Jedna veganka mi to povedala.
prečo by to malo byť sebecke.Ved zvierata pomahaju v terapiach.Psy kone mačky.
Bolo to i v telke. Zvieratami liečia. Zvieratá do zariadení chodia radi.
Pani "vegánka" nerozumie prírode. Z pleca na pleco také poznámky
Wtf!?
O zvierata, co pomahaju, je s laskou postarane. A su to vybrane plemena, ktore maju na to povahove predispozicie. Poznala som takeho psa a ten bol uplne stastny medzi ludmi, ked robil svoju "pracu".
Ja som mala psa, ten miloval ludi, deti, chorych atd, on mal diagnozu, ze pre neho behanie so psami nebolo vhodne, cize ho to nebavilo. Jeho centrom zaujmu bol clovek. Toto veganka tazko domysli, Oni maju pomerne rigidne predstavy v tomto smere. Ja takych psov poznam viac a proste ich to bavi
Áno aj nie... Záleží na konkrétnom prístupe k zvieraťu. Tak ako aj "bežný psíčkar" môže pristupovať k svojmu psovi úplne sebecky alebo naopak - s pochopením k všetkým potrebám, s ohľadom na welfare, a bla bla bla...
Tak rovnako to platí aj pri zvieratách, od ktorých sa očakáva "viac" (či už je to nejaká práca, výkon).
Nemyslím si, že sa to dá jednoducho zaškatuľkovať, že buď alebo. Áno, terapia so zvieratami má určité pravidlá, ktoré zohľadňujú okrem iných vecí aj pohodlie, welfare toho daného zvieraťa, ale realita je rôzna... Takže za mňa to nemá úplne jednoznačnú čierno-bielu odpoveď kedže je to individuálne.
Poznam osobne jedneho terapeutickeho psika a je to uzasny tvor, normalne na nom vidiet, s akou laskou to robi. Veganke vysvetli, ze sebecke je pozerat na situacie len zo svojho uhla pohladu🤷 takuto p.covinu uz hocikto nezadre teda 🤦
Spytaj sa veganky ci neni od nej sebecke papat potravu chudatkam zvieratkam😕
Sebecké to je, ale od tej veganky. Zvieratu to nijako neublizi, detickam to pomôže a to je dúfam ešte stále prvorade. Ak Ti chodí dieťatko na takuto terapiu, tak sa nenechajte odradit.
Ale ved to je nejaky troll 😀😀
Blbosť vôbec na tom nevidím nič sebecké. Myslím, že v zahraničí sú takéto terapie bežné. A dostalo sa to aj k nám na Slovensko. Je preukázané, že kontakt dieťaťa so zvieratkom má liečivé účinky.
Hlavne tie zvierata a majitelia absolvuju pomerne rozsiahle kurzy, tam sa vyhodnoti, ci vobec to konkretne zviera ma nejak zmysel a radost z toho, tie predpoklady. Tie zvierata sa nedrezuruju ako v cirkuse. Pri tej terapii ide o ten kontakt a to musi byt typ osobnosti toho zvierata vhodny na tento ucel. Kamoska si robi taky kurz a je to pomerne obsiahle, ale jej fenku to velmi bavi. Potom pojdu napr do domova dochodcov ako ofiko canisterapeuti.
vieš čo, ak by ta terapia mala pomôcť môjmu dieťaťu v náprave nejakých fyzických alebo psychických problémov a to zviera by pri terapii alebo výcviku nebolo týrané, tak by som kľudne bola v záujem svojho dieťaťa sebecká.
Robim canisterapie a ver tomu,ze keby to ten pes robit nechcel tak sa mozem na hlavu postavit a nebude z tej terapie nic pripadne si koledujem o lruser.. Preto inak psy aj psovod robi skusku a su na to casove obmedzenia ako casto a kolko moze pes vykonavat canisterapiu. Pri canisterapii v prvom rade sa dohliada na welfer psa( alebo akehokolvek oneho zvierata).az potom je klient. Moja sucka odtial odchadza sice unavena,ale vyhladkana a natlacena dobrotami
@misulka22 ale zase pes je stastny, aj ked je unaveny tymto pracovnym sposobom. Pre psa je to vsetko akoby hra. Podobne ako je pes unaveny z ineho typu aktivity. Ale hlavne sa mu clovek venuje. Canosterapeuticky pes je urcite stastnejsi, ako nejaky zabudnuty pes na zahrade, ktoremu sa nikto velmi nevenuje, lebo ved ma strazit dom. Hlavne su plemena psov a povahy, co vylozene tento typ aktivity vyzaduju, lebo to ich robi tymi stastnymi psami . Podobne to bude asi aj s mackami, konmi atd.
