icon

Trauma z kakania

sara22
19. apr 2017

Maminky,ja uz som zufala. Moja mala odmieta kakat. Mavala problemy s tvrdou stolicou,bolelo ju kakanie. Teraz sa to uz pekne upravilo,no jej ostala trauma a beha aj 3dni,ze jej treba kakat,ale boji sa a nevykaka sa ani za svet. Uz som si vymyslela rozne rozpravky o hovienku,prehovarala,ze hovienko chce ist za kamosmi hovienkami a u nej v brusku mu je smutno,ze aj mama a tata kakaju,proste snazim sa ju motivovat 😂 no zatial neuspesne.. Uz som zufala,kakat raz za tyzden nie je vobec zdrave ☹ a zadrziavat niekolko dni uz duplom. Ako ste presvedcili vy deti,aby kakali? Viem,ze tento problem nie je ojedinely..

tigress11
23. apr 2017

My sme mali toto isté. Skúšali sme všetko možné aj u lekára sme boli nič nezaberalo. Potom som sa naštvala a povedala som dosť. Zafungovalo podplácanie. Keď sa 5krát vykakáš pôjdeme do dráčika a kúpim Ti hračku. Potom som zvyšovlala kakania a teraz keď mu je treba ide sám úplne v pohode. Keď má silnejšiu stolicu že mu nejde krémik je po ruke.

sara22
autor
23. apr 2017

@tigress11 na moju podplacanie neplat. Ma 2 roky a este poriadne si taketo veci neuvedomuje. Skusala som to s kinderkom, lebo viem, ze to miluje a pri nom si to moze tak realnejsie uvedomit, ale nezabralo. Proste ona ma v hlave, ze kakanie boli, z tych asi 2 razov zapamatae a boji sa ☹

sara22
autor
23. apr 2017

@sandra_sul a to kakanie je vedlajsi efekt depresie, alebo z neho ta depresia? My sme tiez mali diagostikovanu ABKM, prave po nasadeni mliecnych vyrobkov mala 2x tvrdsiu stolicu, ze to je bezne, kym si creva na mlieko opat zvyknu a od vtedy sa boji, aj napriek tomu, ze teraz je uz uplne makka 😕 drzim palce, nech je rychlo malicka fit!!

sara22
autor
23. apr 2017

@lenki7 super, tak to ste velmi uspese sa z toho dostali 🙂 dufam, ze aj nam sa coskoro podari..

sara22
autor
23. apr 2017

@artemmiss to aloe a pukance ma celkom zaujali. Preco pukance? 😀 aloe chapem, to je precistujuce.. a v com to pomohlo? zmakcilo stolicu, alebo to posobilo laxativne, ze ked uz treba, nezadrzi? Lebo moja mala makku stolicu ma, len mala asi 2x tvrdsiu a ostal jej blok..

sara22
autor
23. apr 2017

@ketja Ja som vseobecne zastanca toho, ze pred dietatom sa o nom nic , co by aspon trosku negativne mohlo brat, nehovori. Len ked sa po 3 dnoch vykaka, tak vzdy to spomeniem mazelovi, ked pride z prace, ze mala sa dnes konecne vykakala a vzdy potom muz ze a urcite to ani nebolelo, ze? a ona vzdy nei a on ze no vidis, kakanie je super 😀 co sa tyka dstravy, nemam co upravovat, lebo nie je problem s tvrdou stolicou, ani s tym, ze by sa jej kakat neziadalo, ale s vedomim zadrziavanim zo strachu..
Ta motivacia je super, len keby som prisla na to, co by pre nu ten spravny motivator mohol byt 🙄

sara22
autor
23. apr 2017

@pattiadam prosim ta, ako sa to uziva? lebo cipok u nas nehrozi, do ritky ma nepusti..

artemmiss
23. apr 2017

@sara22 aloe sme začali brať na imunitu a keďže jej základ je v črevách, tak to pôsobilo aj pri kakani. Náš mal tiež vždy mäkkú stolicu,len zadržiava a aloe to tlači von.pukance preto,že je to vláknina a nie do všetkého viem dať vločky a tak to dokáže s radosťou zjesť.tie práškové do vody mi nechce vypiť ani zjesť v ničom.mozno pre niekoho hlúposť, no u nás zabralo,nemusím riešiť nahrávanie brucha či teplé kúpele.

