icon

Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek

mojkokolja
22. júl 2012

Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne

jeanka86
13. dec 2017

@lusyc tak to je super... Mne mala nedovoli uz ani pozriet,riadne boje zvadzame,ked to chcem len vecer po kupeli skontrolovat,ci to este nezrastlo uplne, tycinkou nieco spravit nemam sancu,ani sa dotknut.. ☹ ..zatial skusame ten sedaci bylinkovy kupel, co tu niekto odporucal,kazdy vecer, a kazem jej,nech si pipinu trosku v tej vani ponatahuje aspon sama.. Som zvedava a tajne dufam ze ten kupel jej nejako pomoze 🙂

lusyc
13. dec 2017

@jeanka86 ja drzim, tatko naťahuje. Ale ma este len rok, tak to zqtial ide.

eva2809
13. dec 2017

@jeanka86 prosim ta aky je ten kupel??

miriama11
13. dec 2017

@lusyc a vasa dcera nemala vtedy antibiotika ked sa jej to uvolnilo? ?

jeanka86
14. dec 2017

@eva2809 robim ho ako pisala Milenkac na 13tej stranke... "Na sedavy kupel budete potrebovat sypane caje:
- Harmancek
- Lubovnik
- Salvia lekarska
- Dubova kora
- Eukalyptus (ten som nezohnala, nepouzivali sme).
Jednu polievkovu lyzicu zmesy rano zaliat cca 2dl vriacej vody a nechat luhovat az do vecera. Vecer bylinky precedit a pripravit kupel s prevarenou vodou (ma to mat svetlu farbu). My sme dolievali vodu z vodovodu, ako na normal kupel a kedze malinka este nevie sediet, tak som ju mocila az po krk vo vedierku na kupanie.
Dlzka kupela 5-7 min. Po kupeli genitalie osusit papierovymi obruskami.
Po kupeli treba osetrit olejom. Naj je vraj nechtikovy olej, ale ja som u nas nasla len macerat a to vraj nie je to iste. Dalsie mozne su avokadovy, hroznovy, mandlovy, jojobovy, tekvicovy, olivovy z lekarne (nie na varenie) "... Tiez bez eukalyptu,ten sa neda zohnat

eva2809
14. dec 2017

@jeanka86 a z tychto cajov si urobim aky pomer??jednu lyzicu spolu je myslene,nie z kazdeho vsak?musia to byt sypane caje ano??dubovu koru mam,ostatne dokupim....pomaha to???

lusyc
14. dec 2017

@miriama11 nie, nič extra iné, len sa vykupala ( asi 10 min.) a potom sa to uvolnilo vatovou tycinkou namocenou v olivovom oleji z lekarne.

jeanka86
14. dec 2017

@eva2809 javsom si vsetky tie caje nasypala do jednej nadobky,poriadne premiesala a z tejto zmesky davam 1 lyzicu 🙂 musia byt sypane predpokladam,inak asi zmes vytvoris tazko 🙂 a ci pomaha zatial neviem,este to praktizujeme kratucko

miriama11
14. dec 2017

@lusyc len preto sa pytam lebo malej sa tiez zlepili ale ochorela a dostala antibiotika a sa to same rozlepilo .ale mame este trosku zlepene ale to uz asi dlhsie alebo od narodenia neviem😏

veve29
20. dec 2017

@denistek25 ahoj a môžem sa opýtať po tom zakroku ste nemali problém ani s cikaním?

lusyc
20. dec 2017

Tak do mesiaca sa to opat vzadu zrastlo. Po kúpaní sme uvolnili vatovou tycinkou namocenou v olivovom oleji. Mala hnacku a zaparil sa jej zadocek, tak neviem, ci to nevzniklo vramci hojenia a zvyseneho prekrvenia " spodku". Lebo aj minule nam to vzniklo po zapareni. Problem s cikanim nebadam.

denistek25
20. dec 2017

@veve29 žiadny problém s ničím doteraz

eva2809
22. jan 2018

@jeanka86 ahoj,tak ako??vidno zlepsenie??pytam sa,lebo aj ja zacinam s kupelmi.mali sme 15mes poradnu a dr. Nas poslal na detsku gynekologiu.chcem sa opytat zohnaa som eukalyptovy olejcek,myslis,ze ten by som mohla pridat do kupela???

