Tupozrakosť u deti
Dobrý deň mamičky hľadala som niečo na internete o tupozrakosti u deti a tam chválili jeden prístroj z Bieloruska АИСТ-01ЛК. nemáte s ním niekto skúsenosti či to vôbec funguje a ako a kde ho zohnať. Za každú radu alebo skúsenosť vám veľmi pekne ďakujem
@slavka1307 V TR je Uvea speci aj pre deti.V Mt už deti nechcú brať, už pred rokom som tam mala problém malú objednať, ked jej zistili tupozrakost, isli sme cez dr v nemocnici v Mt, ktory ordinuje aj v Uvei v Mt a vzali nás. K pani doktorke chodime, je super, zlatá,venuje sa deťom poriadne a ordinuje aj v Tr, to som sa dozvedela od nej na poslednej kontrole. Urcite tam dcerku objednaj a napis ako si pochodila. Ja sa tam chystam za cca pol roka 😉
@majobea presne. Informujem sa na to a uvidim 🙂
@slavka1307 nie my sme nemali problem, ale mozno geograficky sme blizsie, sme z PP, asi mate blizsie to druhe... vysetrenie v pohode, bllo tam cela malych deti a aj vysetrovacie pristroje boli pre deti..
@bambula626 ako ste natom teraz ???? bola tupozraká?? polepšilo sa??
@majobea konrolu mame at v januari. Na kednom oku ma 0.8 a na druhom 0.9, co je super, 100% ostrost je 1.0. V septembri mala na lavom len 0.7 a teraz ma 0,9. Za mesiac sa to zlepsilo o 0.2 teda o 20%. De fakto je zdrava a malo by sa to zregulovat este aj vekom...
@bambula626 super tedaaa aj blikáte s bieloruským či si prekrývala??? ako staré je dieťa???
@majobea blikame, teraz mala 5
@bambula626 prosím vás, chcem sa spýtať ako presne ten prístroj funguje? Prave som ho objednala z ebay, ale nemám ani potuchy ako sa používa...vďaka za odpoved
Ahojte, ties som tupozraka,moja mamka je tes aa myslim ze aj niektore z drti bude. Na oko vidim tak 30%, na druhe 100%, okuliare na tupe oko nepomozu, akuratt ho zatazovat prelepovanim aj to ked dietatko je male. Operacia sa odporuca do 3 rokov inac vraj nepomoze.. Mne zistili ked som mala 5 a uz blo neskkoro, dodnes som ostala na tom ako som.bola aj na zaciatku
@bambula626 kde presne si kupila pristroj, mozes mi dat link pls. Dakuujem
@01tatianka pri tomto bieloruskom spomínali že može pomocť aj v dospelosti
Ahojte, moja dcera ma 2.5 roka a pred mesicom nam zistili uplnou nahodou ze je tupozraka.rozdiel 3 dioptrii na lavom ocku na pravom ma 1 dioptriu.Od dnes mame na okuliarkoch okluzor.Zatial okuliarky znasa velmi dobre, nosime poctivo a budeme aj s okluzorom.chcem sa spytat na vhodne cvicenia pre taketo malicke deti, co pri nicom nejako nevydrzia.Kontrolu mame az v maji.Dakujem.
@01tatianka keby ti matka prelepovala v 5 rokoch oko, videla by si aspon na 80-90%, to mi ver, kazdemu jednemu dietatu sa to polepsilo, dcere to zistili v siedmych , videla na 10%, po polroku lepenia a cvicenia vidi na 90%. Operacia sa robi len na skulavost, ktora sa vyskytuje pri tupozrakosti, nemusi byt pravidlom. Jedine v com mas pravdu, ze na tupozrake oko okuliare nepomozu.
@marcela91 mala som oko prelepovane od 3 rokov do 6 a ziadne vysledky, takisto som xhodila na cviicenia .. Snad uz su metody ktore detickam pomozu 🙂
@adena7 ked blikate na druhom musi byt okluzor a aj potom ked skoncite ne haj okluzor, nasad okuliare a riadne precvic to nasvietene oko, nasa obtahuje perom pismenka v novinach.
@bambula626 Môžem sa opýtať, či vidíte výsledok po blikaní tým prístrojom ? Ďakujem. Nebolí to, keď sa toľko bliká to jedného očka ?
@slavka1307 neboli. Vysledok sme mali dobry
Ak by ste mala niektorá záujem. https://www.modrykonik.sk/market/ina-elektronik...
ahojte, chcem sa spytat, že ak detičkam zistili tupozrakosť, moja ma 5,5 roka, a vidi iba prvé dva riadky. Navštevuje školku. Uz od prvej chvíle ste im zdravé očko prelepovali? ako sa potom orientovali v školke? aku mate skusenost? dakujem za info.
Este sa smiem spytat, ci niekto chodit na kliniku do Martina a vyuzil aj tie balíky liečby virtuálnou realitou? pomohlo to niekomu? vdaka za info.
@lubka.xz zdravim, treba lepit hned, najprv si tyzden zvykat na okuliarky bez lepenia, potom zacat lepit a to poctivo, na chore ocko dcera videla vdaka okuliarkom. lepila az po vyucovani, kedze uz bola skolacka, nemohla si dovolit mat to cely den , ak by bola skolkarka, lekarka povedala, zeby to musela mat cely den zalepene. V martine to riesia az od 8 rokov, skor neberu, kedze pocitacova hra je pre deti od 8 rokov, nedali sa prehovorit. dcera videla presne ako vasa, dva riadky, zistili jej to ako 6,5 rocnej, po polroku sa to uzasne zlepsilo, precitajte moje prispevky.
@lubka.xz ked jej to zistili, prave nastupila do 1. triedy, cize celu prvu triedu po skole lepila, nechodila koli tomu do druziny ani, aby to mala co najdlhsie, prevadzala som ocnu jogu, chodili sme aj na ocne na nejaky pristroj 15 x + tento z bieloruska, po polroku sme lepili len obden, ale uz to bolo skoro dobre. dcera ma na jednom ocku dalekozrakost a astigmatizmus este, druhe ma zdrave, astigmatizmus sa z 1 polepsil na 0,5 a dalekozrakost mame stale. ma nosit okuliarky stale, lebo vraj sa to moze vratit, aby sme nosili este 2-3 roky povedali do 12 rokov, lebo sme sa priznali, ze to flakame a dcera chodi bez okuliarov, tak sa snazime aspon v skole, lebo ma 2,5 dioprtie na jednom ocku. ked bude velka, urcite by som zvazila operaciu, u nas nik okuliare ani v muzovej rodine nenosil, len na starobu, myslim, ze je to vsetko z ockovania, ako raz pisala jedna ocna lekarka z prahy na tuto temu tupozrakosti, prve co to poskodzuje su jemne nervy, ak to ma negativne ucinky a dcera mala rozne divne reakcie z ockovania, len to lekarka prehliadala a zlahcovala...co uz, dnes by som konala inak.

@bambula626 Dobrý deň. Objednala som dcéru do Martina, ale tam mi povedali, že na vyšetrenie 7 ročného dieťaťa musím do Turčianskych Teplíc, že tam chodí tá doktorka. Aj vy ste tak boli ?