icon

Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek

mojkokolja
22. júl 2012

Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne

domi1911
25. apr 2016

@perzefona jasne. Pani dokonala.

denkabenka
25. apr 2016

DECKO mas len ty my mame deti.A nie TEN genital,ale TIE genitalie..ty si myslis,ze robis dva roky na porodnickom a zu si najmudrejsia?Z tvojho vyjadrovania usudzujem ze si tam len pomocny personal a nie inteligentna zena.Lebo ta sa takto nevyjadruje.CITAJ PO SEBE

denkabenka
25. apr 2016

@evka532 no ja si myslim,ze treba sledovat mocenie,lebo pri tychto zlepeniach-zrastoch pri synechii zrastie ten posv.vchod tak,ze nebude vediet cikat,alebo sa bude pocikavat.No s tym som som sa este nestretla,ze aj velke pysky su zrastene..moja mala taku jemnu blanku,ktora sa uplne "rozisla" natieranim tym Ovestinom,6dni sme natierali.Kolko si pouzivala ten Ovestin?My sme po prvykrat uzivali az 2mes.Takze neviem,mohlo by to byt tak,ze to mala aj predtym tak anatoicky "inaksie" ,cize zlepene akoby?

perzefona
25. apr 2016

@denkabenka prosim ta uz sa nestrapnuj... Ty co ma tu ides ucit slovencinu? Vonkajsi genital je normalny nazov

perzefona
25. apr 2016

A neviem co take som povedala, ze si taka dotknuta? Ci aj profesor Horejsi, detsky gynekolog je pomocny personal, neinteligentny atd za to ze napisal ze ide o malhygienu? Ja som nic nepravdive nenapisala.

evka532
Odpoveď bola odstránená
domi1911
25. apr 2016

@evka532 tie male pysky o velke mame aj my trocha zrastene odkedy nam robili zakrok,pred tym to nemala tak ale citala som ze sa to vekom upravy.

simonkaa5
25. apr 2016

@denkabenka nám nechcela ani Dr ani gynekológ ten ovestin. Že obsahuje hormóny. Že sa to dáva ženám v menopauze. A veľa báb ho používa... No kto sa vyzná z tých doktorov ;#(

evicaveverica
26. apr 2016

@katkasofi aaaaaa a co mala?

evicaveverica
26. apr 2016

@perzefona ide o to akym sposobom tu pises ostatnym matkam o tomto probleme. Rozpravat im ze sa o svoje dievcata nestaraju je nanajvys od teba hrube a nemiestne. Mne tiez v porodnici nikto nepovedal ako osetrovat susku malej , len to ze ten biely povkak tam mam bechat a susku nevymyvat. Ja som to cez to vsetko robila, maz som sa snazila vymyvat a susku oddelovat a aj tak zrastla a to malu umyvam pri kazdej stolici pod tecucou vodou. Takze prosim ta, nabuduce skus len zvolit iny ton komunikacie.

evicaveverica
26. apr 2016

@perzefona apropo, nase matky nam nic nemazali ani neroztahovali a nam sa to nedialo 😉

evicaveverica
26. apr 2016

@domi1911 a nieje to len zlepene???

evka532
26. apr 2016

@perzefona bud taká laskavá a prestan mi vypisovat tvoje nazory do IP...nikoho to nezaujíma... si to nezažila tak sa do toho nestaraj... radšej svoju energiu venuj svojim deckám a mama sprostá si tu jedine tak TY..

denkabenka
26. apr 2016

@evka532 to poznam...ani moja si nechcela velakrat nechat natierat..zatial natieraj,ako vravim my sme natierali 2mes. natieraj tenucku vrtvu a len tam,kde sa ti ti zda zrastene a ked nepomoze,skus este k doktorovi zajst...moznoze ma pravdu s tymi velkymi pyskami..nam ten Ovestin na tu tenku blanku druhykrat na 100% pomohol...a henta psychopatka ta otravuje?napis danulicek ona je adminka a napis jej,ze ta obtazuje..

