icon

Trojročné dieťa stále kašle a nie je choré. Poradíte?

silvianka2
6. apr 2015

zdravím babule,chcem sa opytat ci ste sa nahodou nestretli s takym problemom,moj 3rocny synovec, uz asi mesiac stale kasle,ale uplne nasilu,uz boli aj u doktorky a nic mu nieje,ked sa hra tak vobec to nerobi a este aj k tomu stale potahuje na nose a soplik tiez nema,nikdy predtym to nerobil,dnes asi v priebehu pol hodiny mozno 100krat zakaslal,ked ho na to upozornime chvilu je ticho a potom zase

natalym
•
6. apr 2015

Nezdá sa mi, že by to bol zlozvyk. Nejaké iné vyšetrenia nerobila? Štítna žľaza, napr., rengen a pod. Či mu tam niečo nezavadzia.

zvonilka111
•
6. apr 2015

môže to mať ako tik...niečo zaužívané...Dr. hovoril ,,,že ak je to tak ,,treba mu dať cmúľať cukrík,,aby si dieťa odvyklo...My sme toto riešili s dcérkou,,,ale tá kašlala vkuse,,,7 mesiacov...a bol to nakoniec...
čierny kašeľ,,,aj keď sa hrala...to nebude váš prípad

alami
•
6. apr 2015

reflux alebo zväčšená nosná mandľa, prípadne alergia

piacere
•
6. apr 2015

nech mu urobia testy na histaminovu intoleranciu

misaelka
•
6. apr 2015

súhlasím s @alami aj ja by som tipovala podľa seba na alergiu... mala som obdobie kedy som veľa kašľala, šla som na ORL a tam mi zistili, že mám alergickú nádchu, že mi hlieny zatekajú do hrdla a to ma dráždilo na kašeľ.

6699333
•
6. apr 2015

Aj ja si myslim alergia moja tiez zakasle a aj sopliky mame predpisany fenistil

janinah
•
6. apr 2015

je to pp alergia,nech mu skúsi dať Fenistil alebo iné antihistaminikum,ak tento liek potlačí kašeľ,tak to bude alergia a treba alergolog. vyš......v noci ako?kašle?

katka1981
•
6. apr 2015

reflux, alergia, treba zobrat krv na chlamydie, cierny kasel, mykoplazmy, ako posledne by som riesila psychiku. A dieta moze byt alergik aj pri negativnych testoch. Ja som nazorny pripad, hoci nie som dieta 🙂 testy mi u alergologicky vysli negativne, akurat som mala cerveny fliacik na znak ze testy prebehli v poriadku, akoze nic mi nevadi a mam uz oskusane ze mi vadi slnecnica ked ju ovoniam, narcis, ked kvitnu borovice.... ale akoze alergik nie som. Nastastie lekarka vie, ze to tak nie je, a vie mi dat aj vhodne lieky. Skuste ako baby radia fenistil a krv nech vezmu na spominane bakterie.

kaselka
•
6. apr 2015

môže to byť zatekanie soplíkov do hrdla, alergia, ale aj reflux. Pri refluxe sa väčšinou pridružuje, ale nemusí aj časté grganie, kašeľ viac po najedení a pri konzumácii problémových potravín (napr. rajčinová polievka, omáčky, strukoviny, čokoláda, citrusy okrem citrónov - tie sú ok....), viac v polohe ležmo. Treba si všímať, či má aj tieto príznaky. Začala by som na ORL, potom alergológia a gastro. Pozor aj neliečený reflux môže v budúcnosti skončiť až astmou, takže by som to nepodceňovala.