Tráviace problémy u tínedžera: Kedy vyhľadať pomoc?
Ahojte maminky. Syn má 14 rokov a máva bolesti brucha spojené s hnačkou. Je veľmi chudý 178 cm 56 kg.
Prvý krát sme s bolesťami brucha boli na pohotovosti medzi sviatkami, vtedy na pohotovosti sa skonštatovalo, že to má podráždene zo sviatkov.
Potom sa pár krát sťažoval , ale ho to prešlo..
Minulý týždeň sme navštívili detskú tá mu dala dietu a sledovať. Dnes sme boli u zastupujúceho lekára, ktorý nás poslal na chirurgiu kde ho vyšetrili komplet, urobili mu ak sono, lekár nás poslal domov, že nič akutne a máme mu dať urobiť krvný rozbot aj výter a mal by ísť na odborné vyšetrenie. Bojím sa teraz , či nemá niečo s pankreasom nedávno bola v médiach správa.
Má niekto podobné skúsenosti. Urobí nám rozbor aj zastupujúci lekár, alebo máme čakať na svoju detskú do 13.júla?
Dnes bola aj výhrada k moču na chirurgii, že málo pije, ale podľa mňa dosť , len počasie...
@katkazatka syry má bežne na desiatu aj smotanové dezerty má rád.
@anonym_autor To je v poriadku, že ich má rád, ale nemusia mu urobiť dobre. Kŕče môže mať aj niekoľko vela hodín po skonzumovaní určitého jedla. Najlepšie je robiť si zápisy.
@anonym_autor To je v poriadku, že ich má rád, ale nemusia mu urobiť dobre. Kŕče môže mať aj niekoľko vela hodín po skonzumovaní určitého jedla. Najlepšie je robiť si zápisy.
@katkazatka Ďakujem
@anonym_0505d6 ja som si dávala balík 250 intolerancii za veľké prachy a nič, teda homár🤣🤣 mi vyšiel, na alergie si musím dať zvlášť, nemôžem mlieko a iné veci
@danielahamar takze to bolo zbytocne? Ja mam kadaco, lepok histaminku, orechy jablka mrkvu....
@danielahamar takze to bolo zbytocne? Ja mam kadaco, lepok histaminku, orechy jablka mrkvu....
@anonym_0505d6 ale že úplne, tiež nemôžem kadečo, mlieko ani kvapku, vajcia, sóju, droždie, ovocie a bylinky žiadne, histamin mám tiež a testy furt a furt negatívne. Takže mi poradili ešte dat spraviť alergiu na potraviny, to stojí len 90😬 a je to tuším na 25 veci. Ale zas čo som mala zvýšené bol lepok, ale bol v norme, hoc aj to viem, že múku nemôžem 😂
@anonym_autor najskor ma asi intoleranciu alebo alergiu. Moze to byt na cokolvek - laktoza, kazein, lepok, histamin, moze mat celiakiu.
Urcite by som si zacala vsimat, ci to nie je po konkretnom jedle.
@anonym_autor smer gastro a odbery, môže mať intolerancie na stravu, môže mať reflux, hocičo
On má krče v bruchu dole na ľavej strane ho pichá, nezvykne vraciať ale zvykne ho prehnať
@anonym_autor Neodsledoval po akom jedle ma krce?
Ďakujrm, zistime budeme si zapisovať jedlo po ktorom má problém. Zobrali mu krv aj výter a pôjde na gastro pravdepodobne
@anonym_autor to môže byť všeličo - intolerancie, celiakia, helicobakter, Sibo... Podľa mňa bude potrebné vyšetrenie na gastroenterológii
Ďakujrm, zistime budeme si zapisovať jedlo po ktorom má problém. Zobrali mu krv aj výter a pôjde na gastro pravdepodobne
@anonym_autor lenže reakcia na jedlo môže byť aj na 2den, nemusí byť hneď, takže naozaj len pozorovat
Uz davno ste mali byt na gastre. Zacat rozborom krvi, vydychovy test na laktozu, z krvi vylucit hostaminovu intoleranciu, taktiez alergie, celiakiu atd. Toto vam obvodny nespravi, max nieco z krvi a nieco zo stolice. Moze mat hocijaku intoleranciu ci alergiu, moze mat hit, sibo - prerastanie bakterii v tenkom creve, alebo aj nejake ine problemy. Chod za zastupujou, popytaj listky na gastro a hlavne to ries. Keby mal zapal pankreasu, to by vedeli. Resp. oni by to vedeli. Predpokladam.
Dnes podvečer zn9vu, išli sme na urgent. Akutny appendix
Dnes podvečer zn9vu, išli sme na urgent. Akutny appendix
@anonym_autor mm.ale uľaví sa mu už .dobre že ste isli

@anonym_autor to má normálnu stravu fajn vyvaženu. Keď má takéto kŕče, skús obmedzit mliečne. Myslím tým tým aj bryndzu a zmrzlinu.
Treba ísť vylučovacou metódou. Nech si vedie zošit každý deň čo zjedol. A aké mal príznaky pri tom.
@katkazatka syry má bežne na desiatu aj smotanové dezerty má rád.