Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek
Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne
@eva2809 robim ho ako pisala Milenkac na 13tej stranke... "Na sedavy kupel budete potrebovat sypane caje:
- Harmancek
- Lubovnik
- Salvia lekarska
- Dubova kora
- Eukalyptus (ten som nezohnala, nepouzivali sme).
Jednu polievkovu lyzicu zmesy rano zaliat cca 2dl vriacej vody a nechat luhovat az do vecera. Vecer bylinky precedit a pripravit kupel s prevarenou vodou (ma to mat svetlu farbu). My sme dolievali vodu z vodovodu, ako na normal kupel a kedze malinka este nevie sediet, tak som ju mocila az po krk vo vedierku na kupanie.
Dlzka kupela 5-7 min. Po kupeli genitalie osusit papierovymi obruskami.
Po kupeli treba osetrit olejom. Naj je vraj nechtikovy olej, ale ja som u nas nasla len macerat a to vraj nie je to iste. Dalsie mozne su avokadovy, hroznovy, mandlovy, jojobovy, tekvicovy, olivovy z lekarne (nie na varenie) "... Tiez bez eukalyptu,ten sa neda zohnat
@denistek25 ahoj a môžem sa opýtať po tom zakroku ste nemali problém ani s cikaním?
Tak do mesiaca sa to opat vzadu zrastlo. Po kúpaní sme uvolnili vatovou tycinkou namocenou v olivovom oleji. Mala hnacku a zaparil sa jej zadocek, tak neviem, ci to nevzniklo vramci hojenia a zvyseneho prekrvenia " spodku". Lebo aj minule nam to vzniklo po zapareni. Problem s cikanim nebadam.
@veve29 žiadny problém s ničím doteraz
@denistek25 mohla by si mi prosim poslať telefonny kontakt na ňu?
Pocula som od jednej porodnej asistentky ci co bola zac, ze tieto zrastania pyskov su kvoli vlhcenym utierkam.
@veve29 to bude sa pravidelne obnovovat..To iste dokola..Aj my do Ke chodime cca kazdy pol rok ideme na zakrok...Cim castejsie chodime tym horsie je to...Rychlejsie zarastu spet...Je to hotovy horor...ani osetrovat ju doma nemozeme...neda sa...Len plac, bolest nenecha sa ani dotknut...
@eva2809 Boli sme uz pri 5gyn.kazda jedna ma ine pristroje.Kazda gyn.ine metody vsetko odlisne.Teraz zas ideme vo februari:(.Jedna mi tvrdi ze pokial nedostane 1.menstruaciu dovtedy budeme mat problem s tym,druha tvrdi ze pokial sa nebude pohlavne stykat...:(Kamoska ma dceru 8rocnu a tiez ten isty problem :(
Ahojte žienky, nám sa synechia spravila zase, aj napriek natieraniu olejom a každodennému čisteniu a naťahovaniu... trochu ma inšpiroval jeden príspevok a nakoniec sme to poriešili tak, že oddeľovala som to doma, ale keďže malá to cítila a nechcela si to nechať spraviť (čo chápem, asi je to bolestivé), zohnala som si mesokain gel na znecitlivenie a s jeho pomocou sme to za tri večeri dali doporiadku.. Malá pritom sledovala rozprávkové videjká a ja som spravila čo bolo treba - bez doktorov, bez plaču.. cikala vpohode, vôbec sa nesťažovala na štipkanie a keďže ju to nebolelo, nemá ani traumu. Neviem dokedy nás bude tá synechia prenasledovať, ale ak sa nám to znova stane, budem riešiť už len tak ako som napísala.. Toľko moja nová skúsenosť, možno niekomu pomôže.

@lusyc tak to je super... Mne mala nedovoli uz ani pozriet,riadne boje zvadzame,ked to chcem len vecer po kupeli skontrolovat,ci to este nezrastlo uplne, tycinkou nieco spravit nemam sancu,ani sa dotknut.. ☹ ..zatial skusame ten sedaci bylinkovy kupel, co tu niekto odporucal,kazdy vecer, a kazem jej,nech si pipinu trosku v tej vani ponatahuje aspon sama.. Som zvedava a tajne dufam ze ten kupel jej nejako pomoze 🙂