icon

Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek

mojkokolja
22. júl 2012

Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne

baxovci
8. máj 2018

@elucia prosím ťa ten čajík slezu si kupovala kvet či vňať? Ďakujem

15miriam
8. máj 2018

@baxovci Ahoj.Píšu, že vňať, ale sú v ňom aj kvietky.Farbia na fialovo čajík.Držím palce.

errinye
8. máj 2018

@baxovci skúšame ho no po natretí sa mi mala sťažuje na stipanie (4roky bude mat v lete) niekedy za cukrík dovolí natrieť 🙂 raz za deň sa snažíme aspoň. Sem tam sedavý kúpeľ. Inak to len sledujem. Synechiu má od bábätka. Videl ju aj detský gynekológ a ten mi vravel, že kým je dierocka na cikanie a nemá iné problémy, že sa vôbec nemám stresovať s oddeľovaním laserom. Je možné, že sa to vyrieši samo neskôr. Ak nie tak pôjde na zákrok neskôr. Bude to aj tak lepšie keď bude staršia bude rozumnejšie a aj srdiečko lepšie znesie krátku narkozu 🙂 držím palce 🙂 veľa síl. Je to nepríjemne no oni isto z toho vyrastú 🙂

savana12
5. jún 2018

@kjanka86 ahoj, prosim ta, pri ktorej dr v kosiciach ste boli? Mam vymenny listok, len rozmyslam, komu zavolat.

savana12
6. jún 2018

Ahojte, uz aj my mame listok na detsku gyn. Najblizsie mame do Ke. Neviem sa rozhodnut, komu zavolat. O dr. Zimovej som si precitala hrozne veci, ale zase tu par stranok dozadu si ju jedna kocka chvalila. Potom mi este odporucili Trubenovu, ale neviem o tom, zeby bola aj detska. Hmm. Ja v podstate chcem iba to, aby sa na to pozrela gyn., nechcem ziadny zakrok. Uz ked mam ten listok, tak chcem ist aspon konzultovat. Poradite niekoho?

errinye
6. jún 2018

@savana12 ak mozem poradit tak sa obrat na Dr. Brnušáka v BJ ... je to vynikajuci porodnik a venuje sa aj tomuto. Maximalne citlivy a ochotny lekar.

baxovci
6. jún 2018

@errinye kúpeľ nám zabral 🙂 Ďakujem za tip! zmiešala som aj ostatné bylinky čo tu boli spomínané a našu krémik z Justu tiež štípe, tak natieram olivovým olejom z lekárne, po pár kúpeľoch sa jej to pekne uvoľnilo, už tam má len asi 0,5cm

kjanka86
7. jún 2018

@savana12 ahoj my sme boli v myslave a odporucam.. super lekarka a rychlo jej to oddelili ani velmi neplakala

kjanka86
7. jún 2018

@savana12 dr zimovu mi moja obvodna neodporucila

savana12
7. jún 2018

@kjanka86 prosim ta o meno pani doktorky, kontakt si uz najdem, len to meno. DAkujem velmi pekne

zaanaa
16. aug 2018

@eva2809 ahoj, viem že už je to starší príspevok ale skúsim sa opýtať tiež som si dnes všimla akoby bol na jednej strane kúsok maly pysk zrastený o veľký cca pol cm možno ani nie, od spodu hore, neviem ci to tak ma byt :( aj vy ste zo mali takto? Zľakla som sa ale na druhu stranu tu aj citam že to tak má byt pokial nieje nič iné zlepené, pravidelne malú utieram olivovým olejom, hygiena pravidelná :(

lusyc
16. aug 2018

@zaanaa treba ukázať doktorke, ked u nej budete. Problem je, ked sa zrastaju male pysky k sebe a ked to postupuje az po ustie mocovej rúry. Pokial je to ustie volne, tak je este dobre. Nasej malej sa tie male pysky stale zrastaju, tak jej to macam v slezovom odvare a potom to vatotou tycinkou rozrusime, aby jej to nepreslo na to ústie. Inak smer detska gynda.

