icon

Trvalé bolesti žalúdka u 13-ročnej dcéry. Čo robiť?

petulienka01
6. apr 2026

Ahojte mamičky, prosím o radu. Presne dnes je mesiac čo u 13 ročnej dcéry začali bolesti žalúdka. Začalo to v strede a postupne sa to ťahalo na ľavú stranu . Navštívili sme pediatričku ktorá dala jej Nolpazu. Pár dní to pomáhalo, bolesti zmizli. Teraz bolesť je po každom jedle, niekedy aj ráno hneď ako sa zobudi. Veľa sa jej grgá. A začalo ju bolieť aj chrbat . Taktiež na ľavej strane. Už som bezradna.

sisamisaaa
6. apr 2026

Nemá v škole šikanu?

pribinak
6. apr 2026

Sono brucha? Nejaké odbery?

anonym_6b7a29
6. apr 2026

To vas neposlala na gastro? Tak sa objednaj sama, mesacne bolesti by som urcite nenechala len tak, treba poriadne vysetrit.

maria1678
6. apr 2026

Treba dat vyšetriť taktiež potravinové intolerancie

petulienka01
autor
6. apr 2026
@pribinak

Sono brucha? Nejaké odbery?

@pribinak Zatiaľ nie. Zajtra ráno ideme naspäť.

pribinak
6. apr 2026
@petulienka01

@pribinak Zatiaľ nie. Zajtra ráno ideme naspäť.

@petulienka01 určite odbery, vyšetrenie stolice, krv, sono, to jenuplne základ

petulienka01
autor
6. apr 2026
@anonym_6b7a29

To vas neposlala na gastro? Tak sa objednaj sama, mesacne bolesti by som urcite nenechala len tak, treba poriadne vysetrit.

@anonym_6b7a29 Gastro som začala sama riešiť. Máme termin o mesiac.

anonym_3de8d2
6. apr 2026

@petulienka01 Môže sa jednať o zápal žalúdka. Syn mal tiež v pubertálnom veku. No, ale on vtedy skončil na chirurgii. Mal to zo stresov a zjedol veľa citrusov u otca, ktoré nemal jesť vôbec a tak to dopadlo potom.
Určite by som do času kým sa dostanete k lekárom, zaradila šetriacu stravu a repík, ráno a večer pred jedlom. Je protizápalový.

anonym_276e4a
6. apr 2026

Môže mať helicobactera, s tým spojený zápal alebo intoleranciu. Pokiaľ sa dostanete k odborníkovi, nech je na diéte, žiadne sladkosti, vyprážané jedla, korenisté, kecupove(rajčinove), snacky, majonézy, surová zelenina atd
Ja som pri bolestiach jedla kuracie, morcacie mäso, len varené alebo dusené, dusenú zeleninu, zeleninové a masové vyvary, banány, jablka, trocha pečiva s vajíčkom alebo nejakou domácou pomazankou, veľa tekutín. Schudla som 5 kg

anonym_4e67cc
6. apr 2026
@petulienka01

@anonym_6b7a29 Gastro som začala sama riešiť. Máme termin o mesiac.

@petulienka01 bolesti môže mať z kŕčov v žalúdku preto jej netrávi a grgá. Keď dobre netrávi nevstrebávajú sa ani minerály a vitamíny do tela z toho môže bolieť chrbtica...
Skúste nasadiť magnézium citrát a kamilkový čaj na uvoľnenie kŕčov v žalúdku a stuhnutého svalstva chrbtice...
Uvidíte čo ukáže gastro vyšetrenie, nejaký nález - zápal, alebo sa potvrdia úzkosti. Treba sa vyhýbať sladkému a dopĺňať elektrolyty.

anonym_2c88c5
6. apr 2026
@anonym_276e4a

Môže mať helicobactera, s tým spojený zápal alebo intoleranciu. Pokiaľ sa dostanete k odborníkovi, nech je na diéte, žiadne sladkosti, vyprážané jedla, korenisté, kecupove(rajčinove), snacky, majonézy, surová zelenina atd
Ja som pri bolestiach jedla kuracie, morcacie mäso, len varené alebo dusené, dusenú zeleninu, zeleninové a masové vyvary, banány, jablka, trocha pečiva s vajíčkom alebo nejakou domácou pomazankou, veľa tekutín. Schudla som 5 kg

@anonym_276e4a ja by som tiez povedala, ze to moze byt helicobacter. V lekarni predavaju testy zo stolice, vyskusala by som to.

anonym_494926
6. apr 2026

Tiez som mala podobne priznaky v 16 a helicobacter to bol. Urob jej aspon zatial ten test z lekarne.

alenamihal
7. apr 2026

Ja s tym bojujem uz 3.mes..3x testovana na helikobaktera -negativ...obvodna mi predpisala Pantomyl dokym som sa dostala na gastro a ten mi predpisal dereflin..endoskopiu mam 22.4 tak som zvedava..ja mam male porcie ale castejsie ,2x kamilkovy caj medzi jedlami a zaludok a caj som si kupila v lekarni..zlepsilo sa to,ale ja sa napijem cistej vody a grgam ako stary chlap brrrr a to aj 100x denne..gastro lekar povedal,ze mi kyselina robi problem...preto mi dal tie tabletkz...moze ist aj o zapal pazeraka a zvierac sa zle uzatvara ..ja som mala aj tlaky na hrudi ,ktore mi vystrelovali do lavej strany...to mi lekar povedal,ze to bude len z chrbtice....