icon

Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek

mojkokolja
22. júl 2012

Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne

ivka.pirulka
11. sep 2022

@ketonka Ďakujem za informaciu. My so synechiou bojujeme od 10.mesiaca. máme 3,5 roka a stále to zrastá. 2 krát do roka musíme chodiť na prerušenie, ale je to hrozná trauma pre malú aj pre nás rodičov. K tomu sa to do mesiaca zrastie naspäť. Sedavé kúpele nám vôbec nepomáhali a robili sme ich vkuse pol roka, potom sme to vzdali. Ešte sa Vás chcem opýtať, aká doba prešla od vtedy, ako ste prestali aplikovať ovestin? Nezrastá sa to už znova? Ďakujem.

tata1401
11. sep 2022

@ivka.pirulka ...po tých kúpeľoch jej zvyknete pysky od seba oddeliť? mám na mysli denne...lebo ja to dcérke musím tak, detská gynekologička nám to kázala...má to byť súčasť dennej hygieny

ivka.pirulka
11. sep 2022

@tata1401 pravdaže som oddelovala, ale malá ma to už nenechá, chytá ju taký hysterický plač, že sa viackrát aj povracala. Pritom ju to nemôže bolieť, len po toľkých "zákrokoch" má už blok a ja tiež... je to začarovaný kruh a som už z toho úplne na prášky 😪

tata1401
11. sep 2022

@ivka.pirulka joj tak to ma mrzí 😔 áno je to ťažké, moja si našťastie zvykla...a úplne chápem čo preživaš, ja keď som zistila že čakáme dievča,tak som sa potešila, že nebudem musieť riešiť predkožku...toto ma ani vo sne nenapadlo 😬

ketonka
13. sep 2022

@ivka.pirulka to vám ešte neviem povedať, lebo my sme to všetko riešili tento mesiac , takže je to zatiaľ veľmi krátko, možno 2 týždne. Stále ale každý večer rozťahujem a natieram mastou zo slezu, lebo kedykoľvek sa to môže zopakovať a to nechcem.

nyky23
5. okt 2022

Mojej malej som na to prišla asi pred 6 týždňami ..mala to hrubé a celé zrastené .. vďaka tejto diskusii som nakúpila dve mastičky a slez kvet .. boli ešte prázdniny plus sme dostali covid čiže v škôlke bola asi 2 týždne .. keď.bola.doma kúpala sa.v tom aj 3 x denne po 45-55 min ..čiže veľmi dlho .. ale prvé výsledky boli viditeľné asi po 12 dňoch kedy jej to hore puklo pri byciklovani ale to mrncala že ju to boli a asi dva dni aj pri cikani ..potom ju to už bolelo menej a menej .. včera som jej to potiahla a kus sa to otvorilo ,ale už to vôbec necítila .. už nám chýba len malý kúsok ktorý dáme do pár.dni a bude konečne po Tom .. píšem pre niekoho komu to možno pomôže ,že nie vždy treba doktorku a traumu .. vďaka tejto diskusii som dala tomu šancu inak bylinkam celkovo neverím .. a to teda fakt mala silné zrastenie a veľké ..cikala so strašným tlačením kým sa.moč dostal von .. furt mala mokré nohavičky sme.jej nadávali prečo sa.nepyta a ona mala tento problem..a má 4 roky

ivka.pirulka
5. okt 2022

@nyky23 a aké mastičky ste kúpili prosím? 🙏🙏🙏

nyky23
5. okt 2022
nyky23
5. okt 2022

@ivka.pirulka hore čítam ,že vám kúpele nepomohli?ako dlho tam mala sedela denne ? Luhovat ste to dávala do studenej vody ? Lebo ja len do studenej ako pár.bab písalo tu ..

ketonka
5. okt 2022

@nyky23 dobre robíte, ja som dávala lúhovať na 24hod do studenej a nám teda pomohlo vďaka Bohu 🙏🙏🙏

ivka.pirulka
6. okt 2022

@nyky23 v studenej vode sme ten slezový kvet močili 24 hodin. Malá mi v tom sedela 30 minút. Ale nenapísali ste mi, aké mastičky ste použili. Priznám sa, že neviem, kedy by sme robili tie kupele 3 krát denne...😪

nyky23
6. okt 2022

@ivka.pirulka fotku som vám tam hodila tých krémov

ivka.pirulka
7. okt 2022

@nyky23 ďakujem Vám

ivka.pirulka
7. okt 2022

@nyky23 ešte sa chcem opýtať ako často ste aplikovali krémiky? A obidva naraz?

