Trojročná dcérka má Covid-19 a nechce jesť

w123
18. jan 2022

Prosim Vas dcera ma druhy den covid a nechce jest zo vsetkeho ju boli brusko a napina ale co ma trapi nechce mi pit. Dostanem do nej glg vody za x hodin, doktorka povedala ze ma vela pit ale neviem ju k tomu prinutit. Je to normalne? Prejde to ? Ani polievky ovocie nic ani za svet. Bojim sa ze takto skoncime v nemocnici.

janage
18. jan 2022

@w123 skus rôzne slamky, čaje, riedene stavy, kde je veľa vody, detská výživa, minerálka?. Sleduj ako cika. Dr. má pravdu a tvoje obavy sú na mieste.

tani777
18. jan 2022

Jest naozaj nemusi,telo vie,preco nechce jest,ale pit ano..aj ked striekackou,ale musi..lyzicku,za par minut zasa..urcite po trosickach,aby ju z toho nenapinalo..ak sa na to citi,sup s nou do vane,bude sa hydratovat aj pokozkou,mozno sa jej zaziada sa napit vtedy..
Drzim palce,nech to rychlo prejde

lucia147852
18. jan 2022

Hoc čo daj piť, aj čo bežne nedavas. Dzusik, sirup, sladky čaj. Slamky, poháriky a všetko možné vyskúšaj. Aspoň lyžičkovu metódu keď už inak nie, každú chvíľu 1 kávovú lyžičku. Jest nemusí pri chorobe aj týždeň, tak hovorí naša pedina a veru moja dcéra pri žiadnej chorobe prvé dni neje.

hrasocek12
18. jan 2022

Ja som malej davala lyzickami pit a ked vracia tak treba bud smectu alebo hylak kvapky na brusko 😟 hnacky a vracanie su bezne pri korone a aj bolest bruska 😟

janulik270
18. jan 2022

Keď nechce jesť nevadi poznám to keď som mala covid skoro som sa dostala do nemocnici jedlo umna týždeň nebol,hlad bol ale do úst ho dostať som nemohla.Dieta potrebuje tekutiny to musíte aspoň to zvládnut striekačka,pomaly aspoň po troške a často.Ak ani vodu dieťa môže skončiť v nemocnici bude dehydrovaná.Urcite lekárka Vie o Tom a poradila vitamíny poprípade niečo Vám predpísala od stavu dietata

w123
autor
18. jan 2022

Ona mi nevypije dzus ani caj ani mlieko nic ine okrem vody ani ked nieje chora takze teraz ked odmieta uz aj to jedine vodu je to zle neda sa to do nej nijako dostat mozno tou striekackou ale pojde to nasilu inak cika velmi malicko

dzulli1980
18. jan 2022

Ono piť musí, keby nejedla pár dní, nič sa nedeje ... no moja dcéra napríklad vyvráti aj vodu, takže nasilu do nej nelejem, takisto nevypije žiadny rehydratačný roztok ... ponúkaj tekutiny, no nenúť ... sleduj moč, pokiaľ cikať málo a moč bude tmavý a páchnuť acetónom, utekajte do nemocnice, bude potrebovať infúzie.
@w123

janulik270
18. jan 2022

@w123 cika malo lebo nemá z čoho.Skuste vodu pomaly nie na silu dieťa je vyčerpané,slabé keďže nič nepapa ,nepije určite je podráždené poprípade
zajtra zavolať lekárke.

nerko
18. jan 2022

@w123 u mladsej dcery mi pomahalo, ked som jej dala jest nejaku hlupotu z ktorej sa jej dost dostalo medzi zuby. Napr. tycinku, piskot, kusok horkej cokolady a po kazdom takomto kusku sa napila z flase so slamkou, lebo jej to vadilo na zuboch. Moze grcat aj mat hnacky pri covide. Ale pit musi. Horsie bude, ak jej stupne teplota. Ked aj po lyzickach jej das, kazdych 10 minut. Prinajhorsom bude musiet na infuzie. Drzim palce

appletree
18. jan 2022

@w123 ak nic ine mozes ovocne nanuky vyskusat ak by si dala..

laila22
18. jan 2022

@w123 áno je to normálne, ja ako dospelá som nevládala vypiť šálku čaju za deň. Bolo mi z neho na vracanie, bolel ma žalúdok. Telo odmietalo... Voda bola horká, džús ťažký, všetko chutilo odporné. Polievku som zvládla 2lyzice. Zober ju radšej ma pohotovosť.

