icon

Trojročná dcéra máva štípanie v intímnych častiach

19. sep 2021

Ahojte dievčatá malá bude mať v januári 3 roky a dosť často sa sťažuje že ju štipe piša, neviete mi poradiť aký krém by som mala kúpiť v lekárni ? čo dávate vy svojím detom?

viestta
Odpoveď bola odstránená
matqa411211
19. sep 2021

Joj zeny, ale keby ju stipala fufura hned by utekala ku doktorovi 🙃 ale na dieta staci napatlat masticku,

ivkazba
19. sep 2021

To je jedno, že to nie je každý deň. Ak sa niečo opakuje, tak to treba riešiť s lekárom. Kým sa z toho nestane niečo chronické, čo jej spôsobí celoživotný zdravotný problém. Ale to je asi škola vysvetľovať, keby ti na tom záležalo, tak namiesto vypisovania na koňovi budeš riešiť lekára.

margetakuska
19. sep 2021

Štipe ju pri alebo po cikani? To by potom mohla mať zápal , naše baby to mávajú často, nasadíme urinal sirup pre deti( alebo hocijaký sirup aký ti dajú na to v lekárni) , zvýšiť príjem tekutín, ( môže aj urologicky čaj pre deti, čistú vodu...) čím viac bude cikať tým rýchlejšie to ustúpi, brusnice papať, a ak má červenú cikulku tak natreť framykoinovou mastickou, imazolom, sudokremom ..ešte ma napadlo naparivat ju zospodu ( do nocnika jej vyliať kamilkovy čaj tak nie moc horúcu ale aby sa z neho ešte parilo, posadiť ju tam a chvíľku ju tam nechať sedieť nech sa zo spodu zohreje, alebo jej urobiť sedavý kúpeľ v kamilkach..ak to neprejde (alebo naopak sa to zhorší) bude treba ísť k dr.s močom, predpise zrejme antibiotiká,
alebo to potom moze byť niečo z gynekológ.hladiska, najskôr ti ju pozrie detská dr.a potom ťa keď tak pošle kam bude treba... Moja najstaršia s tým mava veľké problémy, vracali sa jej zápaly až skončila na nefrologii, doteraz nemôže chodiť bosá inak ma hneď zápal, držím palce nech to rýchlo prejde

autor
19. sep 2021

@matqa411211 jasné ty aj pre krivý vlas na hlave bežíš k lekárovi, nie som ty.

autor
19. sep 2021

@margetakuska Dakujem za rady, a aj vy máte pocit že som neschopná matka ? najvačšie hovado pod slnkom? Lebo tu ženy mi to tak napísali, hlavne stálice na MK.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
matqa411211
19. sep 2021

Stipanie posvy porovnavas s krivym vlasom? Aha

autor
19. sep 2021

@cocolino234 ešteže ty máš vačši záujem o svoje dieta.

altair
19. sep 2021

Hej a tá masticka je Imazol. Prepísal mi to v predchádzajúcom príspevku autocorect. Moje mali tiež také obdobia, a po vyšetrení moču to nikdy nebolo na antibiotiká, takže som hľadala ako tomu predchádzať a riešiť to. Utierať po wc vždy spredu zo zadu, to je dôležité. Umývať čistou vodou. Žehliť gaťky. A nesadať na studenú podlahu a zem.

spadnutaslivka
19. sep 2021

Závisí, čo je v tvojom ponímaní často. Nie vždy treba s každou debilitou utekať za lekárom, a veľa závisí, koľko už máš skúseností, lebo mnohé veci vieš ako mama poriešiť. Ale ak je to častejšie, aspoň preventívne treba dať skontrolovať moč. Ak sa nič neukáže, tak je to pravdepodobne len slabšou hygienou. To nechcem uraziť, ale žiaľ mnohé ženy vôbec nevedia, ako utierať/umývať intímne partie. Napr. ako píše altair, utierať treba spredu dozadu, aby sa z riťky dopredu neťahali baktérie. A toto mnohé baby nevedia.

stanulienkat
19. sep 2021

Také deti gynekologické mykózy nemávajú. Povedala mi to detská gynekologička, nakoľko tam ešte nie sú tie hormóny, ktoré sú potrebné k vzniku mykózy. Ja si myslím, že problém bude tým ,ze treba spodné prádlo dávať na dvojité pláchanie, nepoužívate žiadnu aviváž, ani žiadne iné voňavé sračky, nepoužívať voňavý toaletný papier, spodné prádlo žehliť. Neviem prečo každá druhá mamička si myslí, že musi mat prevoňané prádlo.

autor
19. sep 2021

@spadnutaslivka Tak mala sa umýva každý den, ale je pravda, že sa hrá s mydlom potom jej to mydlo musím zobrať a rozmýšľam či to nemôže byť aj z toho. No nechcem hneď bežať k lekárke aby sme tam niečo horšie nechytili a zasa ako som spomínala, naša lekárka od kedy je corona je problém sa k nej dostať.

nelca0510
19. sep 2021

Tak pisa je asi pošva/vagína,keď už si medzi dospelými ženami. Keď ju to stipe opakovane,sme pediater. Neverím, že výhovorka korona funguje už tak dlho. Keď by si hľadala na nete,aspoň by ťa to nasmerovalo na detskú gynekológiu a zavolať tam. Ale ako ti jedna mamička písala,keby teba svrbela "pisa",hneď poletis na gyndu. Nezanedbaj niečo hneď v začiatkoch.

