Trojročný syn má vysoké teploty, hnačku a nechce jesť
Ahojte chcem sa Vás spýtať.Moj 3 r.synček má vysoké teploty,hnačku má len raz za deň ale odmieta jeť a piť.A čo aj zje a vypije tak je hneď vonku...V nedeľu mal zmrzlinku,ale len troška.Mala som ju aj ja a aj manžel,nám nič nie je.Neviete či by to mohla byť salmonella?Ale zvracať začal až v utorok no v ppondelok poobede už mal teplotu.Neviete mi poradiť do koľkých hodín sa objavia príznaky na salmonellu?ďakujem
Pokial viem, salmonela sa prejaví po pár hodinách po zjedení niečoho kontaminovaného a je dosť "akčná" z každej diery v tele... Takže skôr to bude viróza. Pondelok-utorok-streda - dieťa má tri dni teploty, už by mal byť vyšetrený. 😉
sa cudujem ze si s nim nebola este u doktorky
Takto je to tazko povedat co to moze byt.. Moze to byt hocico. Najlepsie snim bude ist k lekarovi to je istejsie😊
Kym zvracia, nic nedat jest, lebo zaludok je podrazdeny a potrebuje sa ukludnit. Ked prestane vracat, tak zacat davat pit, ale len po lyzickach. Ked stoleruje vodu a nevyvrati ju, tak zacat s jedlom, ale take ako.tycinky, rohlik z predosleho dna, proste prisna dieta. Na druhy den varena ryza, varene zemiaky. Na dalsi den vyvar atd, stale nieco.pridavat.
Je streda večer,od utorka neprijal ani tekutiny? Ak nie,tak na pohotovosť na infúziu,ak pije,tak ok,s jedlom opatrne- dieta.
@misel0806 vzdy je naistejsi doktor, netreba to nechavat na nahodu a treba vzdy ist
@zuzana1001 Salmoneloza ma inkubacnu dobu do 48hod., najcastejsie 6-10hod., zavisi to vsak aj od mnozstva pozitych salmonel, cim viac ich je, tym skor a intenzivnejsie su prejavy. Ak ste mali vsetci tu istu zmrzlinu, vy ste v pohode a syncek zjedol ozaj malo, je malo pravdepodobne, ze salmonelozu ma, hoci teda zas nie nemozne (deti su na taketo infekcie citlivejsie). Inak, pri salmoneloze to soravidla "ide vrchom aj spodkom" a stolice su vacsinou zelene resp.tmavozelene. Kazdopadne, dieta musi prijimat a udrzat aspon nejake tekutiny, ak nie, musite zajst na infuzie tak, ako je uz pisane vyssie...
Moze to byt rotavirus.nase deti to mali.teplota, vracanie a hnacka.trvalo to tyzden.bolelo ich aj brucho.dcera mala len par dni,tak sme boli v nemocnici.asi sme to doniesli z porodnice.prisna dieta a vela tekutin.a ist k doktorke pre istotu.my dospeli sme to nedostali.
Tak ďakujem za reakcie...jasne ze sme boli aj u dokt.a aj na pohotovosti,kde si nas nechali a uz tu budeme tyzden.Uz nezvracia a ani nehnackuje.Ale stale teplotuje.Zatial vsetky vysledky ok...Ale za to vsetko moze bacil v nosteku ☹