zaanaa
16. aug 2018

@lusyc dakujem za odpoved, všetko ostane má tak ako má byt nič nemá zrastené no keď ona sa boji doktorov a nerada by som ju stresovala :( ledva jej to ja doma pozriem :( ale skúsim sa aspoň ešte opýtať

eva2809
17. aug 2018

@zaanaa ja som s tymto isla s malou na gynekologiu,lebo som si myslela,ze to tak nema byt aaj ze to je vlastne ta synechia o ktorej sa pise,ale uplne som sa mylila,male pysky ma skoro cele akoby spojene o velke a je to tak v poriadku a u nas sa chvalabohu synechia nepotvrdila...

eva2809
17. aug 2018

@zaanaa ...ale hlavne,ze ked som to ukazovala nasmu pediatrovi,tak ten ma vylakal a potvrdil,ze to tak nieje ok

zaanaa
17. aug 2018

@eva2809 dakujem ti veľmi pekne za odpoved ja som sa tiež včera zľakla ona to má len taký kúsok smerom od posvy hore maly o veľký ale to asi 3-4 mm, vyzerá že to tak má byt, ale je to hrozné že ti doktori v dnešnej dobe nič nevedia povedať ani poradiť :( v pôrodnici mi povedali že netreba nič len zvonku jemne poumývať keby si to potom doma nepopozeram na nete ako sa starať tak ani neviem :( a nevedela by som ani že existuju takéto problémy že to môže zrast :( a čo tu čítam že ani doktorky nevedia niektoré no na zaplakanie :( človek sa už ani na doktora nemôže spoľahnúť a nerada by som ju zbytočne stresovala nakoľko sa boji doktorov keďže mala aj problémy zo zapálenou usnou dierkou zo zle nastrelenej nausnicky :( a chúďatko si vytrpela na chirurgii kde jej z nej vytláčali hnis :( a to tiež poriadne ani neporadili čo jej na to dávať každý hovoril iné :( a to bolo chybou pani ktorá neodborne nastrelila :( fakt človek nemôže už nikomu veriť :( normálne mám až nervy už na toto zdravotníctvo keď to tu všetko čítam :(

zaanaa
17. aug 2018

@zaanaa tak chvalabohu je to ok 🙂 dakujem ešte raz ;)

eva2809
20. aug 2018

@zaanaa boli ste na gyn??

zaanaa
20. aug 2018

@eva2809 nie neboli sme, ale som jej to ešte popozerala ona to má len asi dva-tri mm spojené budem je to sledovať ale podľa mna to tak má byt 🙂

ellanina9
13. nov 2018

No tak ja mám skúsenosť s tým......dcérka mala asi 4 roky ked jej to bez umrtvenia roztrhli na detskej gynekologii v bb.....mala to zrastena len priesvitnou blankou. Aj tak jej to narástlo a to som sa jej každý deň natierala.. potom sa raz udrela na bicykli tak sa hej to zasa samo natrhlo......ale zasa jej to zarastlo....dcéra na 10 rokov ma tam len 2mm dierku.....idem to riesit len neviem este kde a ako keďže čoskoro už aj menzes bude mat....ale bez umrtvenia jej to robiť určite nedam....pamätá si to dodnes...krv jej netiekla ale písala a plakala chúďatko moje......

pavucikvet
13. nov 2018

mam otazku, nechcete si z tohto spravit sukromnu skupinu? toto citat - tak uchylaci maju raj

vera55555
9. dec 2018

Ste nu este niektore mamicky co dcerkam gynekolog narusil tu synechiu?? Boli sme u gynekologa a gynekolog jej tu blanku prerusil avsak tie pysky sa mi nezdaju...vyzera ako keby mala aj tie spojene
Vobec jej ich neviem odtiahnut a nevidim ani mocovu ruru proste ma len dierku a rovno spojene pysky...nemal oddelit aj tie pysky aby spravne curala??? Ci to tak ma byt??? Ja uz neviem 😣 poradte mi prosim mech nevyzeram ako debil pri lekarovi

errinye
9. dec 2018

@vera55555 vyzerá to rovnako ako u dospelej ženy ... nie je ako sa pomýliť 😉

vera55555
9. dec 2018

@errinye dakujem ako aj som si myslela len ja uz mam pocit ze pred tými lekármi vyzeram ako hystericka matka čo s kažou blbostou chodi k lekarovi...ale fakt mali sme aj zapal oblicky a nechcem riskovat ze bude mat problemy s mocením to si nemôžme dovolit. Zajtra pojdem a uvidime čo povie dam vedieť...

