Ťažký priebeh kiahni u trojročného dieťaťa
Ahojte. Kiahne udreli tak ze su aj pod vlaskami a nie su ich stovky ale tisic snad. dieta nespi. neje. pije. ma horucky a chyta uz bluznenie z horucky trochu aj krce. na pohotovosti povedali nech ideme k obvodnej. mate niektora skusenost s takymto priebehom kiahni???? aky bol postup co vam pomohlo? privitam akekolvek tipy
Treba ist na konzultaciu na najblizsie Infektologicke pracovisko, zvycajne je to Infekcna klinika ci oddelenie v nemocnici, vzdy maju svoju kontaktnu ambulanciu, kde sa treba poradit. Dieta s vyssie popisovanym tazkym priebehom kiahni vsak patri na hospitalizaciu, kde dostane infuzie a celkove antivirotika (do zily), pripadne aj nieco dalsie, ak to bud stav vyzadovat...
Moja kamoška má tri deti a prostredná mala presne takýto priebeh. Lekárka jej aj vravela.ze takéto stavy nechávajú v nemocnici. Zváz to, hlavne aby píla, nech sa nedehydruje.
@juliet86 ..podavaj mu zvysene davky vit C . skus 5g / den ..rozpustene vo vode a podavaj cely den po glgoch od rana do vecera. nieco si o tom nastuduj . v DM dostanes prasok vit C ..stoju nejake 2 eura a mozes k tomu hodit lysicku sody bikarbony, aby sa to zneutralizovalo a nebolo take kysle.
Na kiahne je dobré aj tantum verde. Vieš s tým aplikátorom, dobre sa to potom aj aplikuje do vláskov. No v prvom rade by som sa tiež asi snažila zbaviť sa horúčok, tie sú istotne horšie než samotné kiahne
@juliet86 moja starsia nakoniec skoncila na virostatikach. Potom sa jej okamzite zacal zlepsovat stav. Predpisala jej ich obvodna, v nemocnici sme nastastie. neboli. U nej bol priebeh najprv lahky, tyzden len par vyrazok a potom zrazu nastal vybuch, vyskocila teplota a uz to slo. Hned rano sme sli k lekarke, predpisala tie virostatika a na druhy den nas prisla aj pozriet domov. Dala nam instrukcie, co robit, kedy do nemocnice...
ma ich aj v pusinke ale v hrdielku vyzera ze nie.... ma horucku okolo 39.1 39.3 po cipku do hodiny o pol stupna nizsie. pri vanach zabaloch ruci ako tur uz neznesie ani dotyk a mojkanie...
Nase mali obe az 40tky horucky, ktore neklesali. boli sme kvoli tomu aj na pohotovosti a tam nas len odbili, ze preco som ich nedala ockovat 😖. O tom som pocula vtedy prvykrat. Nasa obvodna mi odporucila telo oplachovat v hypermangane, to ich dezinfikuje a vysusuje. Pozor voda musi byt jemne sfarbena do ruzovofialova, inak moze popalit kozu lebo je to silne. Hlavne sa to nesmie dostat do oci. Davaju sa 2-3 zrniecka, alebo tak nejak. Nam pomohol. Prajem skore uzdravenie
@juliet86 juj, som nevedela, ze mozu az tak vyzerat, skore uzdravenie prajem!
@alenah31 mrzi ma, ze napriek ockovaniu dostala dcerka kiahne so zlym priebehom, vacsinou je to naopak a byva po ockovani lahky priebeh. Kolko mesiacov mala dcerka, ked ju ockovali?
@janickadr Ty si prosim Ta doktorka? Nas syn dostal kiahne v 11m1tyzden a tu v Kanade sa proti nim rutinne ockuje, ked dieta dovrsi rok. Bola som teraz v pondelok na klinike, aby ho zaockovali aj s MMR, ktore sa tu po dava taktiez v roku a so zdrav. sestrou sme sa rozhodli ockovanie posunut o mesiac, lebo MMR je ziva vakcina a este nepresiel ani mesiac odvtedy, co dostal syn kiahne a ze vraj zive vakciny sa maju podavat minimalne mesiac po sebe. No este mi aj spominala, ze kedze dostal kiahne pred 1. narodeninami, nemusi to znamenat, ze bude voci nim imunny a mala by som ho napriek tomu, ze ich prekonal, zaockovat. Resp. ak ho nedam, tak mu v buducnosti zistit odberom krvi, ci je proti nim imunny. Co si o tom myslis? Dakujem krasne!
@juliet86my sme mali u druhého dieťatka taký priebeh. Volala som linku dôvery o pol tretej v noci,či je to normálne, mala som strach zo zápalu môzg.blan,aby sa kiahne neskomplikovali. Tam mi len oznámili ze to je normálne. Toľko ich pomoc. Môj malý ale pil,mal horúčky, veľký vysyp, skriabanie,mal to aj v ustach. U nás len znižovanie horúčky, pitný režim dodrzat a hypermanganom umývať zabralo. Hypermangan trošku do vody, do vedra som dala,to do vane a polievala tým. To pomáhalo voči svrbeniu aj zápalu. A áno b čko a c čko brali. Pritom jedno dietko super ľahký priebeh a druhé ťažký. Ani fenistil nezaberal, ani dithiaden.
@juliet86 dcera vyzerala podobne a ako som pisala vyssie, dostala virostatika. Zvlastne, ze vas len poslali domov.
@simsalabim Obnovujem temu… To naozaj mala tvoja dcerka az po tyzdni zhorsenie? Po tyzdni?
@drahomirrra moj syn 5 dni absolutne nic dokooy mal 45 vyrazok, nesvrbelk ho to a na 6mden dostal 40tky horucky, 3 dni sme och nevedeli zrazat, boli sme na pohotovosti, infekcnom a dostal nakoniec antobiotika pridruzeny bakterialny zapal