nyky23
8. okt 2022

Nie , naraz .. tu vazelinu väčšinou večer a druhé asi ráno a naobed ..

katkab160
2. nov 2022

@ketonka môžem sa opýtať aký pomer ste mali ? Koľko tých byliniek a koľko vody? Keď to chcem spraviť malej do vane ?

zdenka821
3. máj 2023

Mozem tiez potvrdit, ze slezove kupele po viac ako mesiaci zabrali a podarilo sa nam zrast uplne oddelit. Bola to dlha a narocna cesta, ale stalo to za to. Tiez sme pouzivali lek.vazelinu a mucogyn. Oplati sa vydrzat

aaatimejka
5. feb 2024

@zdenka821 ahoj prosim ťa, aký kúpeľ si dávala, slezovy kvet alebo slezovy vňať?

michaela16
Autor odpoveď zmazal
nyky23
5. feb 2024

@zdenka821 určite kvet .. tam je najviac slezu

simmy1312
1. apr 2024

Dobrý deň, rada by som tiež zdielala našu pozitívnu skúsenosť s kúpeľmi a bylinkami. Asi po mesiaci kúpeľov sa dcérke zrast úplne oddelil sám. Kúpali sme ju každý deň cca 15 minút a striedali sme kúpele v sleze (kvet a vňať) a v bylinkách ktoré boli už vyššie spomínané (harmanček, ľubovník, dubová kôra a šalvia, cca 5 polievkových lyžíc na liter vody). Bylinky sme vždy luhovali cca 12 hodín. Po kúpeli sme natierali iba lekárskou vazelínou, ale len veľmi jemne, nijako sme netlačili ani nič nenaťahovali, vždy sme to len trošku natreli. Teraz kúpeme stále v bylinkách ale iba každý druhý deň a zatiaľ ani náznak toho že by sa niečo opäť zrastalo.

smoulinkapetra
28. aug 2024

@lverffy ahoj..pisem sice o dost neskor, ako bol prispevok uverejneni.Moze estrogenovy krem pomoct aj pri zraste na pevno.U mojej dcery som si vsimla mocenie von zo zachoda...uz je vacsia..vobec netusim kedy jej to zacalo zrást...ale potrebujem jej pomoct.Z navstevy gynekologa ma traumu....nechcem ju tam tahar..ale nema zuadnu priesvitnu blanku.Hladam riesenie...ci to bude uz chirurgicky v narkoze? Neviem...Zoberiem ju ku gynekologovi, aby zhodnotil stav...

nyky23
29. aug 2024

@smoulinkapetra kúpte tu vazelinu a dajte tomu mesiac .. moja to mala rovnako ako vy .. aspoň 3 x denne natieranie a uvidíte ..je to tak strašne mastné ,že určite vám to pomôže . Mne detská povedala že.mam ísť čo najskôr na gynekológiu toto nikdy doma neotvorim..to je normálna koža už ..bude mať zápal a do mesiaca to mala otvorené .. aj tie kúpele pridajte aj keď už chodí do škôlky aspoň večer .

smoulinkapetra
29. aug 2024

@nyky23 ktorú vazelinu presne?..Moja ma uz 9. Zoberiem ju, nech nieco povedia...ma strasny strach..ako 3 rocna mala zapal, dostala cipky na 10 dni...a veru ten strach z gynekologa, traumu ma dodnes.Tak to nechcem zhorsovat, ved doma sa nenecha pozriet.Je citliva.Samozrejme jej stav riesim a nezanedbam.Je super, ze tu ma niekto skusenosti. V lekarni mi dali slez lesny...skusim ten, snad je to podobne. Dakujem ti za radu ❤️
@nyky23

nyky23
29. aug 2024

@smoulinkapetra túto .. to hore nie je dobré za nás .. mojej sa to vtedy vrátilo lebo sme sa na to zas vybodli však to má už dobre .. vtedy som ju máčala asi mesiac v sleze plus tu masť hore a nič .. nechápala som ,že ma to malo a nič predtým mesiac stačil a to to mala veľa .. až som kúpila túto zase -uz sa máčala minimálne a táto zase pomohla do dvoch týždňov.. takže ja doporučujem hlavne túto vazelinu .. zozenies v dr.max ..čo sa týka slezu hlavne je aby si mala kvety -nie listy .. a kupuj to na.nete to je iná cenová relácia ako v lekárni za mini sáčok .. ja som kupovala niekde kde čaje a tak predávali ...na.gyndu by som nešla ..tam sa len zhrozia a dajú termín operácie a hotovo .. keď nemá zápaly a pod ten mesiac dva by som vydržala a natierala intenzívne ..varujem vec mimo ale nohavičky bude mať špinavé veľmi od toho ..je to mastna vazelina tak s tým treba počítať.. ja som bola na preventívne keď to mala druhý x trochu zarastené a tam sa zhrozila dala lístok na gyndu ..som si hovorila čo by povedala kebyze to vidí prvý x celé zarastené toto mala trošičku vtedy ..fakt by som ju nestresovala. Nech si to teda sama natiera .

