icon

Synechia u 3-ročnej dcérky - hojenie

29. máj 2023

Nevedela som čo nás čaká. Išli sme s výmenným lístkom, doktorka kázala ľahnúť, stiahnuť gaťky a za pár sekúnd jej to surovo brutálne roztrhla. Ten krik a plač neviem ani opísať. Plakala som spolu s dcérou. (3r). Až teraz čítam, že je to zastaralý brutálny spôsob! Už nemá zmysel to riešiť. Preto vás prosím o skúsenosti a rady ako pomôcť aby sa jej to čo najrýchlejšie zahojilo. Pri cikani strašne plače. Práve som uvarila harmanček, trochu ju do neho posadím. Tá mäsiarka kázala natierať hocičo a kúpať v hypermangane ale radšej sa poradím s mamičkami na MK ako dôverovať tej šialenej ženskej.
Ďakujem

Strana
z2
lulu8491
29. máj 2023

Chudatko malé... Pomôcť neviem, ale napísali by ste aspoň, v akom meste sa to udialo? Nech viem, kam nemáme v prípade tohto problemu ísť

autor
29. máj 2023

@lulu8491 píšem SS

jajojapo
29. máj 2023

Zaujímavé naša bola keď mala menej ako 3 a komplet zalepenu ale plakala len preto ze sme ju držali sama dr vysvetlovala ze nema co bolieť na tom .....a základ je premastovat čistou vazelinou lebo sa jej znova zlepi

marcellka32
29. máj 2023

Napíšte to sem, nech vedia aj ostatné mamičky, takto sa to nemá robiť nasilu, ja by som asi aj vynadala doktorke

autor
29. máj 2023

@jajojapo nemá čo bolieť????? Ze ti roztrhnú zrastenú blanu bez akéhokoľvek umŕtvenia v takej citlivej časti ako je pošva?
Tak podla tejto logiky by ani pôrod nemal vlastne bolieť...

tamvtme
29. máj 2023

Nasej rozrusovali takto synechiu ked mala asi rok a pol,ale ako pise @jajojapo, u nas tiez plac len za to, ze ju drzali, kym sme vysli z ordinacie, uz ani nevedela a ani potom ju to nestipalo pri cikani....nam kazal natierat s bepanthen baby

katesocka
29. máj 2023

Dcére to robili keď mala 3 mesiace, plakala len preto že sme ju držali, potom v kľude cikala.bez problémov. Natierame odvtedy s Bepanthen Baby

nevenka
29. máj 2023

Ja vas uprimne nechapem, zeny!!! Ste ZENY, mate tiez vulvu, posvu, vsetko a ako mozete tvrdit, ze to neboli a nestipe??? Neviete si to predstavit? Chlapcekov budete lutovat, ze nasilu sa nema stahovat predkozka a dievcatka na tom nema co boliet??? No tlak mam 200.
@autorka skus ten hypermangan, jemne ruzovu vlaznu vodu, to aj dezinfikuje, aj vysusi. Mozno by som skusila ja osobne aj puder a 2x denne framykoin, aby sa to nezapalilo. A na mokre hojenie je dobry cisty lanolin, co aj na bradavky pri kojeni, ale toto uz skor asi ako prevencia, aby sa jej to znovu nezrastlo.
My sme s tymto problem nemali, dufam, ze ani najmladsia to nebude mat, ale strasne mi je to luto. Chuda male. Dufam, ze sa jej to skoro zahoji.
Harmancek je fajn a este lepsie asi repik, on stahuje, zastavuje aj krvacanie. Drzim palce.

iritka
29. máj 2023

My to riesime kazde 2 mesiace, stale sa jej to zlepuje aj ked roztahujem kazdy vecer. Moja ma 2 roky. Tiez len pipne a ukludni sa hned u dr. Bez znecitlivenia palickou jej to robi. Nam davala zarabanu mast z lekarne.

autor
29. máj 2023

@nevenka ďakujem veľmi pekne ❤
Tak neviem teraz, či kúpiť lanolin alebo dávať bephanten? Skúsim ráno zavolať ešte obvodnej.

autor
29. máj 2023

@iritka ani nestraš.... len to nie!!!