@enmery čo to je?
@andrea2323 nie som. Naozaj sa nad tym zamýšľam
Jaj s takýmto názormi som sa stretla počas slintačky krívačky, že to je jedno či skončia zabité a zakopané v zemi alebo na tanieri 🤦 akože dosť od veci. Pritom niektorí tieto zvieratá majú ako členov rodiny, napr. sused kozy. Doslova terapia pre celú rodinu. Produ vnúčatá a zoberú kozičky na pasienky a tam s nimi pobudnú. Každý, kto ide okolo sa zastaví. Poznám aj takých čo chodia na delfinoterapiu s autistickými deťmi. Terapie so psami úplne bežné. Taktiež konec, mačky a videla som aj iné zvieratá. Teta dlhé roky pôsobí v organizácii pre nevidiacich a slabozrakých Slovenska a tam sa so psími pomocníkmi stretáva bežne. A nie, tie psy netrpia.
Wtf? je What the fuck? v preklade Co za hovadinu (to je)?
A tie zvierata netrpia, lebo su na to vyberane specialne pre svoje povahove vlastnosti. Ze su kludne, trpezlive a bavi ich to.
Zviera sa totiz nerozpakuje prejavit svoj nazor. Takze keby mu toto vadilo, prejavi sa. Bude sa tomu branit. Nedonutis ho.
A staraju sa o ne dobre. Lebo take zviera musi byt same psychicky v pohode.
Tak sa o ne neboj.
Existuju aj terapeuticke zvierata pre zvierata, napr. u psov. Kde sa “nevycvalane” psiky davaju na lekciach dokopy s vycvicenymi (toho trenera), aby ich trochu dali “do laty”, socializovali (oducali ich nevhodnym reakciam k inym psom).
Lebo aj to ich uci, ako sa chovat vo svorke. Kedze aj so svojim clovekom (jeho rodinou) tvoria doma svorku.
Mozno jej pomohol baklazan v zadku,ale normalne detom pomaha terapia so zvieratami.
a co ich tam jedia? k nam do prace raz z atyzden tiez chodi therapy dog a ludia ho maju radi ..kazde zariadenie kt pod nas spada ma neake zvier-niekto macku niekto kralika..... aj ja som toho mojho chcela ako therapy kedze si ho obluboila jedna pacientka ale zial boji sa vozika a palice a kedze mame aj vozickarov tak radsej som od toho upustila ... no z hladiska pes-pacient super kombinacia..
Mas nejakych cudnych kamaratov veganov. Lebo moji kamarati vegani podporuju a tesia sa zo vsetkeho co vedie k laskavym vztahom clovek - zviera. A canisterapia je takyto vztah - ked je pes priatel a clovek je milujuci.
@maury tak mna SLAK ovplyvnil opacnym smerom. ked som sa zrevala nad tym, ze musia zabijat kravy(ci uz nakazene alebo preventivne), ked som citala ako od bolesti placu, tak som sa citila ako riadny pokrytec... ze mi krava na tanieri nevadi(a pravdepodobne humanne zabita nebola), ale ked citam ako ich museli vybit tak revem ako male decko. odvtedy som vedome hovadzie maso nejedla. vodome myslim tak, ze neviem ci niekde nebola nejaka primes, nejaka zlozka. nestudujem tak detailne vyrobky...
Neviem co by ta veganka povedala na to, ze sebecky chovam 2 macky na to, aby mi na pozemku lovili hlodavce. Akoze chuda hrabos, skorec alebo chuda macka? Inac syna mam adoptovaneho s poruchou prichylnosti. Az pri tej dedinskej macke dokazal prejavit pocity. Takze za mna terapia zvieratami 👍
Preboha, ona si myslí, že ich na tých terapiách jedia?
Ak si dobre spomínam boli nejaké štúdie, musela by som presne dohľadať, že tieto zvieratá žijú kratšie , v porovnaní s priemerom. Nie dramaticky, ale možno o rok či dva ...možno to myslela tak..Z vlastnej skúsenosti mňa ako psychológa bolo miestami neuveriteľné, čo všetko boli ochotné tie zvieratá znášať ... Myslím to samozrejme v dobrom, niekedy mi bolo " nepohodlne" aj za toho psa. Sú naozaj obdivuhodní -(é)
veganka nech lieci svoje dieta pupavou, ked to tvojmu dietatu prospieva zvysok sveta neries