Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek
Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne
Ahojte, prosím vás malička mala zarastenú dierku, to jej pretrhli a potierame to, dierka sa už nezarastá ale všimla som si že má zlepené malé pysky do vonka o veľké. Volala som gynekologičke ale tá povedala že keď to nerobí problém tak to nevadí a že keď začne telo produkovať hormóny tak sa to upraví. Všade ale čítam, že keď sa male pysky zrastú o veľké tak sa to musí riešiť chirurgicky ak sa to neodlepí hneď. Tak teraz neviem čo mám robiť či to naozaj nechať tak alebo radšej zavolať na inú gynekológiu. 😢😢😢😢 Mate prosím niekto skúsenosť aj s takýmto zarastaním?
@66simonka66 aj našej malej sa to trosku zvyklo polepiť, ja som to tak ako dierku oddelovala postupne vatovou tycinkou a povolilo to ... treba si nato len dať čas, kým nemá zrastenie, ktoré jej bráni močiť tak sa nie je čoho báť, nemaj stres aj keď viem sama aké je to náročné 🙂 držím palce, aby to malinkej čím Skorej povolilo 🙏
@the_tajnicka Ďakujem za radu, tak budem pomaličky skúšať, hádam sa mi to podarí. Najviac sa bojím toho aby kôli tomu nemala v dospelosti nejaké problémy a aby jej to neostalo také zrastené.
@66simonka66 to určite nehrozí 🙂
@66simonka66 nemam s tym skusenosti ako to dopadne ale moja mala to ma tiez asi do polky prilepene o velke pysky. No tu na fore niekde na predchadzajucich strankach to uz bolo spominane viackrat, a vsade pisali ze im gyn povedali ze to nie je problem ze to su normalne sa vyvijajuce organy ze sa to upravi. Tak len tolko co sa doma snazim to premastit a oddelit ak pojde
Ahojte žienky. Máte niekto skúsenosť s intímnym gélom MUCOGYNE (nehormonálny na báze kyseliny hyalurónovej). Naša pediatrička mi to odporučila na synechiu, ale ešte som neskúšala..
@martinocenocka áno aj mne vraveli že je to normálne že sa to upraví, len mi to pôjde také zvláštne, že poštový vchod sa nerozlepí a muselo by sa to oddeliť chirurgicky pretože príde časom ku zrastnutiu a malé pysky od veľkých sa odlepia a to sa už chirurgický nemusí. Volala som aj inej lekárke, tá mi zasa povedala že sa to musí odlepiť, tak ja už naozaj neviem, len dúfam že kôli tomu nebude mať problémy v dospelosti 🙁
@66simonka66 preco, ja som citala v tych anglickych clankoch aj Bukovsky to mal niekde v knihe ze aj zrastenia ktore by bolo nutne oddelit chirurgicky sa vplyvom hormonov upravia. Ze mas len udrziavat otvor dostatocne velky pre mocenie. Vtedy je to potrebne riesit chirurgicky uz v detstve, ked to robi problemy s tym.
Ale teda nie som doktorka a mam iba jednu dvojrocnu dceru takze ani skusenost. Ale verim tomu. Som tak premyslala a snazila sa rozpamatat ako to bolo u mna a urcite mi to tam v detstve nevyzeralo tak ako teraz. K nejakemu vyvoju tych malych pyskov urcite v puberte doslo. Tak verim tomu ze to priroda tak zariadila aby to bolo dobre.
@barumila to nebude asi cistiaci gel, vsak? Pomohol vam tento gel na synechiu?
@0kristina0 prave to riesim. Pediatricka to odporucala prave na synechiu. Uz treti den som dala malej a uz vidno ze sa to zacall rozlepovat. Je to nehormonalne, tak som sa od odvazila.
@barumila takze iba natries a neutieras?
@0kristina0 ano, vecer po umyti natriem trosku s vatovou tycinkou. Mozno to stipká, neviem ale malá to registruje a chytá sa, ale neplace tak to beriem tak, ze je to unosne.
Sama som zvedava ako to dopadne, lebo pard ni som jej davala a uz bolo vidno, ze sa to otvara a potom som par dni nedala, nech si oddychne a ono jej to normalne nanovo zacalo zarastat. Tak dufam len, ze ked sa to otvori uplne, ze bude mat pokoj.
