icon

Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek

mojkokolja
22. júl 2012

Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne

lilitela
2. dec 2015

@mamjka Urcite, je to cisty mastovy zaklad pre vela masti, ako napriklad aj Framykoin. Skus, do dvoch tyzdnov by si mala vidiet vysledok, ak nie, tak treba pohladat inu moznost.

lilitela
2. dec 2015

@mamjka Ak nezabudnes, daj potom vediet, ci vam to pomohlo, zaujima ma to. Ako to mate zrastene, vela, ci iba trochu?

zuzana1003
2. dec 2015

Ahojte znova píšem. Jaj Sabinke sme to krásne otváraním šušky pri prebaľovaní otvorili postupne bez krvičky či plaču bez krémikov a iných pomôcok no teraz jej to preventívne pri každom prebaľovaní a po kúpaní otvárame, lebo sa to ľúbi znova zrásť...tak naťahujeme stále :/ ale hlavne že má dieročku. TAK DRZIM PALCE ABY TO AJ U VAS VSETKYCH TAKTO DOPADLO

mamjka
2. dec 2015

@lilitela moja to má dosť aj dosť rýchlo to zrastá... :( chodíme do PO k detskému gyn. a ten jej to 1x rezal lebo mala celkom zrastené....kázal aby sme udržiavali dierku najmä aby cikať mohla a aspoň troška aby bol volný do pošvy vchod...žeby sa to teraz nemuselo riešiť razaním že počkáme kým príde prvá mrcha (to je ešte kopec rokov) a potom ak to nepovolí tak to urobia znova len aby z toho nemala traumu a za druhe že to nemá zmysel kým sa jej ten hormon netvorí.....teraz čo je väčšia už aj sama si porozťahuje ale musíe každý večer kontrolovať....ona má aj pysky pozrastané všetko ale s olejom sa to po troške uvoľnilo (aspoň som si myslela že tým olejom....ale vchod stále zrastal...tak skúsim tú vazelinu a uvidíme...

daren1
2. dec 2015

@mamjka

@simonkaa5 Ja som to nasla v tejto skupine, je to volnopredajna masticka, je to celý rad kozmetiky, gely a masticky, je to urcené na intímne casti

mamjka
3. dec 2015

@daren1 ďakujem

nikolekunecka
3. jan 2016

Ako zistim ze mam maly otvor do pošvy ??

mamjka
3. jan 2016

@nikolekunecka zajdi k lekárovi....ten to zistí najlepšie

mamjka
3. jan 2016

@lilitela ďakujem krásne vazelina pomohla úžasne všetko sa jej odlepilo krásne 🙂 vsetko a uz nezrasta tak....ďakujem veľmi veľmi veľmi pekne za radu 🙂

nikolekunecka
3. jan 2016

Som panna a bojim sa ist ku lekarovy. :(

mamjka
4. jan 2016

@nikolekunecka doktorovi ked povieš že si panna tak ťa nebude kontrolovať vaginálne z toho nemusis mat strach....ja som ku gynekologovi chodila od 16tich s cystami o panenstvo som prišla ako 22 ročná 😉

lilitela
4. jan 2016

@mamjka Super, tesim sa, skoda ze doktori nevedia poradit nieco take, vsak?

mamjka
4. jan 2016

@lilitela presne ešte sme neboli u dr. chvala Bohu nebolo treba ale až dôjdem tak jej to musím povedať ako krásne sa to "samo" vyriešilo 🙂

simonkaa5
5. jan 2016

Baby ale mne zas gyn.vravela že olej ešte viac lepí. Tak pozor :-# my premastujeme len calciovou masťou aby nám to nezrastlo

simonkaa5
5. jan 2016

@mamjka vazelinu si prosím akú kupovala?

mamjka
5. jan 2016

@simonkaa5 obyčajnú kozmetickú vazelinu z lekárne po týždni to už bolo lepšie 😉..ja som tiež davala oliv.olej a bolo to horšie....

nikolekunecka
8. jan 2016

Je možné aby sa môj priatel vzrušil keť ho bozkávam na krku

schweiz
13. jan 2016

@nikolekunecka hej muži majú tiež zóny na tele kde ich to aktivuje len musíš hľadať je to individuálne

schweiz
13. jan 2016

@nikolekunecka keď mu oznamiš vopred že si panna on už vie ako ťa má vyšetriť neboj sa a choď k nemu je to dôležité pre tvoje zdravie

