icon

Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek

mojkokolja
22. júl 2012

Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne

simonkaa5
29. jan 2018

@kjanka86 my infadolanom kázala gyn

elucia
29. jan 2018

@kjanka86 tak to som rada ste to tak statocne zvladli.. uz len pozorovat aby to mali tie nase kvetinky ako treba

sticker
kjanka86
29. jan 2018

@elucia veru musim jej to risdne roztahovat pri kszdom prebalovani

lusyc
31. jan 2018

Baby, toto mi dnes ponúkli v nasom fytoobchode, neviem, ci sa dava kvet, ci vňať. Ďakujem

barumila
1. feb 2018

@lusyc my sme používali kvet, niekoľko mesiacov každý deň a bolo to ok vtedy.

flower24
2. feb 2018

@jenny_m Nam to tiez radila gynekologicka a zlepovalo sa aj pri tom.

eaka
5. feb 2018

Baby, fungujú aj tie kadejaké iné slezy alebo by to mal byť ten Nebadaný? V žiadnej lekárni na okolí ten Nebadaný nemajú. Dík

15miriam
5. feb 2018

@eaka choď do lekárne,oni ti to vedia objednať.Napr.v drmax. Aj nám to objednali,na druhý deň to tam bolo.A keď neobjednaju,čo by bolo nelogické,tak objednaj cez net.Ja som to hľadala,a ponúkli mi ešte aj za lepšiu cenu.

0kristina0
8. feb 2018

Baby, ktory lekar to umrtvi? S torym ste mali dobru skusenost?

savana12
19. mar 2018

Ahojte, mam u dcerky tiez podozrenie na synechiu. Uz nejaky cas ma to mata. Asi najjednoduchsie riesenie by bolo ist to ukazat pediatricke, ale mala nezvlada ani beznu poradnu, preto vaham. Myslite, ze keby jej ukazem foto, ktore som spravila pocas spanku, vedela by zhodnotit, ci je to naozaj synechia?

15miriam
19. mar 2018

@savana12 Koľko má dcérka?
Neviem,či ti to posúdi z fotky...Len priprav sa žiaľ ešte na horšie zážitky...odošle tá na gyndu.

savana12
19. mar 2018

@15miriam hej, len ja si nie som ista, ci mame ten problem. Nieco sa mi nezda, ale ja fakt neviem. Ma dva roky. Cika normalne, skor sa mi zda, ze zospodu to nie je ok. Fotky z googlu som si pozerala, ale asi som hlupa, neviem to identifikovat. S dcerkou som cvicila vojtovku, ona ma neskutocny strach. Chcem tam ist az vtedy, ked si budem ista, ze to je oono.

lusyc
19. mar 2018

@barumila ďakujem.

jeanka86
19. mar 2018

@savana12 foto skus trochu rozmazat mimo miesta kde to podla teba ma a mozes mi poslatr, mojej sa to zliepa/zrasta prave od spodku, odfotene to nemam,zeby som ti poslala

lusyc
19. mar 2018

Aj nasej sa to furt zrasta odzadu, alebo teda odspodu, skusam dlhšie odmocit pri kúpaní aj s pridanim vyluhu kvetu slezu a potom vatovou tycinkou namocenou v olivovom kozmetickom oleji to moj muzik rozdelí. Ja nemozem, prosto nemôžem. A pri kazdom prebalovani to okuknem a otvorím, aby sa nezlepovalo.

daren1
19. mar 2018

Mne sa osvedcila gynekologicka vazelina, poradila mi to moja gynekologicka. Aj moja to mala zlepené, a macaním sa jej to povolilo najprv troska a potomcelkom fajn, ale opat sazacalo zlepovať po troske tak mi poradilo toto. Aj teraz ked dlhsie neponatahujem a zanedbam tak sa zacne, ale premastim, a povoluje to.
My sme sa nastatie ne detsku fyndu nedostali.Nasa pediatricka to pozrela a potvrdila a vypisala listok, len ja som to po týchto hororových citaniach odkladala, mala zacinala cikat dopredu cize dost to bolo zrastené. Potom dostala hnacku, tak som ju v kuse sprchovala, potom sa jej z toho zaparila ritka tak sme zasa mocili v repíku a hramanceku a nastastie popri tom sa nam to zacalo rozlepovat.Prvykrát v živote som dakovala za hnacku.Odvtedy natieram tou vazelinou a zlepené to nebolo.
Možno som aspon troska pomohla a hlavne povzbudila že naozaj to ide aj bez bolesti.

lusyc
20. mar 2018

@daren1 dakujeme za tip. Ta gynekologicka vazelina je nejaka specialna, ci obycajna kozmeticka z lekarne?

daren1
20. mar 2018

@lusyc z lekárne, mne sa napr. Olejčeky neosvedčil.