@mima000 Asi po troch dňoch mastenia (natierala som len večer pred spaním) sa jej to začalo rozlepovať. Tak som jej to ďalej natierala ešte niekoľko dní a pekne sa to oddeľovalo. Polovica už bola oddelená. Malá to však vnímala, neviem či ju to štípalo alebo čo, neplakala, ale cikušku mala v okolí natierania červenú a stále sa tam chytala, rozhodla som sa teda, že dáme pár dní oddych nech sa pokožka ukľudní. Myslím, že také 4 dni som nenatierala a ono jej to normálne za tých pár dní zase zrástlo :(
Tak som začala zase natierať, ale už sa to nerozlepuje. Nechápem prečo. Natieram jej to vkuse dva týždne a zatiaľ nič.
Skúsim ešte natierať častejšie, pridám aj ráno, prípadne obed a uvidíme. Dúfam, že to pôjde znova.
Dievčatá ja som už dávno reagovala na túto tému. Ja som bola s cca 2 ročnou dcérkou u detskej gynekologičky a tá jej to bleskovým pohybom "roztrhala" paličkou na stery, malá trochu plačkala, horšie to bolo nasledujúcich 24 hodín s cikaním, to ju veľmi šťípalo, mastila som krémom čo doporučila len na premastenie, priebežne som kontrolovala, malá ma 6 a pol roka a bez problémov, veľmi dobré sú aj sedavé kúpele, vraj robia zázraky, z čaju slezu. Držím palce
@julianadrx mastila si každý deň? až do šiestich rokov?
@barumila my sme boli pred cca 2 rokmi v nemocke,dcera bola chora,zle hodnoty v moci a nakoniec zistili zrasteny posv.vchod..tak jej to roztrhli prstom,no ked to clovek nenatiera a neroztahujr kazdy den,ma to tendenciu vratit sa a zlepit,teraz ma dcerka kusok zospodu zlepeny,ale stale ma dostatocne velky otvor,cize ja jej stsle vecer natieram slezovou mastou,sice sa to nezlepsuje,ale ani nezhorsuje..pridam zas kupele,tie sa mi zda ze viac pomahali...ale trhat jej to isto uz nedam
@66simonka66 u nasej nepomohol a stipal ju 🤷♀️ mozno niekto iny bude mat inu skusenost
@nyky23 ahoj, idem sa pochváliť a najmä povzdubit všetky mamičky ktoré s týmto bojujú. Dcéra mala cca 6m a objavila sa jej synechia. Vôbec nemala ziadnu dierku na cikanie, našťastie nás upozornila pediatricka a na gynekologii jej to pekne otvorili, samozrejme s plačom, ale pri takých maličkých deťoch to až tak nevadí, zabudnú. Dcéra má teraz 3roky a zase sa jej to objavilo, tak na 50% mala zrastenu dierku. U mojej gynekologicky som sa poradila , predpísala nám Ovestin, ktorého som sa stranila, ale napokon som ho začala používať. Plus som dcéru kúpala v tom macerate a fakt prisaham do cca 10 dni bola synechia úplne preč. Dnes už nie je po nej ani stopy , všetko to ma pekne otvorené, až sa muž čudoval že aká veľká mala byť "tá diera " 🙂)
Takže maminky skúste určite ten slez a používala som veľmi máličko tej masti , úplne len na špičku prsta a fakt po týždni sa jej to začalo otvárať a za ďalšie 3 dni to už bolo úplne celé otvorené
Takže nezúfajte a skúste..drzim palce ✊❤🤞
@ketonka ovestin je tá hormonálna mastička? Používali ste ju len ten týždeň a potom už nie? Predpisala vám ju dr v pohode?
@ivka.pirulka áno to je ta hormonálna a predpísala mi ju moja gynekologicka keď som bola u nej na kontrole. Dávala som úplne malinko, len na ten zrast. Iba týždeň a hotovo, plus k tomu ten sedavy kupel. Keď som začala s tou mastickou tak som jej dala zrejme veľa, lebo dcéra vravela že ju to stipe a mala aj červené akoby zapalene medzi pyskami. tak som počkala pár dni nech sa jej to zahojí a začala som znovu s úplným minimom masticky a na moje počudovanie to minimum stačilo.

@deniss111 ja ju davam tiez do slezu ale dala som troska masticky ovestinu a pekne sa to rozlepilo stacilo mi ako sa moja dcerka trapila po zakroku uz nikdy viac