icon

Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek

mojkokolja
22. júl 2012

Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne

66simonka66
11. jan 2021

@1martinka12 ja len ešte dodám, že tiež sa mi nezdalo, že by mala problém vycikať sa, dokonca som ešte aj sledovala, že či ciká a všetko sa mi zdalo v poriadku, ale doktorka povedala že to už pre ňu muselo byť nepríjemné, že musela cikať pod tlakom, že jej to nešlo ľahko ako by malo.

sonka26
16. jan 2021

@zdenka13 Ahoj. Môžem sa ťa, prosím, opýtať, ako presne si natierala malej ten krém? To si mám dať na vatovú tyčinku kúsok a potierať po tej blanke alebo len okolo? Pepáč, možno, za hlúpu otázku, ale ja naozaj nemám predstavu ako a bojím sa, či jej nemôžem tým krémom zaviesť nejakú imfekciu 😔 Ďakujem

zdenka13
16. jan 2021

@sonka26 chápem, to isté som riešila.. Len s vatovou tyčinku po tej banke párkrát som prešla.. Je to uzavreté, čiže ideš po povrchu.. A keď sa nám to začalo otvárať, tak vždy len po tej blanke, kde som videla, že je to ešte spojené, to trvalo potom už len pár dní a bolo vybavené, my sme už tento problém potom vôbec nemali..

sonka26
16. jan 2021

@zdenka13 ďakujem krásne za odpoveď 🙂

deniss111
17. jan 2021

@sweetlip prosim pekne,ja som si dnes po 3dnoch vsimla,ze cca 2-3mm ma dcerka zrastene...inak ma dieru velku,ale vidim to zrastanie..skoro som omdlela.lebo pted rokom jen to pretrhavali,nemala ziaden otvor...mam sancu to teda este podomacky zachranit?

deniss111
17. jan 2021

@zdenka13 prepac,mozno som prehliadla..aky konkretne mas krem?aj kupel si robila?

zdenka13
17. jan 2021

@deniss111 slezová masť od značky Cera, nie je momentálne dostupná na našich eshopoch.. 🤷🏼‍♀️ A áno, aj kúpeľ sme robili.

deniss111
18. jan 2021

@zdenka13 a aku dlhu dobu ste sa s tym trapili?ja som rano kupila slez lesny a este v druhej lekarni poobede vyzdvihnem slez maorsky,nalozim to a vecer zaciname..jej to zacalo zrastat zas od konecnika a zvlastne..ma malu bodku,potom kusok zlepenec a potom velku dierku

the_tajnicka
18. jan 2021

@deniss111 v podstate sa nemusíš ani toho slezu tak držať, my sme tu blanku oddelili obyčajnou calciovou mastickou (na odporučenie detskej gynekologicky), dôležité je skúšať to pravidelne minimálne jedenkrát denne rozdeľovať vatovou tycinkou, ta masticka je tam len nato aby sa to šmýkalo... tiež sa to našej malej raz takto vrátilo na kúsku tak som jej to zas začala uvoľňovať rano a večer a do troch dni to bolo preč.... gynekologička vravela že synechia ma tendencie sa stále vracať, niekedy až do puberty

deniss111
18. jan 2021

@the_tajnicka ano,tiez nam to vravela dr,aj to natieram Infadolanomcca 2krat do tyzdna.len teraz som to asi zanedbala..dnes sa kupala v sleze,nechce mi drzat nozky od seba ked jej to chytam. Ale trosku som jej to asi rozrusila,lebo potom sa stazovala pri cikani ze stipe🤦‍♀️

zdenka13
22. jan 2021

@deniss111 my asi také 3 týždne.. Ja som si to skoro všimla..

deniss111
22. jan 2021

@zdenka13 ja jej kazdy tyzden pozeram a preventivne davam Infadolan..ale neviem,ci som si to nevsimla alebo co..budem pokracovat v kupani,aj ked si nechce dat natierat,ale verim,ze uplne odstranim ten kusok blanky

1martinka12
22. jan 2021

Tak mi sme boli s mojou 8mes.na detskej gyn.v ke pri dr. Zimovej , malička to mala celé zarastené tak jej to pani dr. Robila s laserom o týždeň mame ísť na kontrolu a mám jej to natierať 3x denne framykoinom. Dúfam že to bude v poriadku 🙏
Robili to niektorej podobne ?

zdenka13
18. feb 2021

@deniss111 našla som tú masť, čo sme používali. Menii eshop. https://naturkraft.sk/slezova-mast-20g/p669264 Výborná aj na fibrózu u chlapcov.

comega
21. feb 2021

Ahojte mamičky, prispejem aj ja so svojou skúsenosťou, keďže táto diskusia nám veľmi pomohla. U 22 mesačnej dcérky som zistila, že ma zarastený posvovy vchod a malé pysky prilepené o vonkajšiu stenu veľkých pyskov. Nikdy sme nepoužívali vlhčené obrúsky, vždy som ju po veľkej potrebe umyla pod tečúcou vodou a aj tak sa nám to stalo. Veľmi som sa zľakla, keď som na to prišla a začala som hľadať informácie na nete a narazila som na túto diskusiu, ktorá má povzbudila. Nechcela som dcérku vystavovať nepríjemným pocitom, traume u gynekológa, pretože už sme sa po lekároch koli tomu, že je predčasne narodená nachodili dosť. Povedala som si, že to skúsime najskôr doma sedavymi kúpeľmi, mačali sme sa každý deň ráno 20 min. a každý večer 20 min. v slezovom macerate ( v studenej vode cca 3 litre som nechala macerovat cca za hrsť slezu- miesala som slez maursky-kvet a slez nebadany-vnat, luhovalo sa to cca 12 hod. a pred kúpeľom som to vždy prihriala, precedila cez sitko a mačali sme sa). Po cca 2 týždňoch naozaj pravidelného mačania sa nám to začalo pomaličky rozlepovat a po cca 3 týždňoch to mame už skoro cele rozlepene a aj malé pysky sa krásne odlepili. Po kúpeli som jej to vždy osetrila olejcekom, kt. mi namiesala jedna pani práve na toto.
Som veľmi rada, že sme sa vyhli traume u doktora.

