icon

Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek

mojkokolja
22. júl 2012

Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne

zdenka13
13. nov 2019

@daren1 držím palce, ja som vďačná za túto diskusiu, mne to veľmi pomohlo a spadol mi kameň zo srdca, keď som videla ten zázrak 😊

daren1
13. nov 2019

@zdenka13 Ano uplne chapem, ja som to zistila malej ked mala asi 2 roky a s hrozou som citala vsetkytie prispevkya potom náhodou sa nam to podarilo uvolnit, strasna ulava, ale stale natieram masirujem, nam tu vazelinu poradila moja gynekologicka

karolinka1991
11. jan 2020

@eva2809 ahoj, prosím, vy ste mali tie male pysky prirastene o tu sliznicu veľkých pyskov? Lebo mnohí tu píšu, že synechia je zrastenie malých pyskov, ale to je myslím zrastenie slizníc posvoveho vchodu. A neviem sa z toho vysomarit. Synechiu sme mali, ale teraz mam pocit, že ma kúsok jedného malého pysku prirasteny o sliznicu veľkého pysku. Ťažko sa to opisuje, sama som si musela pozerať terminológiu, len všade je to inak

emmka2510
29. jan 2020

Zdravim mamičky mame zazrak a všetkym mamička odporučujem skusiť tie kupele v bylinkách...nam to teda pomohlo my s tym bojujeme od roka malá má 3 a pol roka a zasa sme to mali už 3 krat ...pani dr nas poslala už na det.gyn.a ja nešťastna a zufala som hladala čo jej pomóže a našla som tu a som vďačná a po 2 kupeloch a natieraní oliv olejom z lekarne sa nam to uplne otvorilo a bez bolesti a dokonca išla cikať a nič nezaplakala ...mali sme to sice zrastene len do polovice od zadočku hore ale verím tomu že keby som to skusila aj pred tym vyhli by sme sa navštevam doktorky...tak veĺa štastia skuste to...

karolinka1991
29. jan 2020

@emmka2510 ahoj, a ktore konkretne bylinky ste pouzili????

mirka99993
29. jan 2020

Tiez som sa velmi vylakala, ked sme to objavili u mojej dcery... Zijem v zahranici a tu sa v tomto pripade ziadny zasah lekara neodporuca... O to viac som sa citila bezradna... Vyskusali sme teda tie bylinkove kupele (materina duska + harmancek + dubova kora + salvia) a po kupani oparne pokusat oddelit, iba do momentu kym to nie je pre dieta neprijemne... a potriet olivovym (extra panenskym) olejom. Trvalo to 3 mesiace a podarilo sa to bezbolestne!

karolinka1991
29. jan 2020

@mirka99993 ahoj, a prosím, v akom pomere?

mirka99993
Autor odpoveď zmazal
mirka99993
30. jan 2020

@karolinka1991 nedavala som to presne a rovnako, lebo som skusala, ze ci to bude mat vacsi ucinok ked dam menej, alebo viac. Co sa tyka byliniek, tak cca 1 malu lyzicku dubovej kory, jednu lyzicku harmanceku, salvia cca pol lyzicky a materina duska cca pol lyzicky (vyluhovat v 2 dl prevarenej vody, po cca 10 hodinach precedit). Dcere som to naliala do klasickej vane, kde sedela, cca 10 cm vyska vody... Skusala som ale aj vacsie mnozstvo byliniek, a ani vodu som nemala vzdy v rovnakom mnozstve. Cca 3-4 krat do tyzdna. Mimo bylinkovych dni som sa ale snazila aby kazducky den absolvovala dlhy kupel vo vani. Myslim si, ze ta voda tam celkovo zohrala velku ulohu, zmakcuje a uvolnuje pokozku a tym sa to zrejme same uvolnilo. Drzim palce!

sashica
6. apr 2020

Mamičky ďakujem vám za túto tému, vďaka vašim radám sme sa vyhli neprijemnemu zákroku.
A teda aj ja sa pridávam k zastankyniam slezu nebadaneho a určite ho odporucam.
nám pomohol 🙏 behom 1,5 týždňa .dcérka (1,5 ročná) mala Zrasteny posvovy vchod od konečníka asi do polovice pošvy a vďaka sedavým kúpeľom sa synechia krásne sama a bezbolestne odstránila. Po každom kúpeli som to natierala aj olivovým olejom z lekárne. Snáď naša skúsenosť povzbudí a pomôže aj ďalším mamičkám bojujúcim s týmto problemom..