sara22
autor
23. apr 2017

@katkatomas2 dakujem velmi peke, ja do nej zial ziaden cipok nedostanem.. to ma zasa druhu traumu, ked sme boli pred 8 meisacmi v nemocnici a sestricka jej strcila na sucho velmi "jemne" do ritky teplomer 😢 ale presne ako pisete, ze ziada uprava stravy nepomoze. Jedine, co pomaha v nasom pripade, je slivka, ta ju prehana, no ani za svet ju nechce. Uz ked ju len zaciti, tak ju vypluva, akoby si uvedomovala v tej svojej malej 2rocnej hlavicke, ze po slivke vzdy musi kakat..

sara22
autor
23. apr 2017

@artemmiss od akeho veku sa to aloe moze? a ake konkretne davas?

vlucifuk
23. apr 2017

@fizu1 jeeezis, akoby ste o mojom pisali. Ten sa zasa naucil cikat iba po stojacky. Na WC si sam dvihne dosku, vycika sa do travy.Jemu to ale dlho trvalo a zabralo, az ked pochopil, ze plienka je len pre babatka. Takze kakanie zadrziava, lebo na zachod ani na nocnik si nesadne, proste tieto veci len po stojacky. A tak ked je to uz akutne, tak plac, pobehovanie a sam sa postavi do vane, ze umyt, ze on nechce hovienko a takto aj na desatkrat mu to vyskrabavam, no hroza. A ma 3 a pol a v septembri do skolky,desim sa toho. Takze je vlastne odplienkovany, lebo plienku nechce, hoci ja by som mu ju na to kakanie pokojne aj dala, len nech kaka aspon raz za dva dni, ale on nechce.Motivujeme, dohovarame, zatial marne.Hmm...

sara22
autor
23. apr 2017

@artemmiss a este by ma zaujimalo, ze v akom case zacalo to aloe zaberat, ak mu z toho treba kakat, je to ako slivky, ze v podstate hned? Alebo len upravi brusko?

artemmiss
23. apr 2017

@sara22 tak kvôli EU je na fľaši od 3r,no dávajú od 6m,ja som dávala mladšej od roka,starší mal takmer 4r.davam berry od forever,obyčajný nechceli vypiť.

inull5
23. apr 2017

@fizu1 super príspevok😃 pridám moju skúsenosť čo sa týka kakania v škôlke s tým že tam aj iné deti kakaju..môj malý nemal ešte 3 roky keď nastúpil v septembri do škôlky.bez plienky je od 18,5 mesiaca a prvý deň im učiteľka ukazovala že kde sú záchody a nám rodičom hovorila ze s tými malými v pohode pôjdu a pomôžu s cikanim a kakanim.na to môj syn zahlásil že jemu v žiadnom prípade na cikaca pozerať nikto nebude a kakanie sú poriesi😃pýtali sa ho že ako a on že zavoláte maminke.od septembra v škôlke nekakal,ani keď my bolo treba.

sara22
autor
23. apr 2017

@artemmiss idem ho pozriet 🙂 dakujem!

sara22
autor
23. apr 2017

@inull5 zavolate maminke 😂 ja z tych deti odpadnem raz 😂

inull5
23. apr 2017

@sara22 áno,takto to povedal😃minule sme boli u našich a on že ide kakať.tak mu vravím poď ideme na záchod,ale on že nie,že ideme domov..tak po špičkách utekal domov a ja s ním,ešte že naši bývajú oproti...

jeennyv
23. apr 2017

@sara22 skus detsky aviril z drogerky to kludne mozes namazat na konecnik..bude to prijemnejsie, mne to ako decu robili...ja som tiez moc nechcela kakat ale z objektivnej priciny

sara22
autor
23. apr 2017

@inull5 😀 inak ja som bola taka ista.. asi do 25 rokov 😀 mala som par zachodov, kde som sla na velku, ale v skole nikdy, ani nikde verejne, ani v tabore som dokonca vyse tyzdna nebola 😅 snad to malemu prejde skor ako mne 😀

sara22
autor
23. apr 2017

@jeennyv to som skusala, teda nie konkretne aviril, ale detsky olejcek. Lenze nepomohlo, kedze nie je problem s tvrdym hovienkom. Ona dokonca niekedy uz ma hovienko " na polceste" a potom ho asi vtiahne spat(ked to tak skaredo musim napisat), lebo ma velakrat aj spinavu ritku. Cize hovienko je makke, inak by nespinilo, len proste sa boji ho vytlacit..