deniss111
21. feb 2021

@comega my uz cca mesiac robime kupel,ale len vecer po 10min..a tiez sa mi zda,ze je to lepsie,este to nie je uplne rozlepene,ale je to lepsie a hlavne,nezrasta to dalej..najviac sa mi paci slez kvet a nie list

comega
21. feb 2021

@deniss111 ja som to miesala aj kvet aj vnat

daren1
21. feb 2021

Dievcata pozor zvykne sa to vratit, cize stale sledovat, moja ma už 7 a od 2 rokov stale sedave kupele, masirujeme a ked som to len chvilu nechala 1-2 mesiace ocividne sa to zacalo znova zliepat

deniss111
22. feb 2021

@daren1 ano,my sme to prvykrat riesili pred rokom,vtedy jej to gynekologicka roztrhla ale teraz ked uz ma 4roky,uz jej to nedam..navyse,ma zlepeny len kusok,dierku ma dost velku,cize bez problemov cika..ale sledovat,kupat a natierat to bude pravidelne uz

monica222
24. feb 2021

@deniss111 dievcata ahojte nasej dcerke to robili pol roka dozadu kazdy den ju vzdy umyjem zo spodu a nasa gyndoska povedala natierat oledom avirilom ze sa to potom nezlepi no ale minuly tyzden som si vsimla :(ze sa jej to od ritky smerom hore zacina ako keby zase ozaj trosinku spajat ostalo mi zle ...a tak som si zohnala ovestin mast len sa chcem opytat prosim ako casto to tou hormonalnou mastou mastite staci iba raz vecer alebo dva krat nedokazem si predstavit ze jej to mam ist robit este raz :(nechcem ju trapit potom zakroku zadrziavala tyzden moc a to takym sposobom ze sme plakali uz obe a prosila som ju aby sa pocikala do vane to jedine zaberalo:(

deniss111
24. feb 2021

@monica222 nepoznam tuto mast,skus tie kupele a postupne rozrusovat po kupani..ja mam na to aj slezovy olej,aj slezovu mast..Aviril.by som ja osobne do susky nedavala🤷‍♀️

monica222
24. feb 2021

@lverffy strasne moc ti dakujem za toto co som si precitala nevies ako velmi si mi zdvyhla naladu 🙂plne suhlasim so vsetkym co si napisala 🙂

lverffy
24. feb 2021

@monica222 ahoj hormonalnu mast staci ked das na noc , spendlikovu hlavicku. Tymto sa bude blanka otvarat posobenim estrogenu (moze to trvat par tyzdnov). Ak nevyuzivas hormon vsrtko ostatne je na baze mechanickeho prerusenia tej blanky ci uz to robis kremom na A alebo Z vsrtky maste okrem hormonovych robia to ze to musis sj mechanicky roztahovat aby to puklo. Ovestin sa len aplikuje nic manualne neroztahujes. Ak by som isla formou mechanickeho prerusenie staci ti usna tycinka namocena v olivovom oleji alebo este lepsie vo framykoine a zatlacis na blanku ak to ma len trosku je to rychle riesenie bez hormonov je vsak mozne ze ju to bude pri cikani stipat lebo koza bude zacervenana, s velkou pravdepodobnostou to nebude absolutne krvacat. Pri dcerach som vyskusala vsrtko a skratka viem ze to je cele o hormone a tym padom teraz to vyriesis ale budes to riesit opat po case. Mrzi ma to.... najlepsie riesenie vidin prijat fakt ze toto takto niektore dievcata maju a len to sledovat ci nema zapal. Moja starsia uz ma 6,5r stale to ma na 1/3 zavrete ale stav sa jej nemeni riesim to priebezne od jej 2rokov a ak budes robit s ovestinom trrba si uvefomit ze jej davas zensky hormon cize skutocne premyslene pouzivat. Drzim moc palce

deniss111
25. feb 2021

@lverffy aha ,toto je hormonalna mast..ja by som hormon nedavala,celkovo som.s odstupom casu vysadena voci kortikoidom a pod..skuste tie kupele a roztahovat pomaly
@monica222

ivka.pirulka
8. mar 2021

@mirka99993 dobrý deň, my robíme kupele v sleze každý deň od 9.1. A vôbec sa nám to nezlepšuje, máme voľnú dierku tak do jedného cm. Neviete poradiť, prečo sa nám to nezlepšuje? Ďakujem

deniss111
8. mar 2021

@ivka.pirulka a aky slez mate?

tata1401
9. mar 2021

@ivka.pirulka aj tú blanku premasťujete po kúpeli dákou mastičkou?

ivka.pirulka
9. mar 2021

@tata1401 lekárskou vazelínou taktiež každý deň

ivka.pirulka
9. mar 2021

@deniss111 slezový kvet od megafytu

deniss111
10. mar 2021

@ivka.pirulka tak len trpezlivost,my tiez kupeme uz druhy mesiac,nemozem povedat,ze sa to uplne rozlepilo,ale nezlepuje sa dalej..cize ja pokracujem dalej isto..nedam jej to sklbat pokial ma velky otvor