mkatkam
16. máj 2020

Baby ja len ze tiez sa mi podarilo oddelit. 7 mesacna dcerka, pediatricka dala papier na gyndu. Tam ale teraz kvoli korone nerobia babatka,takze ich sestricka ma vyslovene vyhecovala a vyzvala nech skusam pomaly doma. Umyvat vodou,nie vlhcene.a oliv olejom na tycinke sa snazit oddelit. Ja som ale robila slezove kupele raz denne a aj tu zmes 4 byliniek ,co tu radili. Najskor tam po 2 kupeloch mala zrazu malicku dierku,to som sa velmi potesila a po tyzdni sa podarilo oddelit celkom.pocas tyzdna som ale zmenila olivovy olej za vazelinu a mastila som to tou tycinkou iba raz denne po kúpeli. Dakujem babam @zdenka13 @sunsetsunrise za cenne rady. Drzte sa.

zdenka13
16. máj 2020

@mkatkam super, veľmi sa teším všetkým, ktorým to pomohlo. Viem, ako som to prežívala a ako mi odľahlo, keď sa to krásne doma vyriešilo 😊👏

beruskovo
16. máj 2020

Ahojte, z vlastnej skusenosti mozem potvrdit, ze kupele zo slezu nebadaneho (1. mesiac kazdy vecer po umyvani a 2. mesiac ob den) a nasledne kremovanie so slezovym kremom od firmy JUST 3,5 rocnej dcerke pomohli a nastatie sme nemuseli riesit gynekologiu. Drzim palce

adamovaviktoria04
20. máj 2020

Ahojte , dcerka ma 14 mesiacov zistila som jej synechiu ,ale mam pocit ze ona nema zrasteny len vchod ale aj tie male pisky o velke .Taka akoby blana prekryva to cele .Pediatricka nasa sa ktomu nevedela vyjadrit vobec .Mozem sa opytat ako pripravit ten slezovy kupel ? Zohnala som v lekarni len slez lesny vnat aj kvet.Dakujem

lenka_l
20. máj 2020

@adamovaviktoria04 urcite skuste najprv slez, nas poslali rovno na gyndu a bol to hrozny zazitok, pre nas obe a dlho sa s nami niesol...
Ja som robila tak (ak si dobre pamatam, lebo uz je to par rokov), ze za hrst slezu (mala som sypany kvet) som dala vyluhovat to cca 1,5 litra vody, nechala cez noc a na druhy den som to mierne prihriala a dala malej do lavora aby v tom sedela. Ak bolo malo vody zriedila som tak, aby bolo akurat. Po kupeli mierne ponatahovala a natrela. Nam to pomohlo. Pomaly a postupne, ale uz je to prec. Lepsie ako trauma z lekarov, co moja po tom zazitku z gyndy dlho mala.

adamovaviktoria04
20. máj 2020

@lenka_l a mozem sa opytat ci si jej to natierala .Ja sa ju momentalne bojim natierat aby som tam este nieco nezhorsila viac .Dakujem

mkatkam
21. máj 2020

@adamovaviktoria04 urcite skus domakupelekazdy vecer,je to tu v diskusii a po kúpeli tycinkou namočenou bud v oleji z lekarne alebo vazelinou sasnaz to prerusit. Pomalicky.opatrne.mne to týždeň trvalo. Asi po dvoch dnoch u bola malinka dierka v spodnej casti,postupne to islo .

mkatkam
21. máj 2020

@adamovaviktoria04 ako som pisala vyššie mna sestrička z detskej gyndy vyslovene vyzvala ze mamička skusajte doma... lebo teraz kvoli korone babatka nerobia. Pisem o BA. Zavolaj si na gyndu uvidis,terminnebude hned..ale skusaj doma. Bolo to bez dcerkinho stresu(mne sa ruky triasli...) a vzdy to urobis jemnejsie ako doktorka co sa ponahla.