lverffy
29. aug 2024

@smoulinkapetra odporucam pouzivat ovestin cca 4-6tyzdnov vzdy vecer uplne malinke mnozstvo ako spendlikova hlavicka a aj uplne zrastena vagina sa otvori. Mam dve dcerky a obe mali a este ciastocne maju synechiu, presla som si viacere zdroje a odporucania aj zahranicne a cely tento problem je skratka hormonalny akonahle podas dcere estrogen cez mast ovestin vagina sa otvori.

Nema zmysel stresovat dieta cudzim clovekom - gynekologim- oni im pretrhnu blanu spachtlou co si ani nechcem predstavovat ake traumaticke je pre dieta, mechanicke pretrhnutie nezamedzi opatovnemu zrastaniu.
10 rocna dcera to ma na 75% otvorene aj bez ovestinu, 7 rocnej som to teraz opat ovestinom otvarala a naucila som ju mechanicky si odtahovat pysky kazdy vecer aby si to trosku spomalovala lebo to sa stale zlepuje az kym nebude mat dostatok vlastneho estrogenu.

Starsej dcere som za cely zivot robila "kuru ovestinom" 2x a mladcej asi tiez bude stacit 2x - teraz to ma uplne otvorene s pocitam ze sa jej postupne zacne tvorit jej vlastny hormon.

lverffy
29. aug 2024

@lverffy pridam sem aktualizaciu, starsia ma 10rokov a otvor ma na 75% otvoreny uz ma pravdepodobne vlastny estrogen na urovni ze sa jej to udrziava otvorene a pocitam ze uz to moze mat aj uplne v poriadku. Mladsia ma 7 rokov a mala to uplne zlepene az na cikaci otvor, (doplnim ze obe dievcata nikdy nemali tazkosti ani zapaly a vzdy ostal otvor na cikanie,), cize sme opat aplikovali ovestin a za 6 tyzdnov to ma uplne otvorene auz to bude ok.
Tento problem je hormonalny a mechanicke otvorenie nic neriesi len prinasa traumu pre dieta aj matku. Bud by som to nechala uzavrete az kym dieta nema vlastny estrogen (niekolko rokov to mali moje deti uzavrete a nic sa nestalo) alebo priebezne robit kury s ovestinom. Naucit dieta odtahovat si pysky tak aby si otvarali vaginu a spomalovalo proces zlepovania. Len ja som uvazovala aj nad tym aby nemali pocit ze je s nimi nieco "v neporiadku" preto som nato az tak neupozornovala... sem tam som to pozrela - raz za 4-8mesiacov a ak to bolo moc zlepene tak som im to vecer tak sup sup natrela s tym ze tam maju trosku "zacervenane" a iba to liecime...
Tolko za nas, drzte sa ahojte a zelam mudre rozhodnutia.

daren1
29. aug 2024

@lverffy výborne napísané úplne súhlasím so všetkým, aj s tým pocitom ze niečo nemajú v poriadku. Tiež som upustila od sledovania lebo aj dcérka sa začala sledovať a už ona riešila ci je to ok.

smoulinkapetra
29. aug 2024

@lverffy jaaj...som taka rada ze je tu niekto, kto sa na vec pozrel aj z inej perspektivy...a studoval si zahranicne clanky...pretoze u nas, kde vsetko sa riesi operacne, vyrezat, odrezat, odstranit, atd (prehanam), tak...ustupit od problemu...a pozriet sa na to inak...ved priroda nie je blba...a presne..odnašaju si z toho, ze nieco somnou nie je v poriadku..negativny vztah k vlastnemu telu, k zenstvu...a aky vztah potom bude prevladat pripohlavnom styku...To vsetko treba brat do uvahy...ty neide o zanedbanie...ze neberiem ju k lekarovi, pretoze bla bla....Treba...ale treba hladat...s ludskym pristupom...ktory maju deti...poznaju ich....a..nielen pracuju ako pri pase...hlavne rychlo, bez otazok , bez vzpierania sa...Dakujem vam

smoulinkapetra
29. aug 2024

@nyky23 dakujem ti za rady...hned ste ma ukludnili...xe nie je vsetko stratene...