lulu8491
29. máj 2023

@nevenka veď predsa ani popôrodné šitie "nebolí"

dorinecka45
29. máj 2023

Moja mala 1,5 r a bola som s tym u gynekologicky, najskor jej natrela nieco ako lokalnu anestezu, potom sterilnou kovovou akoby spachtlickou jej to oddelila.mala ani nepipla.umyvali sme v repiku a dva krat za den sme natierali olivovy olej z lekarne. Ma sa pouzivat lokalka vo forme spreja ci masticky a ma sa to robit sterilnym nastrojom

dorinecka45
29. máj 2023

@jajojapo tam je rozdiel ci je to len zalepene alebo ci uz sa to zrasta, to znamena ze uz je tam kozovita blana vtedy je to plne inervovane a ver ze to boli.niekedy to treba rezat pod celkovou anestezou ked je ta kozovita blana prilis hruba

dorinecka45
29. máj 2023

@dorinecka45 este dodam ze som mala v salke uvareny repik ako na velmi silny caj, a vzdy som si zobrala cistu gazu a po kazdom cikani som ju s tym umyvala ako keby to bola vlhcena utierka @autorka

iritka
29. máj 2023

Ja som z toho uz na prasky, uz sa ju tam aj hanbim objednavat...ale nemozem jej to nechat tak...

autor
29. máj 2023

@dorinecka45 idem hneď zovrieť vodu a varit

autor
29. máj 2023

Ďakujem. Mam už aj framykoin. Neviete ako dlho mam masti s touto mastickou?
A potom sa rozhodujem či čistý olivový olej, či bephanten či lanolin???

autor
29. máj 2023

Okrem lanolinu mame doma všetko, ale aj to pôjdem kúpiť ak je to najlepšie.
Vraj je to úplne jedno, len nech je to mastné ale ten lanolin mi príde najmastnejší?

autor
29. máj 2023

Zas sa bojím, či ten framykoin nepomôže hojeniu až tak že sa to začne znovu zrastať

autor
29. máj 2023

@iritka možno tá masť z lekárne je zlá. Neskúšali ste niečo iné?

autor
29. máj 2023

@dorinecka45 no tak nebola žiadna lokálka 😪
Ak by nedajbože trevalo ísť znovu, určite tam už nepôjdem. Ona jej to trvala rukami. Videla som to, ostalo tam kopu tmavej krvi. Cele gaťky mala špinavé.

panda21
29. máj 2023

https://www.rch.org.au/kidsinfo/fact_sheets/Lab... už je dosť štúdií, kedy odporúčajú čakať do puberty, časom, hormonami sa to samé oddelí. Toto čo sa robí na slovensku s chlapcami aj dievčatami je pravek 🥺
Držím palce slečne, nech to čoskoro prejde 🍀

autor
29. máj 2023

@panda21 asi by mi trvalo dlhšie kým si to cele preložím. Angličtinu som dlho nepoužívala. Vieš mi o tom aspoň v skratke?
Ja čo viem, tak je tak riziko úplného zrastenia, zápalu a infekcii. Myslím, ze to nie je bezpečné čakať do puberty.
Samozrejme rada by som počula, že máš pravdu

panda21
29. máj 2023

Prehliadac ma vždy funkciu prekladu stránky. Inde po manuálnom odstránení siahaju až ako posledná možnosť (je tam riziko znovu zrastenia). Skús popozerat zopár článkov v angličtine.

autor
29. máj 2023

@panda21 no lenže väčšina objaví synechiu práve pri problémoch s močením, ale ďakujem za ochotu
Aj keď je pravda, že neviem či by som s nou ešte išla druhý krát. Naozaj radšej miniem 4 tuby krémov akoby toto mala ešte zažiť

panda21
29. máj 2023

Ja som to dosť googlila, keď som zistila, že druhé dieťa bude dcéra. Keďže už zo skúsenosti syna o sťahovaní (kedy české a anglické stránke kazu čakať do puberty, hormony povolia), a tu na slovensku každá druhá stránka je o sťahovaní, som už radšej googlila rovno v angličtine. Väčšina sa zhoduje, že estrogen v puberte to povolí.
Verím, že jej to rýchlo prejde a už to v živote nemusí zažiť 🍀

iritka
29. máj 2023

Tu sme mali len tyzden davat na zahojenie. Ja som davala mucogyne gelik aby sa nezlepovalo, ale ani to nam nepomohlo.

autor
29. máj 2023

@panda21 ďakujem, kiežby to nebolo potrebné.

dorinecka45
29. máj 2023

@panda21 ja si myslim ze nieco na tom bude,moja krsna ma 2 dcery teraz uz dospele,j mam tiez uz dospelu sestru.a ani moja mama, ani moja krsna a ani moja babka o tom nikdy nepoculi.. a pochybujem ze sme to nemali,len tym ze o tom nevedeli,tak neriesili. Ale zas ja som to pri malej tiez riesila iba koli problemom s mocenim.strasne plakala pred tym ako sa vycikala a cikala tlacenim.zapal nemala ziadny

Strana
z2