hanelka1
18. jan 2016

Baby tak aj ja sa podelím o skúsenosť,,, u našej malej som si to všimla, keď mala asi rok, že sa jej to uzatvára, my sme do plienky používali vždy len detský zasyp, nie krémy, možno aj preto,,,, tak som jej to každý deň po umývaní vždy troška ponatahovala, a bolo to celkom ok,teraz bude mať dva roky a všimla som si, že sa jej to viac zrastlo, tak som to povedala pediatricke,tak mi dala lístok na gynekologiu, že to treba rozrusit, ale už vyše mesiaca som to odkladala až ochorela a mudr.jej dala atb.. Po nich mala vystipanu susulku, mala som doma imazol krém pastu ( voľné predajne) tak som natierala a zápal ustúpil, a čuduj sa svete, asi po 10 dňoch natierania po kúpaní som jej to troška zase natiahla a úplne samé sa to takmer celé uvoľnilo, poviem vám,tak som sa potešila,,, teraz budem na to Dávať pozor a skúsim mastit ako ste radili, vazelinou,,, inak aj tá masť saforele môže byť dobrá, ja už niekoľko rokov používam gél na umývanie saforele,aj malú som tým začala umývať,,, zabraňuje infekciám a podrazdeniu pokožky bo má mierne dezinfekčný účinok, je bez farbív,výťažok z lopucha, ja sa tým aj holim, sa to nezapaluje.... Takže možno aj tá masticka bude dobrá, vyskúšam aj tu po vazeline a dám vedieť. Inak k dôvodu zrastania,,, niekto písal že z nedostatočnej hygieny,,, to nie je pravda, je to hormonálne, ja som malú vždy čistila aj niekoľko krát za deň, po kakani vždy umývala vodou nie tými obruskami, vždy mala susulku čistú, takže som presvedčená že to hygienou nebude. Aj pediatricka mi to potvrdila. Ale je to zvlástne že to má, bo stále ju kojim, takže ma zo mňa moje hormóny, aj prsicka mala zväčšené z toho,,,, tak nechápem prečo sa jej to robí,,, prvá dcérka to nemala, zvláštne. Tak nech sa darí 🙂

daren1
18. jan 2016

Nam sa to tiež uvolnovalo po kupani, hnackovala tak vysedavala vo vani.....asi to anie je o mastickach, skor to vysedavanie vo veode, ja som pridavala aj harmancek alebo repik...

daandra
18. jan 2016

@lilitela prosim ta, z tej vazeliny nemala mala ziaden problem, mojej dcere to oddeloval v polroku gynek. a odvtedy to ja udrzujem horko tazko oliv. olejom - natahujem minimalne dvakrat za den, ale stale to ma tendenciu zrastat odspodu...zeby tym olejom? Je bezpecne skusit tu vazelinu? dakujem krasne..

daren1
18. jan 2016

@daandra my sme tiež používali olej,potom tu kocky písali že to skor zlepuje a nam sa to naozaj zacalo zlepovat. Skusili sme vazelinu a pekne to povoluje, akurat dne som spomínala mojej gynekologicke cím to malej potieram a povedala že o.k, kedže to premastuje a zvlhcuje že to ma logiku. Olej tiež neodporucamo

lilitela
20. jan 2016

@daandra
Dcera nemala ziadne vedlajsie prejavy, ani vyrazky, ani zacervenanie. Je to "cisty" produkt. cize mast, nic dalsie to neobsahuje. Je to ako keby si davala cisty lanolin, alebo glycerin, len proste ina chemicka zlucenina, ktora nezlepuje.
Nasla som to na americkej stranke, je tam urcite vacsia baza takychto problemov.
Dokonca ked to das do googlu, tak ti najde aj komercne produkty pre deti.
http://www.fin-fm.cz/detska-vazelina-lander-s-j...

Ja som ale kupila lekarsku v lekarni.

lilitela
20. jan 2016

@hanelka1 Bude to asi aj nejaka geneticka preddispozicia - manzel spominal, ze on aj jeho brat boli ako maly chlapci viackrat riesit predkozku.

lucika6
3. feb 2016

Ahojte, prosim o radu, mojej rocnej dcerke zistili zrasteny vchod posvy. Samozrejme uz sme objednane ku gyn. Ale az o par dni. Len som sa chcela poradit ci viete co nas caka? Dost ma to znepokojuje. Skontrovala som jej to a fakt tam nema ziadnu dierku, ale nieco take ako priesvitne tam je asi nejaka blanka alebo neviem... Dakujem

lilitela
3. feb 2016

@lucika6 Staci si precitat celu diskusiu, ved su to len 4 strany.

simonkaa5
3. feb 2016

@lucika6 ahoj, ked to nám povedali, stresovala som ako nik, do plaču mi bolo 🙂...moja mala už 3 roky takže nechcela ani ukázať ciku. Neboj nieje to nič strašné a čím menšie dievčatko tým lepšie rýchlejšie zabudne. niekto píše že trošku asi bolelo, že mali problémy s cikaním iné baby píšu že malá sa ani nepohla. to len takou tyčinkou Dr. prepichne má to byž bezbolestné. Len si po zákroku dávaj pozor kým sa to zahojí trošku možno bude štípať ked bude cikať, naša už bola velká zadržiavala moč takže sme skoničli v nemocnici na cievke...kúpanie v repíku a tak...a potom často premasťovať aby znova nezrástlo, lebo mne to bolo od gyn,. vysvetlené tak, že dieťa nemá hormony, čiže má ,,ciku,, suchú tak to zrastá treba mastiť a rozťahovať pravidelne. no smiešne trápne čo? 🙂 😉 😲 my premastujeme obyčajnou calciovou mastičkou, niektoré baby nejakým olejom ale mne Dr. povedala že olej ešte viac lepí.takže asi tak...neboj nič strašné to nieje pekný večer

simonkaa5
3. feb 2016

@daandra ževraj olej ešte viac lepí, mne povedala Dr, my mastíme len calciovou mastičkou

lucika6
3. feb 2016

@simonkaa5 dakujem pekne trosku som sa ukludnila 🙂 ja som ani netusila ze take nieco sa moze stat, dufam ze to nebude take zle ako to znie ked nam to lekar povie.