daakotaa
23. apr 2017

@sara22 Presne takto sme boli aj my...dokonca aj tou rozpravkou o hovienkach kamosoch.🙂. Malemu som davala Dufalac dost dlho kym si zvykol ze hovienko je makke. Trvalo to asi rok nedalo sa to uponahlat, jednoducho ma blok v hlave a musi si samo uvedomit ze treba kakat. Hlavne neber kakanie ako najdolezitejsiu vec v zivote a prestan to riesit pred dietatom lebo cim viac chces ty tak tym menej ono. Aspon u nas to tak bolo, prestala som riesit a kakame niekedy aj 2 x za den. My mame problem este plienku na kakanie, lebo v tom case som bola rada ze sa vykaka a bolo mi jedno ze do plienky hlavne ze kaka.

juliet86
24. apr 2017

Chod k specializovanej detskej psychologicke.ak sa to zacykli skoncite na chirurgii a oproti tomu jedna trauma iba s teplomerom bude nic!

pattiadam
24. apr 2017

@sara22 to je taka umelohmotna ampulka s plastovym sosacikom a dava sa,do konecnika.Moja,tiez reve ale aj tak jej to dam lebo hned sa,do 5min.vykaka.Musim ju chytit inak sa,neda co uz🙈

pattiadam
24. apr 2017

@sara22 este mam odskusane.Microlax to je tiez,v tube gelik so sosacikom ale ten je trosku hrubsi a zaoblenejsi.Ale dostat to v Rakusku.Aj ten je dobry.A ja sa chcem opytat a davate glycerinove cipky urcene pre deti ci ake a kedy sa vykaka po cipku hned ?

emilia25
24. apr 2017

Toto poznam od 2 rokov sme s tym bojovali.boli sme aj na sone crievok tie mal maly pekne priechodne takze nam doktorka povedala ze je to vsetko v hlave.tak sme mu nasadili dufalak naucil sa bolo vsetko dobre.az kym sme nezacali chodit do skolky zas etapy nekakania s peknym kakanim.ja som bola z neho uz taka hotova ze po tyzdni nekakania som aj kristyr kupila v lekarni a tak kakaval.teraz mame zas obdobie dobreho kakania aj v skolke.tak snad mu to uz aj vydrzi a nebudeme to riesit opet v skole ked nastupi.

sandra_sul
24. apr 2017

@sara22 je to prejav depresie

lenki7
24. apr 2017

@sara22 ja keď som tu citAla tieto príbehy, považujem to za zázrak že sa zrazu takto odblokoval. Je mi jasné že ešte príde recidiva lebo podobný problém sme riešili V lete ale n3prerastol až do takyxhto rozmerov. A inak tiež nie som zástanca toho že sa nemá nič hovoriť pred dieťaťom. U nás práve to že sme tU tému naplno otvorili pomohlo...

sara22
autor
24. apr 2017

@pattiadam raz som dala glicerinovy cipok, vykakala sa v podstate do 10 minut. Ale ten som dala este pred tym, ako bol tento problem, to som potrebovala stolicu kvoli jednemu dolezitemu vysetreniu, ked sme boli hospitalizovani a bez neho nas nechceli pustit domov. Kedze som videla, ze malej to tam vobec nie je prijemne, zvolila som mensie zlo- cipok..

sara22
autor
24. apr 2017

@lenki7 ja si myslim, ze s dietatom hovorit sa ma,ale o nom s niekym inym posobi na dieta ponizujuco. Moze sa citit zahanbene,pripadne, ze robi nieco zle a vobec to nemusi pochopit,pretoze to nebolo ani jemu urcene a moze z toho ostat este viac zablokovane.

sara22
autor
24. apr 2017

@sandra_sul preco myslite,ze depresia? Mate skusenost?