Trojmesačný si zaškrabol do očka
Dobry vecer moj maly si dnes zaskrabol s nechtikom do oka.. a na bielku ma dva fliaciky krvave.. hned som pislala doktorke.. ta mi povedala ze mu mam davat ocuflash a potierat repikom.. prosim vas nechapem ako potierat repikom..
Urob odvar z Repika, nechaj vychladnúť na izbovu teplotu, zober tampon namoc do odvaru a pretri bábätku ocko
Určite nekvapkaj čaj do oka. Nie je sterilný. Navyše môže obsahovať kúsky čaju ktoré sa mu môžu dostať do oka, môžeš mu tak zaniest infekciu. Repík je dost silný, môže spôsobiť zacervenanie, podráždenie. Ak tak, skôr iba pretriet po.oku. Na nechty je dobré pouzit aj jemný pilník. Pretože po odstrihnutí môže byť ešte ostrý
Potieranie repikom znamená, že uvaríš repkový čaj. V tomto prípade skôr silnejší odvar. Scedíš, necháš vychladnúť a potom zoberieš vatu. Varu namočíš do vychladeného odvaru a následne pretieraš po zatvorenom! oku.
Určite nepoužívať teply odvar.
Vždy precediť poriadne cez sitko pripadne ideálne cez gazu.
A v žiadnom prípade neliať do oka a ani nedávať do otvoreného oka. Iba ako som písala vyššie pretierať po zatvorenom očku.
Replík netreba vôbec,to ti píšem ako očná sestra,len ocuflash kvapkat.
@janinah a ocuflash mozem kolko krat za den? Povedala mi ze ked to neprejde do 3 dni mam prist.. myslite ze by to do vtedy mohlo prejst?
Prosim nekvapkajte repik do oka a urcite ani nepotierajte
Staci ocuflash 3-4x denne a uvidite

zrejme nakvapkať v polohe ležmo na očko pár kvapiek repíka, ono niečo z toho stečie dovnútra. a potom ošetriť kvapkami alebo mastičkou, podľa rady lekárky. ak by si mala zajtra pocit, že je to horšie, určite navštív očné. snáď sa to utrasie.
a dobrá rada: nechty treba strihať tak, aby neboli ostré hrany. viem, bábätko, ale dá sa.