Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek
Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne
Pridam moju skusenost z posledneho casu. Dcera mala takmer uplny zrast, boli sme na rozruseni. Po dvoch mesiacoch sa to zacalo znova. Ked sa dlhsie nekupala, ale len sprchovala(bola stale chora, vtedy nekupem). Dlho sme sa o tom s dcerou rozpravali, ze to musime natierat, ale nebola s tym celkom stotoznena. Tak sme sa dohodli, ze vo vani si to vzdy sama trosku pocvici a roztiahne. Az jedneho dna si to sama pretrhla🫣 poskucala, dvakrat cikala bolestivo ale po opatovnom rozpravani sa, uz sa o to stara len ona sama. Kazdy den skontroluje, umyje....ja sa pozrem raz za dva tyzdne ked tak. Ma 3roky iba a zvlada to. Tak za mna hlavne deti same k tomu naviest.☺️
@zdenka13 chcela by som sa opýtať, či stačí dávať ten slezový krém alebo su potrebné aj kúpele zo slezu? Ďakujem za odpoveď.
@andrejocka36 ja som robila aj aj radšej.
@andrejocka36 my sme robili iba tie kupele zo slezu, trpezlivo kazdy den 3 mesiace az sa jedneho dna pysky rozlepili a vsetko bolo ok
Áno, chce to hlavne trpezlivosť. Niekedy výsledky nie sú hneď. Malej sme to rozlepovali viackrát, aj sa to vrátilo. Nejaký čas som to už neriešila, lebo som ju nechcela s tým úplne traumatizovať. Nakoniec to mala zlepené niekoľko rokov. Áno, niekoľko rokov - asi tri, štyri... A potom sa situácia zmenila behom krátkej chvíle. Proste sa to samo rozlepilo, a to sme už nedávali nič. Asi sa jej zmenila hladina hormónov a telo si s tým poradilo samo. Odvtedy to má pekné, ako má byť, a trvá to už dva roky, a teda dúfam, že to tak už ostane.

@lverffy kde si zohnala ten krem alebo kto ti ho predpisal?