autor
19. sep 2021

@stanulienkat Ja jeej gatky periem v rukách iba a používam detské mydlo. Tak mi to poradila lekárka že na detské gatky sa nemá používať aviváž.

autor
19. sep 2021

@nelca0510 Tak nemusíš mi veriť ale je to pravda, detská lekárka nás pre hocičo nevezme.

spadnutaslivka
19. sep 2021

kľudne skús zavolať doktorke, že sa ti dcéra sťažuje, že ju tam štípe. Moč aj tak ponesieš do labáku, nie k nej, takže možno ti len vo dverách dá papiere. A potom ti dá telefonicky vedieť výsledok a čo ďalej robiť.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
autor
19. sep 2021

@cocolino234 Počuj tu nechcem byť drzá ale ja som sa slušne opýtala dostala som odpoved, a spravím to tak aby to bolo dobre. Takže o nezáujem mi nepíš nemáš nato právo!

stanulienkat
19. sep 2021

Tak,ked je teplo,nedavat spodne pradlo,nech sa vetra. Mozno je zaparena. A v rukách by som tiež neprala. Skôr by som dala na šesťdesiatku do práčky, aby sa to poriadne vypralo.

autor
19. sep 2021

@stanulienkat Nie v rukách by ste neprali ? Mne to doporučila pediatrička že iba s detským mydlom preprať v rukách. tak už neviem no.

stanulienkat
19. sep 2021

Mne sa to zda v rukach nedostatocne. V pracke na vysokej teplote je to predsa podľa mňa hygienickejšie vypraté. Nic v zlom.

autor
19. sep 2021

@cocolino234 a prečo píšeš že ty nie si matka?

margetakuska
19. sep 2021

Nečítala som komenty, poradila som, čo pomáha nám.. nemám nijaké právo hodnotiť druhu mamu, pretože ju nepoznám...,
pevne verím, že dcérke bude rýchlo dobre, ešte ma napadlo, mne dr.este vravela, že ak dcérky chodia dlho na bicykli alebo odrážadle, môžu ich štípať cikulky aj z toho (vraj sa šúcha o sedadlo a môže ich to štípať...) držím palce 😉

dahra
19. sep 2021

- moja najmladšia sa tiež často na toto sťažuje, hlavne večer nechce cikať, ale problém je, že jej sa robia vypareniny. Vtedy sa nechce ani vycikať. Musíme ju teda najprv osprchovať. Potom jej to natieram sudokremom alebo rybilkou. Učíme ju ako sa správne utrieť po vycikaní. To už riešime dlhé roky, aj na urologiu chodí, často nosím moč aj ku pediatričke na vyšetrenie. Moja to má vždy len povrchové, nie sú prítomné zápaly.
Myslím si, že pomáha aj dostatok tekutín, pravidelné cikanie, nezadržiavanie moču. Ak lekárka ordinuje len po telefone, ja by som odniesla moč a pýtala si odporúčanie k odborníkovi, keďže je to už opakovaná záležitosť.

janulik270
19. sep 2021

Treba ist ku detskej leksrke zaniest moc a povedat problem.Moze mat zapal v moci kde predpise antibiotikum.Ak bude moc ok treba zajst k detskemu gynekologovi zapal bude zo spodu.Viem o com pisem lebo zapal mala moja 5rocna a boli sme u det.gynekologa.Gynekolog zoberie vyter popripade vie dat palicku aj detska lekarka a vyter spravite vy doma a zanesiete detskej lekarke.Detsky gynekolog bude mat vysledky a nasadi liecbu

alenka7777
19. sep 2021

tiez by som v rukach neprala. nejaky setrny neparfumovany prasok, do pracky na 60 st. a poriadne vyzmykat. vsetko spodne pradlo zehlim. co sa tyka mocovych ciest. tak treba mat aj po byte hrubsie ponozky al. papuce, krize v teple, pit vela tekutin a dobre su na to aj brusnice.

lilke
19. sep 2021

Mamička, vyzerá to na zápal močových ciest. Mohli by to byť aj baktérie, ak sa zle utiera riťka (musí sa smerom von, ku chrbatu).
Obe musí riešiť lekár. Urológ alebo gynekológ.
Ráno odober moč, odnes ho k lekárke. Bez výsledkov odberov aj tak nič nepredpise. Určite ju ničím nemasti, aby si jej nezhoršila problém. Max jej dávaj veľa piť čistú vodu, neviem, či malé deti môžu urologicky čaj. Ak máš brusnice, tie sú super na močové cesty. Nečítala som vyššie, možno nejaké maminy poradili niečo na zápal močových ciest (toto som ja riešila iba raz, utkveli mi v pamäti len brusnice a pitný režim).
A drobca obuvaj, ponožky dávaj, vonku nech nesedí na zemi.

autor
19. sep 2021

@lilke Dakujeeem áno zajtra odnesiem moč.

autor
19. sep 2021

@cocolino234 Zaujímavé mna hodnotíš ale raz píšeš že nie si matkou a potom si :D