icon

Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek

mojkokolja
22. júl 2012

Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne

daandra
20. apr 2016

..podotykam..mala musi lezat na bruchu, inak sa zobodi....je to trochu krkolomne..ale stoji mi to za to ;)

simonkaa5
20. apr 2016

@daandra no naša má zle skúsenosti s tou cikou keď je to nastrihovali, natrhla jej to Dr.takže sme boli v nemocnici na cievke čo mala takú ciku boľavu dúfam že nato zabudne čím skôr

simonkaa5
20. apr 2016

@daandra takže calciovou premastujes? Ako často

adrika1239
21. apr 2016

ako ste zistili ci ma vase dievcatko zrasteny posvovy vchod, lebo ako som moju utierala po prebalovani zdalo sa mi ze to nieje v poriadku

simonkaa5
21. apr 2016

@adrika1239 naša sa sťažovala pri cikani. Ale mala už rok a pol...dole tie pysky aby neboli zlepené no ťažko to vysvetliť... 😢

adrika1239
21. apr 2016

@simonkaa5 mne sa zda ze,moja ma posvovy vchod zrasteny lebo ako som ju utierala, nejak sa mi nezda ze by to malo tak byt a lekarke neviem ist az buduci tyzden. ani spat kvoli tomu neviem

domi1911
22. apr 2016

@adrika1239 proste nevidis jej dnu. Ked roztiahnes susku vidis len vnutorne pysky spolu o seba.

simonkaa5
22. apr 2016

@adrika1239 no skús ísť a Dr ti to nekontroluje na prehliadke?

domi1911
22. apr 2016

@simonkaa5 ani nam to od narodenia nepozrela absolutne. Ja som nasla tuto temu nezdalo sa mi to ked to dlho mala zlepene tak som kukala na nete a vtedy som upozornila doktorku... robila sa ze a nepozerali sme to??? Mala to naposledy taketo?? A ja ze ved ste jej to nikdy nepozerala... cumela na mna ako puk. A pritom je to jedna uzasna mila ochotna dr... no nejak sa na tieto veci pri dievcatkach asi zabuda...

adrika1239
22. apr 2016

@simonkaa5 nie ani raz jej nepozerala

adrika1239
22. apr 2016

@domi1911 tak to bude mat zrastene :( doktorke az bududci tyzden, vtedi tu bude

carie32
22. apr 2016

@adrika1239 ja som to zistila pri prebaľovaní... nevidela som jej dnu... museli sme ísť k detskej gynekologičke... a náš pediater si nič nevšimol!

domi1911
22. apr 2016

@adrika1239 skus jej troska pocvicit. Natahuj zo strany na stranu a ak sa neuvolni vobec tak chod za dr. Uz to musi mat dlhsie ked to ma cele spolu. Aj ju odsleduj ked pisa - ci pisa do vrchu a ci jej to nejde tazko.

domi1911
22. apr 2016

@carie32 presne aj ja som to pozorovala od malicka tak mi to bolo normalne som si myslela ze sa to vyvynie este ale ked stale tazsie pisala tak som si nasla clanky...a ked kamosky povedali ze svojim vidia dnu az mi zle zostalo.

carie32
22. apr 2016

@domi1911 a už to má dcérka v poriadku? lebo my s tým bojujeme stále ☹ musím jej to ja uvoľnovať každý večer, plus natierať mastičkou.

domi1911
22. apr 2016

@carie32 nam sa to po pol roku vratilo a pred par dnaami po cviceni sa to uvolnilo same. Tak kazdy den cvicime aj ked to zrastene nema teraz aby sa nezlepilo naspat...

carie32
22. apr 2016

@domi1911 my to máme stále také nijaké... stačí deň dva necvičiť a už je to naspäť ☹ ale doktorka povedala že keď prestane nosiť plienky tak sa to zlepší...

domi1911
22. apr 2016

@carie32 my uz mame len na noc a aj tak...snad sa uz odplienkujeme cim skor aj v noci

evicaveverica
22. apr 2016

Mne poradila dokina pri prebalovani pretierat repikom ..skuste..zatial ziadna recidiva

simonkaa5
22. apr 2016

@domi1911 my keď sme zmenili Dr tak to Kukala inak ta predtým nie. Ani ja som o tom nikdy nepočula ani nikto naokolo ani mamina čo sme boli 3 dievčatá. Ani v pôrodnici nevraveli nič teraz že už nato upozorňujú. V tejto dobe už nevedia čo vymyslieť

evicaveverica
23. apr 2016

@simonkaa5 ja mam pocit ze je to fenomem poslednych rokov.. Mozno je to fakt plienkami, mozno prilisnou hygienou a mozno je to tym co jeme, vsetky tie antibioticke kurence a postrekovane zeleniny ... clovek to cele roky je a potom ani nevie ako ale deticky co sa rodia maju problemy.
Nase mamy to nepoznali lebo sme boli baleny nasiroko, nikde nic netlacilo. Dnesne plienky su rozvrstvene do velkosti, ale uz nikto nepovie kedy dat vacsiu plienku, resp. ktora je ta spravna velkost. A aj toto moze byt zasadny problem, lebo mbe ako matke sa zda ta plienja akurat, ale v skutocnosti je mala, lebo dcerka ma v nej "potlacenu" susku, co vyvija tlak na cely organ a mozno prave preto sa lubia zarast...
Lekari vravia o absencii estrogenu u dievcatiek - vraj preto sa to deje..tu ma vsak opat napada preco nase mamy s tym problem nemali.
Nam teda ostava len kontrolovat a natahovat ...
Drzim nam palce

domi1911
23. apr 2016

Pise sa aj to,ze estrogen sa dodaval materskym mliekom. A moja kojena nebola. Zaujimalo by ma ci dievcatka v tejto teme boli kojene a ako dlho. Moja napriklad bola len 6tyzdnov.

katkasofi
23. apr 2016

Baby na zaklade tejto temy som pozrela vcera moju a ma to aj ona...v pondelok idem k dr 😢

domi1911
23. apr 2016

@katkasofi drzim palce ❤

evicaveverica
23. apr 2016

@domi1911 ja kojim a aj tak sa jej to stalo a to ma 4,5 mesiaca...

evicaveverica
23. apr 2016

@katkasofi a ma to velmi? Lebo ak to ma tak napoli tak vezmi vatovy tycku a rychlym pohybom to prebehni, ono to povoli...ja som takto "operovala" tu moju...a potom som len volala detskej gyndoske ze ako osetrovat..

domi1911
23. apr 2016

To fakt si to urobila??? Och ja by som na to nemala zaludok 😦😦😦 cvikmi sa nam to od polky odpojilo ani neviem ako ale rano sme cvicili,a na obed ked som jej isla dat plienku lebo sme ispi prec tak to uz nemala

katkasofi
23. apr 2016

@domi1911 dik 😢

evicaveverica
23. apr 2016

@domi1911 no ja som to nasla v piatok poobede, predstava ze mam ist s malou na pohotovost ma vydesila viac ako ten zrast... Ale neboj, mne samej z toho bolo mdlo ked som to robila, len som si povedala ze radsej ja nez daky doktor. Nasa dokina by nas poslala gyndoske aj tak.. Tak naco vystavovat dieta zbytocnym navstevam .. neboj, keby to neslo tak to nasilu nerobim, len som videla ked som to potiahla ze to povoluje a to uz mi vtedy vela netrebalo.... Bolo to "teraz alebo nikdy"

evicaveverica
23. apr 2016

@evicaveverica spravilo to ze puk a bolo...