zaanaa
28. dec 2018

@vera55555 ako ste dopadli boli ste? Áno to Vám dávam za pravdu že človek sa už aj boji niečo u doktora opýtať lebo pozerajú jak blbci na vás keď sa zaujímate o niečo a pýtate a najhoršie že podaktorí ani nevedia nič poradiť otras toto zdravotníctvo aby si mamičky museli navzájom radiť z vlastných skúsenosti :(

77katika77
31. dec 2018

Baby viem že je to stará téma ale prosim vás, nejaký dobrý detský gynekolog BA alebo Trnava? S malou som bola vcera celý den na pohotovosti kde nám stará pizda vynadala, že mala kričí a ona ma toho už od rána dost tych urevanych deciek a odišli sme s tym, že ma mykozu a ze je blbost mat zrastene pysky. Ale som mama a viem, ze ich zrastene má, pomôžte mi prosím, je silvester a nikto sa s nami nebaví...

lenka_l
31. dec 2018

@77katika77 ahoj, my sme sa so synechiou trapili od malicka... raz sme boli na gynekologii na kramaroch ked mala mala cca 1.5 roka, v case ked sme to prvy krat zistili, tam jej to nasilu oddelili a od vtedy mala panicky strach z lekarov... tu na fore som sa docitala o kupeloch z maceratu kvetov slezu nebadaneho, kupila som sypany kvet cez internet a zacali sme sa v nom pravidelne kupat, po kupeli sme to trochu ponatahovali, ked bola starsia uz si to natahovala sama a casom sa nam to uplne cele oddelilo... dolezite je, aby sa jej to nespojilo cele aby mala kadial cikat... dnes ma 5.5 roka a zase sa jej to pomalicky od dola spaja, teda pravdepodobne zaceneme zase s kupelmi... uz by som ju navstevou gynekologa nestresovala, hlavne to strazit, nech sa to nespoji cele... s mikozou skusenosti nemame v tom ti poradit neviem... ak mas pocit, ze ma synechiu a nema to spojene uplne cele, netreba stresovat, zacat to postupne pomaly natahovat a skusit tie kupele, ja som tej mojej vysvetlila, ze sa jej tam robi "kožička", ktora tam nema byt a je dolezite dat ju prec aby mohla cikat, pochopila a spolupracovala... drzim palce

77katika77
31. dec 2018

@lenka_l dakujem moc za odpoved, tu bylinku skúsim. Ona cikat môže, ale pysky ma uplne v jednej gulicke zlepene. A nijako mi to nejde oddelit auž teraz ma ani nikto nezoberie do ambulancie.... mna z toho porazi. Tiez som bola včera na kramaroch a tam mi dala antibiotika a canesten, ze to je len opuch a vobec ma nepocuvala...

klaudi86
31. dec 2018

@77katika77 my sme sa so synechiou tiež riadne natrápili😭...na Antolskej jej to v troch rokoch surovo roztrhol jeden lekár,dodnes má z toho traumu a ja tiež😭odmietala sa mi potom vycikať,hrozilo,že ju budú v nemocnici cievkovat...plakala ona,ja som plakala s ňou.Odvtedy sa jej to zrastlo znova,napriek naťahovaniu a kremovaniu...povedala som si ale že k doktorovi pôjdeme až keď bude mať nejaký problem-ci už s cikanim alebo mykozou...začala som jej tiež robiť sedavé kúpele zo slezu a po kúpeli jej to rozťahovať a masírovať slezovym krémom z justu...trvá to dlho,ale už to má skoro celé oddelené,ešte chýbajú cca 2mm.Urcite skús najprv takúto alternatívu...držím veľmi palce