Trhlinka na penise: Ako postupovať pri hojení?
Malemu 18 mesačného synovi nešiel stiahnuť pipaš, tak sme dva týždne natierali kortikoidovu masticku. Po 2 týždňoch mu to islo pekne stiahnuť. Každý den som mu to stahovala a dnes zrazu mu to uslo nešlo tak ľahko a ako som sa to snazila dat dole tak sa mu urobila trhlinka z vonkajšej strany. Co teraz? Zahoji sa to pekne? Potom opäť natierat aby mu to povolilo?
Neviem asi keby som natrhla decku penis tak sa idem opytat ku lekarovi
@anonym_382526 tak asi teraz vecer nepôjde žejo... Chce sa len ukľudniť , počuť skúsenosti....
@anonym_382526 tak asi teraz vecer nepôjde žejo... Chce sa len ukľudniť , počuť skúsenosti....
@anonym_eb4f63 vsak pohotovost je ci?
@anonym_autor drobné trhlinky sa vpohode zahoja a nedostane ani žiadna jazva, netreba panikáriť, ak netečie krv.
@anonym_eb4f63 vsak pohotovost je ci?
@anonym_382526 keby mi príde niekto na urgent kvôli trhlinke na penise ktorá nkrvaca, asi mi ostane obočie prilepene na plafone
nechaj to uz tak a nenatahuj mu to zbytocne. este je maly, nic sa nemusi dat stiahnut ani odlepit.
Ak mu to budeš takto nasilu sťahovať, môže sa stať, že mu predkožka nepôjde vrátiť späť a ostane zaseknutá dole, čo je akútny stav. Nikdy sa to nemá sťahovať nasilu. Kúp si pinďa masť a po každom kúpaní jemne natri a opatrne stiahni iba koľko ide, chvíľu to môžeš držať natiahnuté, ale nesťahuj to na sucho a ani až úplne dole. Trhlinky sa mu zjazvia a budete mať väčší problém ako máte teraz
@anonym_autor tu Ti asi nalozia, ze 18 mesacnemu to mas nechat tak. Ale tak ak mu to uz slo, tak teraz daj tomu cas a natri Framykoinom, nech sa mu trhlinka zahoji a nasilu nestahuj, len trosku s tym pohybat. Potom by som pokracovala.
Nas na 5,5 roka, tiez sme pouzivali kordikoidovu mast, aj u tak maleho, ako je Vas, lebo on mal ledva dierku na cikanie a pri cikani az tlacit musel a robil sa mu balonik. Dostali sme tiez Locoid, po nom som bola rada, ze mohol normalne cikat. Ked mal 4, tak to slo celkom pekne, nie celkom, ale slo a teraz znova nic a ze ho to boli. Tak znova mame masticku a skusa si aj sam pri kupani. Prvemu synovi to alo v 9 mesiacoch, muz ani nechcel nejak velmi a hups a bolo a mal odvtedy pokoj. Ale tento druhy syn, to je ine uplne.
18 mesacnemu sa nic pretahovat nemusi, este je maly... do 6 rokov sa to 95% detom normalne uvolni... nic s tym nerob, trosku cistej vazeliny mozes, ale to je tak maximum...
@anonym_autor neutekaj ja urgent určite ak mu to nekrvaca a neboli ho to… nechaj Tak hlavne umývajte. Zahojí sa. Ak by sa zhoršovalo by som sla k dr.
Pripadne mu to môžeš vyluhovanym repikom natrieť to mu neuskodi

Neviem asi keby som natrhla decku penis tak sa idem opytat ku lekarovi