Trojročné dieťa je týždeň bez stolice
Ahojte.prosim poradte? Stretli ste sa s tym niekto? Mame problem uz pol roka ze dcera zadrziava stolicu.je to psych.povodu. Zdrav.problemy boli vylucene. Len takto dlho to este nebolo. Uz je to presne 7 dni. Nic nezabera. Ani cipok ani sirup dokonca ani easylax. Zajtra idem s nou k obvodnej. Netusim co spravi. Pisala som uz do fora ked sa nam zacal tento problem.viem ze je nas viac kto toto riesime..vdaka
@vydrnik mne práve v lekárni odporučila symbiolac lebo že tam sú len prírodné látky. Tak som to riskla a vylo to. Ja som ani nemala čo vylúčiť, lebo môj malý jedol naozaj len samé zdravé domáce polievky a omáčky. U nás doma sa veľmi biele pečivo neje, takže fakt sme robili maximum preto, aby malý jedol dobre, ale nič nešlo. Keď Vám to odporučila pediatrička, môžno sa s tým už stretla a vie, že to neublíži aj mladšiemu. Vážne Vám neviem povedať, ja len som bola tak smutná z toho trápenia každý štvrtý deň, že som dala na jej radu.
@mira511 prave ze nasa pediatricka s tym nema zkusenost dostala letaky kde bol teb sirup v ponuke tak mi povedala ze sa mam na to opytat,tento tyzden sa chystam z oapierami k pediatricke tak sa na opytam,inac predtym maly nemal nikdy problem z kakanim treba den dva nekakal ale slo to samo nikdy zme nedavali co by mohlo skodit alebo ho zapekat,
@laura0107 potrebujete klistir, teraz na pohotovosti, ale kupit si ho aj domov, vola sa to "home enema kit" Tyzden je pridlho na nejake spekulovanie okolo toho, tie toxiny co sa v crevach uz premnozili malej velmi skodia. Nic pekneho to nie je, ale bohuzial, zdravie je prednejsie. Do buducna maximalne dbat na stravu ako baby pisu.
@anjelicek26 ten klistir asi u nás na SR nekúpim...☹
Skus kokosovy olej na vatovu tycinku trosku a nech spapa ,odskusane,maly tiez zadrziaval ,bal sa,skryval sa ,tak som ho rychlo posadila na toaletu a spievali sme si spolu,citali alebo nejako blaznili aby na to nemyslel,oklamat hlavu a pojde to.
@laura0107 normalne ti ho objednaju v lekarni a ak nie tak si pozri zahranicne stranky, ved posielaju kadekde uz europa nebyva problem. (napr. http://www.ebay.co.uk/itm/FullWash-Internal-Hom... ) Ale rano ber malu rovno k lekarovi, neni na co cakat. Len si pozri ake davkovanie budu dcere davat (mililitre) nech do buducna vies a nemusis ju stresovat tym, ze jej to budu robit cudzi ludia. Na prehananie by som jej teraz uz nic nedavala, je to dolu uz totalne upchate a len si ritku natrhne ci crievku ublizi uz je to prilis hrube a bude mat silne bolesti bruska.
@anjelicek26 ach .beha mi mraz po chrbte..moja mala sa strasne brani uz pri beznych ukonoch doma.neviem si predsavit ako jej ti budu robit a ako ju to psychicky poznaci cele.viem ze sa tomu uz nevyhnem.
skusim to sa nato niekde spytat v lekarni a ked nie objednam cez net.lepsie doma jej to dat....do buducna
@anjelicek26
Dakujem
@laura0107 drzim velmi palce ano bude to dost stresujuce :( Ale neni inej cesty momentalne mozes ale poziadat o lahku narkozu (skus), aby si to nepamatala. U nas viem, ze davaju oblbovaci sirup, neviem ako tuto.
@anjelicek26 toto mi uz napadlo.ze nieco na utlmenie..ale podla mna na mna budu pozerat ako na blazna.
@laura0107 urcite nie ved ked sa im tam bude dieta vzpierat tiez si velmi nepomozu... moj syn dostava ten sirup dokonca na alergologii, lebo sa boji ihiel, po skonceni sa ma vzdy v cakarni pri obliekani pyta, ze kedy uz ideme dnu, totalne okno... ked sa nespytas nebudes vediet, ja by som poziadala, ked tak zaplatila navyse, je to 200e ak ma prijst anesteziolog navyse... platila som to tak pri dcere u zubara 🙈 Ano moje deti su inak uplne normalne 😂
Ona moze byt bez plienky..nepocika sa.az ked ma plienku.na nocnik ci wc ani za svet.dam jej plienku.cupne si a vycika sa.to uz neriesim.prvorade je to kakanie teraz.
@anjelicek26 urcite sa spytam. Vies tu u nas pri takych ukonoch vytrhnu dieta matke z ruky , priviazu a nevie sa ani vzpierat.viem to od znamej.takze tam budem musiet velmi dupnut nohou aby mi vyhoveli.
@laura0107 normalne to s nimi prediskutuj, mozno narazis na ludi s pochopenim. Ten zakrok je neprijemny pre dospeleho, nie to pre dieta. Ale tuto proste - musi - je to privela dni.
@anjelicek26 dakujem za rady.sledujem tvoj profil..mas krasne deticky..pekne zvysok vecera este
@laura0107 nam dali pomocky na klystyr na gastru,je tam olejcek na potretie hadicko co sa strka do ritky,sacok kde sa dava mydlo roztok akremik na osetrenie po vykakani,nasmu davali 250ml roztoku,pre deti velmi neprijemne,drobcovi klystyr vzdy spravili na detskom oddel.v kupelni,dali aj nocnik,polozili maleho na lehatko na nok,musi sa uvolnit lebo roztok sa nedostanedo ritky,strci hadicku fo ritky a za chvilu je hotovo potom zme museli chvilu drzat zadocek,a vraveli ze musi vela chodit a ked pridu tlaky rychlo na ec na nocnik lebo plienky viac spotrebujeme
@anjelicek26 nasmu davali 250ml roztoku
@anjelicek26 nadmu drobcovi davali klystyr kazdy den,a nic nedavaju na utlmene,vzdy som bola u neho potom zme do nemocnice dochadzali co druhy den,nastadtie to vlakom nemame daleko,a potom zme sehnai ten Easylax,
@vydrnik ved to je hrozna procedura 🙈 Ako v tomto je nemecko hodne popredu, tu ti ani uzdicku nestrihnu novorodencovi bez narkozy, nevytrhnu dietatu zub a podobne, nic... proste co najmenej drobcov trapit...ten oblbovaci sirup je navyse kratkodoby, dieta je pri plnom vedomi, len si to potom nepamata.

A keby si jej dala plienku,aby sa do nej v klude vykakala?Pises,ze to vzniklo skorym odplienkovanim,myslim ze ona to skor vedome zadrziava nie ze by neslo.Moja mala cika do nocnika,odnieta don kakat,ak by som ju nutila nevykaka sa, iba niekedy,ona chce kakat postojacky.Doktorka povedala,ze ju mam nechat ked chce po stojacky,dieta musi na nocnik dozriet,kazde dozreje natreba nutit,ale motivovat,nahovarat,nie su to preteky,ktore dieta kaka skor do nocnika,alebo na zachod.V dobrom.