dwightvb
18. jan 2022

potrebuje pomoc, necakaj a bez s nou na pohotovost

moniczka31
18. jan 2022

@w123 pri inej chorobe síce ale u nás zabrala striekačka,aj nasilu

janynyna
18. jan 2022

Prešla som si s malým to isté v decembri. Len s tým rozdielom, že aj keď sa napil tak všetko vyvrátil. Ak sa ti čokoľvek nezdá chod radšej na pohotovosť. My sme takto skončili na infuziach na dva dni. Ale najprv radšej zavolaj na pohotovost a informuj ich, že sa k nim chystáš a mala je pozitív.

tatinka
18. jan 2022

@w123 ahoj,ani moje deti nchceli pocas korony jest,starsi ma 3a pol roka,mladsi 10 mesiacov, starsi nechcel jest uz tyzden pred tym,nez ostal pozitivny a jedenie sa mu zlepsilo az po par dnoch ako sa nastavili lieky,lieky ako davas?ak pred jedlom tak ani po nich deti nechcu jest, daj ich tak,ze normalne daj dcere papat pvnu stravu a ked uz bude mat takmer vsetko zjedene ( nie uplne vsetko,nech tam este ma na 2-3 hlty ) vtedy daj lieky a potom este tie dva tri hlty jedla, nedavaj kratko pred ci po liekoch nic mlicne,z toho sa povracaju, lieky ako pisem skus davat kratko pred dojedenim pevnej potrav , mliecne ak ju nezahlienuje daj az neskor, a moj syn velmi caje pil ovocne tie detske a daj si aj ty zw strngnite si spolu akoze na zdravie, a tiez skus napriklad pomarancovu stavu zmiesaj s vodou pol na pol , vodu daj kludne taku vlaznejsiu alebo aj teplu kedze dzus /stava su studensie...takyto sposob zabral a viac potom jdli o aja, mensi kedze este ma aj mlieko tak prve dni vsetko vygrckal ale ako sme mu to zacali davat tak ako pisem, uz to zniesol....drzim prsty nech je dietatko cim skor zdrave...joj a este sa spytam ci ma izoprinozin v sirupe alebo tabletach alebo prasku, pre deti je najlepsi sirup, z prasku dost napina a z tabliet sa mne osobne strasne tocila hlava

nikpa
18. jan 2022

@w123 ak nechce ani po lyžickach tak striekačkou. Keď jej ju priložis na bok líca a streknes hneď jej to stečie, nevypluje to. Ale pomaly, inak ju začne drhnut. Ja som tak dávala malému keď mal teploty a tiež som do neho inak nedostala ani kvapku.

taga
18. jan 2022

Dzusiky ani nic ovocne by som nedavala, to jej nespravi dobre. Rovnako caj ci cista voda je 'tazka' na zaludok. Kup coca colu a skus jej davat po lyzickach, bez srandy. Ma v sebe nieco, co utisuje brusko, je sladka, mozno ju zaujme. A detske mineralky by som skusila..

janage
18. jan 2022

@taga a ja som práve minule citala článok, že dusené jablká resp. jablková výživa je veľmi dobrá pri gastro problémoch. Autorka u nás ešte fičí čučoriedkový čaj (ale fakt plody plus listy, nie kadečo iné)
Ak dieťa málo ciká a moč je koncentrovaný tak určite konzultovať s dr. Dva dni s pár lyžicami tekutín nie je dobré

taga
18. jan 2022

@janage 🤷‍♀️ tazko povedat.. ja uz som parkrat bojovala s hnackami s detmi, raz dokonca maly skoncil na kramaroch na infuzkach ale to bol iny pripad... tak len z toho co si pamatam, co nam dali domov na papieri ako dietu.. ovocie ziadne prve dni, potom tam bolo jablko nastruhane.. ale nevieme teda ci autorke dcerka hnackuje, alebo zvracia, alebo jej proste len 'nepusti' brusko, ze nema chut...

anjelicek26
18. jan 2022

Moji pili vychladene dzusy, polievky, ine nic... schudli obaja cez tri kila. Velmi ich brucho bolelo, mladsi aj vracal cez covid. Bananovy dzus cez slamku, toho dali aj liter denne kazdy, to bolo fajn.