0kristina0
22. mar 2018

Baby, ked sa vam to zacalo zase zrastat, co ste robili? Oddelovali ste to sami a ako? Mam podozrenie ze odspodu jej to zacina zrastat asi take 2 mm ale nie som si ista. Mam este pockat ci sa to viac nezrastie alebo mam uz teraz nieco robit?

barumila
22. mar 2018

@0kristina0 ja už čakám kým to bude väčšie a potom to oddelím, radšej naraz. Lebo takto by som to musela oddeľovať dosť často..

0kristina0
22. mar 2018

@barumila ako to prosim ta oddelujes?

barumila
23. mar 2018

@0kristina0 no, uz som to tu niekde hore opisovala. používam mesokain gel na znecitlivenie - trošku natriem miesto kde to oddelim a potom zaostrenou špajlou sa snažím predeliť, tak "škrabkám", podľa toho ako to ide pritlačím. Najprv sme to robili bez gélu a malá dosť plačkala. Keď som dala gel, pustili sme jej este aj rozpravky, tak ani nevnimala, že sa niečo deje a nebola v strese.

veve29
27. mar 2018

@elucia ahoj po kolko dni si videla ze sa jej to zacalo oddelovat?

elucia
27. mar 2018

@veve29 ahoj. Ked som spravila sedaci kupel na 15 min tak jej to povolilo hned. Vydrzalo to tak 2 mesiace a uz musim spravit kupel znova lebo sa jej to zacalo znova zlepovat ale oddeli sa to iba s touto bylinkou slez nebadany inak to nepojde. Vela stastia urcite bylinkove sedacie kupele pomozu. Nemastila som iba sem tam infadolan a ziadny sudocrem lebo zlepuje.

lusyc
17. apr 2018

Ahojte. Tak mojej malej sa to zase zrastlo, teraz sa mi zda, ze vzadu aj vpredu. A zase som nezohnala slez nebadany, ale lesny. Pomohol vam aj ten? Používali ste? Ďakujem.

15miriam
17. apr 2018

@lusyc My už dlhodobo kúpeme v tom nebadanom...Dá sa objednať cez net alebo v ktorejkoľvek lekárni ti ho objednajú...a na 2.deň to máš.Držím palce...

lusyc
17. apr 2018

@15miriam ďakujem

27danny
18. apr 2018

Podelim sa o nasu skusenost. Dcerka (5mes.), mala tiez synechiu, zlepene odspodu, nezlepena len mala dierka na cikanie. Dr. nas poslala na detsku gyn, kde sme mali termin az o 10dni. Zacala som zistovat a citat a prave tu v diskusii mi pomoholi rady mamiciek.
Nam zafungovalo - bylinkovy sedavy kupel (dub. kora, salvia, harmancek, lubovnik - postup je tusim na str. 13 od jednej mamicky). 5min vo vode, potom osusit a miesto zlepenia potierat oliv. olejom z lekarne. Slabucko som potom prstami roztahovala, aj po kupeli, aj stale pri prebalovani. Povolilo za 6dni, krasne sa rozlepilo a mala si nic nevsimla, bezbolestne sa to oddelilo. Este som vylucila papierove plienky a vlhc. obrusky, ale to neviem, ci s tym suviselo.

vala24
27. apr 2018

Dcerke to narezala detska gynekologicka uz 2x. Prvykrat sme boli vo veku cca 3 rokov a teraz minuly tyzden vo veku 5 rokov opat.. hojenie asi 1-2 dni.

baxovci
8. máj 2018

@errinye tiež ho mám pre brata zasa na pipíka :-/ a tiež by ma zaujímalo, či je fajn to s tým natierať, keď baby odporúčajú miesto krémov oleje 🙂 no aspoň jedno mi to tu dalo = neísť na gynekológiu, ideme sa kúpkať