veve29
22. jan 2018

@denistek25 mohla by si mi prosim poslať telefonny kontakt na ňu?

lealei
22. jan 2018

@veve29 my mame problem po zakroku...Malu stipe,nevie sa vycikat:( a aj par dni ju to boli
.My chodime uz od 1.5roka a mame 4rokov momentalne a stale to iste dokola... Zarastaju jej:(

eva2809
22. jan 2018

@lealei na akom zakroku ste boli??

veve29
22. jan 2018

@lealei my presne to iste mame už sme boli na prerušení dva krat, druhy krat som myslela že skončime na cievkovani preto som sa rozhodla isť to riešiť do košic

katjas8
22. jan 2018

Pocula som od jednej porodnej asistentky ci co bola zac, ze tieto zrastania pyskov su kvoli vlhcenym utierkam.

lealei
22. jan 2018

@veve29 to bude sa pravidelne obnovovat..To iste dokola..Aj my do Ke chodime cca kazdy pol rok ideme na zakrok...Cim castejsie chodime tym horsie je to...Rychlejsie zarastu spet...Je to hotovy horor...ani osetrovat ju doma nemozeme...neda sa...Len plac, bolest nenecha sa ani dotknut...

lealei
22. jan 2018

@eva2809 Boli sme uz pri 5gyn.kazda jedna ma ine pristroje.Kazda gyn.ine metody vsetko odlisne.Teraz zas ideme vo februari:(.Jedna mi tvrdi ze pokial nedostane 1.menstruaciu dovtedy budeme mat problem s tym,druha tvrdi ze pokial sa nebude pohlavne stykat...:(Kamoska ma dceru 8rocnu a tiez ten isty problem :(

lealei
22. jan 2018

@katjas8 Kazdy nieco ine tvrdi,hovori... Kolko lekarov tolko nazorov odlisnych...Zatial sa z mojej skusenosti ani jeden lekar nezhodol z ostatnymi...Takze ani srnky netusia do kedy to budu mat nase dievcatka...alebo cim sa to sposobuje...

veve29
22. jan 2018

@lealei čože to ma aj 8ročne dievčatko ešte? mene povedali že od 5rokov by jej to malo prestať

veve29
22. jan 2018

@lealei ja už tomu nerozumiem kremujem jej to každy boži den a aj tak to vzrastlo. A boli ste na zakrotu tým leaserom?

veve29
22. jan 2018

@katjas8 ja vlhke utierky nepouživam a mala to už ma treti krat ☹

lealei
22. jan 2018

@veve29 ano moja v auguste bude mat 5a stale...takze presny vek dietata ti povedat neviem...do kedy: (

lealei
22. jan 2018

@veve29 ano boli sme aj leaserom...Ziadna zmena..leaserom je najlepsie...stipat ju zacalo az ked bola hotova po zakroku...

veve29
22. jan 2018

@lealei takže aj leaserom sa nevie vycikať?

veve29
Autor odpoveď zmazal
veve29
22. jan 2018

@lealei en zakrok sme celkom ako tak prežili sice mala ho doteraz nezabudla ale to cikanie po zakroku bolo ešte horšie mne a manželovi to zobralo 10rokov zo života bolo to strašne všetko možne sme skušali

barumila
22. jan 2018

Ahojte žienky, nám sa synechia spravila zase, aj napriek natieraniu olejom a každodennému čisteniu a naťahovaniu... trochu ma inšpiroval jeden príspevok a nakoniec sme to poriešili tak, že oddeľovala som to doma, ale keďže malá to cítila a nechcela si to nechať spraviť (čo chápem, asi je to bolestivé), zohnala som si mesokain gel na znecitlivenie a s jeho pomocou sme to za tri večeri dali doporiadku.. Malá pritom sledovala rozprávkové videjká a ja som spravila čo bolo treba - bez doktorov, bez plaču.. cikala vpohode, vôbec sa nesťažovala na štipkanie a keďže ju to nebolelo, nemá ani traumu. Neviem dokedy nás bude tá synechia prenasledovať, ale ak sa nám to znova stane, budem riešiť už len tak ako som napísala.. Toľko moja nová skúsenosť, možno niekomu pomôže.