denkabenka
26. apr 2016

@simonkaa5 ano normalne to pouzivaju starsie zeny..ale radsej volim mensie zlo,cize radsej sme skusili neinvazivnu terapiu az ked to nepomohlo,tak sme sli k odbornikovi a ten jej to oddelil.My sme boli u detskeho chirurga-urologa,mal dve specializacie a boli sme vo Viedni.Takze nechapem tu rypalku perzefonu,ktora zrejme nebola za tabulou svojej dediny a pozna len nejakeho profesora.ktoreho ospevuje a nas tu obvinuje.Ja som konzultovala s viacerymi lekarmi a som tomu velmi rada.Viem na 100% ze to mamicky nezanedbali a ze to sposobuje chybajuci hormon.Ja som za natieranie Ovestinom,dcerke sa to krasne oddelilo druhykrat.

mojkokolja
autor
26. apr 2016

@denkabenka dakujem za odpoved ale ja som tento prispevok pridala pred 4 rokmi 🙂. Pomohol na krem a odvtedy kontrolujem kazdy den

denkabenka
26. apr 2016

@mojkokolja ja som si to vsimla az ked sa mi odoslal prispevok 🙂 a nedal sa zmazat 🙂 takze prepac ze som ta otravovala 🙂

henika40
27. apr 2016

@mamjka hlasim sa po dlhsej dobe, vazelina naozaj pomohla aj nam, dakujem za radu 🙂

mamjka
27. apr 2016

@henika40 to som rada 🙂 ja som sa to tiež len tu dozvedela 🙂

henika40
27. apr 2016

@mamjka kusok, co mala opatovne zrastene, akosi to pekne postupne zmizlo… ach joj, aj som si poplakala od stastia… natierame dalej samozrejme 🙂

daandra
29. apr 2016

Maminy,mam taky problem,mala to mala v polroku zrastene smerom od konecnika nahor a tetaz,ked to sledujem a natahujem mam pocit ze jej to odspodu zrasta a pritom si nie som ista,ci to zrasta,alebo jej natrhujem az hradzu :( sa mi zda,ze takou tenulinkou blanou to tam zrasta,ale neviem. Som uz z toho na prasky...vie mi niekto poradit

domi1911
29. apr 2016

@daandra ked je blanka prisvitna tak ano to je to. Len pekne cvicte netrhaj jej to praskne to ked budes trocha natahovat len nie moc silou. Ak sa do tyzdna nepretrhne isla by som na kontrolu k dr.

denkabenka
30. apr 2016

@daandra je to ako vravi @domi1911 ak je to take prisvitne skoro,tak je to zrastene.Nam to zrastlo tiez a masirovanie kazdy den olejcekom vobec nepomohlo,museli sme kremovat hormonalnym kremom a vtedy sa jej to rozislo.

evkazarka
23. máj 2016

Mamicky,myslite si ze mojej malej (15mes)mozem natierat aj takouto vazelinou?ci len obycajnou?dakujem

daren1
23. máj 2016

@evkazarka ja som kupila v lekarni lekarku vazelinu..

evkazarka
23. máj 2016

pytam sa lebo doma mam tuto co je na obrazku,tak ci kupovat inu..

daren1
23. máj 2016

@evkazarka asi by som neriskovala, ta lekarska je ta ista copouživaju gynkologovia apredsa len aby nemala mala nejaké palenie, scervenanie, je to haklive miesto

evkazarka
23. máj 2016

Asi ano..nebudem riskovat..dakujem🙂

hanelka1
24. máj 2016

Dievčatá, natierať vazelinkou po kúpaní, troška ponatahovat zakaždým ,,, pomáha,,,, olej nie určite.

evkazarka
24. máj 2016

no mojej sa nemozem ani dotknut,takze budem musiet v spanku-cize staci raz denne natierat?ci castejsie?