pri cikani strašne plače. Práve som uvarila harmanček, trochu ju do neho posadím. Tá mäsiarka kázala natierať hocičo a kúpať v hypermangane ale radšej sa poradím s mamičkami na MK ako dôverovať tej šialenej ženskej.
Ďakujem
Kamoskinej malej to tiež Dr nasilu trhala. Plakala až mala krvné zrazeniny okolo očí 😔😔
Aj tak jej to nespravila dobre a museli jej to v nemocnici stihnúť za pár sekúnd a bolo dobre
Kym to ma porusene, davala by som framykoin (2-3dni, zabrani bakterialnej infekcii aj premasti), potom si kup mucogyne (nehormonalny intimny gel) a davaj kazdy vecer alebo kazdy druhy tam, kde sa robia zrasty. Ked zbadas ze sa vytvara, uplne jendoducho jej ho rozrusis aj ty sama a citlivo, len sa netreba bat. Ked to ma opakovane, treba roztvarat pysky a posvovy vchod rano aj vecer, nech synechia nema sancu sa vytvorit. Okrem toho mozes robit aj slezove kupele, tak, ako sa robi pri problemoch s predkozkou u chlapcov.
Lanolin urcite nie, v tom si hoveju kvasinky! s tym by som neexperimentovala.
@panda21 veru ten pristup k rieseniu tychto problemov, ci uz je to predkozka alebo synechia, to je niekedy riadny stredovek a nechapem tych necitlivych detskych! lekarov a obzvlast ked su to ludia rovnakych pohlavi ako ich pacienti 🙄 citala som vselico aj ja o tom (aj ako matka aj ako novorodenecka sestra) a logicky mi tiez vychadza, ze ked sa predkozka oddeli (teda vacsinou) s nastupom hormonov, tak aj synechia by sa mohla a hlavne fakt ze moja mama a podobne rocniky ani netusia ze nieco take mali riesit, tak mi to pride zvlastne 🤷🏻♀️ ale na druhej strane si vravim, ze predkozka je prirodzene prilepena a postupne sa oddeluje, kdezto male pysky su prirodzene oddelene a patologicky sa niekedy zlepia-zrastu, takze trochu opacny proces a tie fotky zanedbanych synechii tiez “stoja za to”.. ja ked som ju u dcery objavila, napriek tomu, ze som si myslela, ze dost dbam na prevenciu, tak som nepomyslala na to, ze by som jej to nechala tak, nastastie blanka rupla pomerne lahko a bezbolestne.. ale teda bola som odhodlana vyskusat hocico skor nez by som ju vzala na taky (niekedy zbytocny) zakrok. Zaklad je urcite prevencia, nech sa ani netreba rozhodovat co robit 🙃
@anavixy nám vravela že to tam už bolo poriadne zanesené, že sa tam zdržiaval moč. Stále po vycikaní z nej ešte niečo ušlo do gatiek. Často sa sťažovala na pálenie. Takže nemyslím si, že sme ten prípad, kedy stačilo počkať do puberty. Na jednej strane som rada, že to máme za sebou a že sme sa nemuseli objednať a čakať na nejaký termín ale na druhej strane myslím, že sa to dalo urobiť aj šetrnejšie. Dcérka si myslí, že ju pichala s injekciou. Tak to opísala. Tzn. Že to muselo bolieť ako by ju pichali. Naozaj si toto nemusela vytrpieť v 3rokoch😪
Tiez si myslim, a vlastne ono sa to tak aj v tych zahranicnych zdrojoch pise, ze ked vznika na zaklade synechie problem- s odtokom mocu ci infekciami, tak to treba vyriesit hned. Teraz uz staci dodrziavat dosledne tu prevenciu a co som pisala vyssie 🙂 drzim palce, nech to uz nemusite riesit 🍀
Nepouzila mesocain gel??? Nam jlkazala 2 tyzdne natierat kalciovou mastickou. Od bolesti kludne nurofen/paralen. Zajtra bude lepsie. Moze sa to kludne znova zopakovat.

@dorinecka45 máš pravdu. Teraz mam obavy ze jej to len zhorší