adamovaviktoria04
21. máj 2020

dakujem vam dievcata za rady . skusime tie kupele a budem dufat ze nam to pomoze aj ked stym roztahovsnim neviem ci uspejem , lebo dverka ked si vsimne ze sa ju tam dotykam uz hned kope , odtahuje sa place .

mkatkam
21. máj 2020

@adamovaviktoria04 ja som jej spievala, pripadne dala fľašu...skuste ju nejak rozptýliť.. niečo co na vasu dcerku zabera...

lenka_l
21. máj 2020

@adamovaviktoria04 ja som pouzivala detsky krem od Saforelle ale zachytila som tu niekde ze je aj krem so slezom... no je to narocne, moja uz potom ked bola vacsia natahovala si to sama... vysvetlila som jej, ze to musime lebo sa jej tam robi taka kožička a ked sa jej to spoji nebude moct cikat... takze potom celkom spolupracovala 🙂

beruskovo
21. máj 2020

@adamovaviktoria04 urcite skuste kupele v sleze nebadanom (ja som zaliala cca. 3 lyzice caju vriacou vodou a nechala vychladnut na kupelovu teplotu) a slezovy krem od firmy JUST, treba verit a byt trpezliva, nam to trvalo dva mesiace, zo zaciatku to bolo tazke, potom sa z toho stal ritual, urcite to stoji za to.. viac ako mesiac a pol sa na pohlad nic nedialo a potom doslova zo dna na den sa dalo vsetko do poriadku. drzim palce

adamovaviktoria04
22. máj 2020

dakujem Vam
dievcata za radi som strasne rada ze som natrafila na tuto skupinu . Dneska druhy krat mi sedela dcerka v slezovom kupeli a ked som ju vybrala z vody pozrela som ju a uz sa nam to aj otvorilo 🙂 uz tam ma celkom slusnu dierku 🙂 .Dufam ze este zopar kupelov a otvori sa nam to celkom a ze aj tie male pysky sa odpoja. . Ani nerozumiem
preco lekari ten slez vobec newpominaju .Este mi dievcata poradte co mam robit aby sa nam to znova nespojilo ?

mirka99993
28. máj 2020

@adamovaviktoria04 pravidelne, po kazdodennom kupani skontrolovat, premastit. Myslim si, ze zrastat by to mohlo zacat, keby sa pozabudlo venovat tomu pozornost. Mimochodom, ja zijem v zahranici - lekari v zapadnej europe to v ziadnom pripade neriesia chirurgicky, ani na tvoje zelanie, ale odporucia ti vyriesit to "prirodne".

mkatkam
29. máj 2020

@mirka99993 ano je smutné,ze tu ma pediatricka rovno poslala na gyndu. Pytala som sa ci aa to neda nejak inak doma bylinkami,ze urcite nie. A iba vdaka korone, ze ma nevzali ma sestrička z gyndy vyhecovala telefonicky,ze mam skusat doma pomaly oddeľovať a nemam sa toho bat.

errinye
4. jún 2020

@beruskovo a nestipalo dcérku po kremovani? Moju ten just hrozne stipe ... zbytočne vyhodené peniažky ...

beruskovo
4. jún 2020

@errinye mali sme asi po prvych 4 dnoch s tymto problem, akoby to tam mala podrazdene.. dali sme si tyzden prestavku a potom sa to uz neopakovalo..

errinye
7. jún 2020

@beruskovo tak my to mame neustále 😔

evelinkak
14. jún 2020

@simonkaa5 mozem sa opytat kolko vasa malinka zadrziavala cikanie ze vas az do nemocnice zobrali ? Kolko x za den cikala ? Prave prezivame to iste, malinka mi nechce odvtedy cikat a rozmyslam kedy je uz najhorsie ist na pohotovost koli zadrziavaniu mocu.

simonkaa5
14. jún 2020

@evelinkak nie dlho od obeda a večer už napojili na cievku😤😤😤
Nasilu ju postavte do vane, sprchy
Ja som kričala tak dlho na ňu nech cika, dlho dlho plakala a nakoniec sa pocikala.
Plakala neudržala...
Len repik v nemocnici pomohol